Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκαλεί ο Ζάεφ: Να δούμε και το Σύνταγμα της Ελλάδας...


Οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Την υπογραφή και κύρωση μιας διεθνούς συμφωνίας για το όνομα αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας προτείνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ η «όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.

«Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.

Ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, πρότεινε την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος. «Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια».

Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "«Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.
    «Πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν», ανέφερε."


    Νατο και το "μακεδονικο εθνος" που αποτελειται ΚΑΙ απο "Μακεδονες" που ζουν

    σε αλλα μερη,δηλαδη σε αλλες χωρες!!

    Νατες και οι "μακεδονικες μειονοτητες" που θα απαιτησουν σεβασμο της

    "μακεδονικης ταυτοτητας" και συνεπως της "μακεδονικης γλωσσας"!!

    Και να φανταστει κανεις οτι αυτο το ανδρεικελο θεωρειται "μετριοπαθες"!!

    Τοσο "μετριοπαθες", που ο μπουγατσοφαγος κοτζιας θελει να

    "διαπραγματευεται" μαζι του!!

    Και μετα αναρωτιουνται οι πολιτικοι ταγοι μας γιατι οι τουρκοι κλιμακωνουν

    την επιθετικοτητα τους!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκύβουν το κεφάλι στους Σκοπιανούς και αφήνουν τον Ζάεφ να διεκδικεί ενώ από εδώ η καραμέλα καλά κρατεί (δεν διεκδικούμε τίποτα).Αντί να ξεσηκώσουν το σύμπαν με την διάδοση της ιστορίας μας αφήνουν τους Σλάβους σφετεριστές να διαδίδουν το κλεμμένο όνομα-ιθαγένεια-ιστορία σε όλη την υφήλιο παρέα με την Μέρκελ.
    Κάντε και άλλες υποκλίσεις στην Γερμανίδα που κατηγορούσατε τους προηγούμενους Γερμανοτσολιάδες και αποδείχθηκε ότι εσείς είστε χειρότεροι. Ούτε μια διαμαρτυρία εν κάνατε όταν τον αποκάλεσε "Μακεδόνα" ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμονια,

      παρατηρησες την τελευταια παραγραφο;

      "Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς."

      ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΙ!

      Και υποτιθεται οτι με την μετονομασια αεροδρομιου και

      αυτοκινητοδρομου ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

      Φαντασου ποσο ηλιθιο θεωρει τον κοτζια για να λεει τετοιες

      αρλουμπες!!


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. ΓΜ μπορεί να είναι ηλίθιος, μπορεί να είναι βαλτός, εμείς γιατί τους ανεχόμαστε; υποβάθμισαν τα συλλαλητήρια (έτσι νομίζουν) και περιμένουν ανταμοιβή από την Γερμανίδα, τους συχαίνομαι όλους και τους προηγούμενους και αυτούς.Μια πολιτική έχουν και ο καυγάς είναι για την καρέκλα και τα προνόμια.
      Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας με αλλαγή πρωθυπουργού και υπουργών.Αυτοί είναι άχρηστοι, ΑΧΡΗΣΤΟΙ και επικίνδυνοι για τα Εθνικά μας συμφέροντα.Είδες πως λούφαξαν 6 μέρες με τους στρατιωτικούς μας;ΑΝΑΞΙΟΙ!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]