Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έλεγε το τουρκικό ΥΠΕΞ το 2001 όταν είχαν συλληφθεί εντός ελληνικών συνόρων δικοί τους στρατιώτες;


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία επ’ αφορμή της σύλληψης (σ.σ. μέχρι αποδείξεως του εναντίου σε πείσμα πεφωτισμένων που την έχουν δει γνώστες της απόλυτης αλήθειας) δύο Ελλήνων στρατιωτών είναι πρωτοφανής και αυτό άρχισε επιτέλους να το συνειδητοποιεί η ελληνική πολιτική ηγεσία, έστω και με τη συνήθη χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Καλός φίλος μας υπενθύμισε ένα περιστατικό που είχε καταγραφεί στον Έβρο το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2001 με την σύλληψη δυο Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Η στάση της ελληνικής πλευράς ήταν απλώς υποδειγματική, κάτι το οποίο, πέραν τον φαντάρων της άλλης πλευράς, είχε εκτιμηθεί δεόντως και από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, είχε χαρακτηρίσει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως «ευχάριστο γεγονός τη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων» όσον αφορά στο περιστατικό της εισόδου σε ελληνικό έδαφος των δικών της ανθρώπων. Τι έκπληξη! Τους στείλαμε με συνοπτικές διαδικασίες πίσω.

Οι Τούρκοι, προς τιμήν τους, αν και τους βόλευε, αναγνώρισαν την πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα. Τότε η Άγκυρα έλεγε στην ελληνική πλευρά ότι οι στρατιωτικοί της πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος, αν και διέσχιζαν με βάρκα τον ποταμό…

Σήμερα η κατάσταση και η πολεμική – εκδικητική διάθεση των ισλαμιστών της Άγκυρας, για τους οποίους υποστηρίζαμε συλλογικά και επιπόλαια ότι είναι καλύτεροι από τους κεμαλιστές, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Δεν έχουν τον παραμικρό ηθικό φραγμό (σ.σ. δυσφημώντας το Ισλάμ το οποίο λένε πως είναι κάτι διαφορετικό) να ταλαιπωρούν δυο νέα παιδιά που έβγαζαν το ψωμί τους έχοντας επιλέξει το επάγγελμα του στρατιωτικού, προστατεύοντας μόνο τα σύνορα της χώρας τους. Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν…

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]