Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνηθες φαινόμενο ο κίνδυνος απώλειας εδαφών κύριε Τσίπρα;


Αν είναι κάτι που έμεινε από τη χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή είναι ένα «αμάν Παναγία μου, μπλέξαμε», που λένε όλοι οι Έλληνες. Αν την ώρα που η χώρα βιώνει δραματικές στιγμές οι… ηγέτες μας συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, τότε καήκαμε. «Πάτατο το, Κιμ, πάτατο το» να ξεγνοιάσουμε.

Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος με απλά λόγια και βάλτε στη θέση του μονόφθαλμου όποιον εσείς νομίζετε.

Όμως, την ώρα που η Ελλάδα έχει μικρύνει ηθικά και κινδυνεύει να γίνει μικρότερη και εδαφικά, αυτοί να μάχονται σαν τα κοκόρια για την εξουσία, τότε πολύ φοβούμαστε ότι τα επόμενα χρόνια θα βιώσουμε δραματικές αλλαγές.

Και καλά, ο Μητσοτάκης δεν κυβερνά, δεν παίρνει αποφάσεις, δεν έχει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Ο Τσίπρας; Ο πρωθυπουργός της χώρας από τον οποίο περιμένουμε να γίνει ο «στρατηλάτης» σε μια δύσκολη στιγμή; Είναι αυτή εικόνα πρωθυπουργού; Ντροπή. Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να βγει αβίαστα από τα χείλη μας.

Σκεφτείτε το πιο απλό και το προφανές. Έχουμε μια χώρα που πέρασε οικονομική καταστροφή και που με το ζόρι στέκεται στα πόδια της. Ούτε ισχυροί είμαστε, ούτε συμμάχους πραγματικούς έχουμε, ούτε μπορούμε να πάμε να αγοράσουμε 35 F-35 και μερικές γαλλικές φρεγάτες, όπως πρότεινε πρόσφατα ο… θεός Βασίλης Λεβέντης.

Κι όμως, αυτή τη χρονική στιγμή η κυβέρνηση άνοιξε όλα τα εθνικά μέτωπα. Ανοικτό, αίφνης, το αλβανικό, ανοικτό και το Μακεδονικό. Τα ελληνοτουρκικά έχουν πάρει φωτιά και το Κυπριακό βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ευτυχώς δηλαδή που έχουμε καλές σχέσεις με τη Βουλγαρία αλλιώς…

Κι ενώ έχουμε όλα τα μέτωπα ανοικτά η ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Σκεφτείτε πόσο άχρηστοι είναι και πόσο ανίκανοι να καταλάβουν τι συμβαίνει. Χθες το πρωί βγήκε ο Φίλης και μας είπε: «Ε, δεν έγινε και τίποτε στον Έβρο. Μην κάνετε μεγάλο θέμα τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Υπάρχουν άλλα πιο σοβαρά, μην το «σηκώνετε» τόσο πολύ εσείς τα media.»

Είπαμε, «ο Φίλης μιλάει. Δεν έγινε και τίποτε». Κι έρχεται το βράδυ ο Τσίπρας για να πει ακριβώς τα ίδια.

«Τον Τούρκο πρόεδρο θα τον καλέσω εγώ στο τηλέφωνο όταν κρίνω σε συνεννόηση με το στράτευμα. Είναι ανεύθυνο να βγαίνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και να λέτε γιατί ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε αυτό ακόμα. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε ένα σύνηθες επεισόδιο σε μέγα ζήτημα που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες».

Σύνηθες επεισόδιο Αλέξη μας ήταν όταν Τούρκοι και Έλληνες περνάνε τα σύνορα, καπνίζουν μαζί ένα τσιγαράκι, πίνουν και καμιά τσικουδιά και μετά επιστρέφουν στους στρατώνες τους. Αυτό είναι συνηθισμένο επεισόδιο κύριε πρωθυπουργέ.

Αντίθετα, σοβαρό επεισόδιο για το οποίο ακόμη και τον Θεό πρέπει να πάρουμε τηλέφωνο, είναι όταν μια ελληνική περίπολος συλλαμβάνεται, οδηγείται στη στρατοχωροφυλακή, είναι 8 ημέρες κλεισμένη στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, δεν έχει απαγγελθεί επίσημο κατηγορητήριο, κινδυνεύουν με πολύμηνη παραμονή πίσω από τα κάγκελα και υπάρχουν υπόνοιες για σύνδεση με τους 8 Τούρκους. Αυτό είναι σοβαρό θέμα Αλέξη και δεν το αφήνουμε στον Πάνο Καμμένο. Τσακιζόμαστε να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω, γιατί δεν έφταιξαν σε τίποτε Αλέξη. Την πατρίδα τους υπηρετούσαν όταν εσύ όλα αυτά τα θεωρούσες μιλιταριστικά.

Ο πρωθυπουργός και η παρέα του είναι για τα εύκολα. Να μιλήσουν για κανένα σκανδαλάκι, να παίξουν με τις τράπεζες, να χτυπήσουν τον Σαμαρά ή τον Στουρνάρα. Στα δύσκολα, όμως, που κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και κυρίως η αξιοπρέπεια και ο πατριωτισμός 11 εκατ. Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του είναι άκρως επικίνδυνοι.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]