Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συνέβη...; Έλληνες στρατιωτικοί στα χέρια της Τουρκίας!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Δύο έλληνες στρατιωτικοί, συνελήφθησαν χθες (1 Μαρτίου) από τον τουρκικό στρατό στην περιοχή των Καστανιών Έβρου (τριεθνές). Και ενώ οι έλληνες στρατιωτικοί εκτελούσαν περίπολο και κινούνταν σε γνώριμο έδαφος και επί συγκεκριμένου σχεδίου περιπόλου, οι τούρκοι ισχυρίζονται πως –εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών- αποπροσανατολίστηκαν και πέρασαν την οριογραμμή των συνόρων με αποτέλεσμα να εισέλθουν σε τουρκικό έδαφος.
Οι δύο συλληφθέντες είναι στελέχη της ιστορικής 3ης Μηχανοκίνητης ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”. Πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό με καταγωγή από την Καστοριά που ήρθε σχετικά πρόσφατα στην περιοχή και ένα ΕΠ-ΟΠ Λοχία που είναι από την Ορεστιάδα. Από χθες είναι συνεχής η ενημέρωση που παρέχεται και στις οικογένειες των στρατιωτικών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη χθες και μόλις σήμερα το Ελληνικό ΓΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση, δημιουργώντας ένα πλήθος λογικών ερωτημάτων. Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΣ αναφέρει:
Συγκεκριμένα, το ΓΕΣ αναφέρει:
«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Στη συγκεκριμένη περιοχή, κατά το παρελθόν, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες έλληνες στρατιώτες είχαν περάσει –χωρίς να το επιδιώκουν- σε τουρκικό έδαφος. Όμως, τα μέτρα που ελήφθησαν από την ελληνική πλευρά είχαν κατορθώσει να «εξαφανίσουν» για αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο «φαινόμενο», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή αυτή χρησιμοποιείται αρκετά και ως οδός μετακίνησης των λαθραία εισερχομένων από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ πριν ένα περίπου χρόνο η ΕΥΠ απέστειλε στελέχη της για έρευνα στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες που καταφθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου... και θεωρείται ως πιθανότητα η περίπτωση αυτή να χρησιμοποιηθεί από την τουρκική πλευρά για... ανταλλαγή των ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που είχαν περάσει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη...
Αν αυτό ισχύσει, καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας».


Κι ενώ βρισκόμαστε στο στάδιο των διαδικασιών επανόδου των συγκεκριμένων στρατιωτικών, έχοντας ως δεδομένη την κίνηση της ελληνικής περιπόλου επί γνωστού εδάφους και επί συγκεκριμένης οδού (αγροτικής), εύλογα ερωτήματα έρχονται για να θέσουν υπό σοβαρότατη αμφισβήτηση το «λάθος» των ελλήνων στρατιωτικών και την απόλυτη ετοιμότητα (επί κάκιστων καιρικών συνθηκών) των τούρκων στρατιωτών.

Δίκαια λοιπόν δεν είναι λίγοι αυτοί που διερωτώνται:

- Οι έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν εντός τουρκικού εδάφους ή μήπως όχι;

- Μήπως η παραβίαση της οριογραμμής έγινε από τους τούρκους στρατιώτες (μήπως τούρκους καταδρομείς;) και επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέδρα επί του συγκεκριμένου σημείου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων που θέλουν την Ελλάδα να μην έχει επαρκώς καταρτισμένα στελέχη όσο η Τουρκία, αλλά και τον σχηματισμό μιας «καταγεγραμμένης παραβατικότητας» της Ελλάδας επί της συνοριακής οριογραμμής;

- Εντάσσεται άραγε, το συγκεκριμένο περιστατικό, σε ένα σχέδιο «ψυχολογικού πολέμου» προς την Ελληνική πλευρά, της οποίας οι αντιδράσεις καταγράφονται και μελετώνται τόσο σε στρατιωτικό όσο και πολιτικό επίπεδο;

- Ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ΕΥΠ για την συγκεκριμένη περιοχή; Αφορούσε την είσοδο λαθρομεταναστών, την διερεύνηση χώρου «επιστροφής» προς την Τουρκία κάποιων αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα ή μήπως αφορούσε κάτι άλλο;

- Πόσο συνδεδεμένο μπορεί να είναι το συγκεκριμένο «αθώο» περιστατικό, με τις γενικότερες προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα με μια «ακύρωση» (λόγω πληροφοριών συμμαχικής χώρας) τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης επί ελληνικής κατοικημένης νησίδας;

- Κατά πόσο μπορεί να συνδεθεί το συγκεκριμένο περιστατικό με την αυξημένη κινητικότητα που έχει καταγραφεί από την τουρκική πλευρά κατά τις τελευταίες ημέρες στην συγκεκριμένη περιοχή (τριεθνές);

- Για ποιο λόγο υπήρξε καθυστέρηση περίπου 14 ωρών προκειμένου να υπάρξει ανακοίνωση του ΓΕΣ για το συγκεκριμένο περιστατικό;

Εν αναμονή της επιστροφής των δύο ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα, τίθενται πλέον ιδιαίτερα κρίσιμα ερωτήματα για την διάθεση – πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει κάτι πολύ περισσότερο από κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Σε μια χρονική στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία όλοι οι ειδικοί γεωπολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές συγκλίνουν στην άποψη πως η «τουρκική κίνηση» θεωρείται ως δεδομένη, ενώ απλά μελετώνται οι πιθανοί χρόνοι και χώροι στην οποία θα εκδηλωθεί, καθώς και η ένταση αλλά και το πιθανό εύρος που θα επιχειρηθεί από την τουρκική πλευρά.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι το καθεστώς Ερντογάν θα επηρεαστεί από τις εξωτερικές (ΝΑΤΟϊκές) παρεμβάσεις. Αν το σχέδιο προβλέπει εκτός από τη σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών και την εκμετάλλευσή τους ως “ομήρους” για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών φυγάδων, τότε κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει τη Τουρκία.
Τι έχει στο μυαλό της η Άγκυρα, ακόμη δεν έχει φανεί. Συνεπώς καλή η αισιοδοξία που εκφράζεται από τη κυβέρνηση, αλλά ας είμαστε επιφυλακτικοί.



Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με σύνεση τις προκλήσεις της Τουρκίας

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση προάσπισης της εδαφική ακεραιότητας, παρέχοντας μια αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα, ιδιαίτερα δε καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, στον χώρο του Αιγαίου, αντιδρώντας με σύνεση και ψυχραιμία» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Παράλληλα, σημείωσε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κι έναν ισχυρό άξονα συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η Ανατολική Μεσόγειος παραμένει η πλέον ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, με τις χρόνιες κρίσεις στη Συρία και στη Λιβύη, εμφύλιες διαμάχες, προσφυγικές και παράνομες μεταναστευτικές ροές.
Για την Ελλάδα τόνισε ότι «αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής στη βάση του διεθνούς δικαίου».

ΥΓ: Στην περιοχή της Αφρίν η Τουρκία έχει ιδιαιτέρως θετικά (εντυπωσιακά) αποτελέσματα στην είσοδό της από το νοτιοδυτικό μέρος της Αφρίν. Αφού σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή κατοικείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τουρκμένους, ρωτάμε: Με βάση αυτό το κρίσιμο στοιχείο τι άμεσα μέτρα έχει πάρει ή προτίθεται να πάρει η Ελλάδα στην Θράκη και σε συγκεκριμένα νησιά προκειμένου να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια αλλά και τις στρατιωτικές διαδρομές κίνησης εκτάκτου ανάγκης;










Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Τώωωωρα το κατάλαβες.Παει να βραδιασει.Με 20 ώρες διαφορα δουλευετε τον κόσμο;Ρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πότε το μάθαμε σαν ιστολόγιο δεν σε αφορά. Ίσως να σε αφορά το ότι προσπαθήσαμε από πολλές ώρες να διασταυρώσουμε κάτι που δεν διασταυρωνόταν και λόγω της ώρας και λόγω της ειδικής βαρύτητας του θέματος. Βλέπεις, προτιμάμε να ψάχνουμε πριν δημοσιεύσουμε κάτι. Και κάτι ακόμη. Δεν κυνηγάμε αποκαλύψεις. Αρκούμαστε στα γεγονότα ως έχουν για να κάνουμε και τις δικές μας έρευνες αντί να αναδημοσιεύουμε ό,τι κυκλοφορεί. Καλό δρόμο να έχεις για μέχρι να πας εκεί που συχνάζεις

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΟΚ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΥΤΟΚΑΥΛΙΚΑ... ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΑ...!!!

      Διαγραφή
  2. "ΥΓ: Στην περιοχή της Αφρίν η Τουρκία έχει ιδιαιτέρως θετικά (εντυπωσιακά) αποτελέσματα στην είσοδό της από το νοτιοδυτικό μέρος της Αφρίν."


    Μην βιαζομαστε να βγαλουμε τοσο γρηγορα συμπερασματα!

    http://www.naftemporiki.gr/story/1325938/suria-okto-nekroi-tourkoi-stratiotes-se-sugkrouseis-stin-afrin


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αξιωματικοί από ΣΣΕ βγαίνουν περιπολία μαζί με στρατιώτες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καί τώρα τί; θά κλαψουρίζουμε καί θά παρακαλούμε τό πατισάχ ταγήπ νά αφήσει τά παληκάρια;Καί Θά παραδώσουμε τούς οκτώ οικέτες; Στίς φυλακές τά βασανιστήρια καί στό θάνατο; Οταν αποφάσισε γιά αυτούς ή ελληνική δικαιοσύνη; Καί μιά απορία : Άν τό παρατραβήξουν οί τούρκοι καί δέν μάς επιστρέψουν τους δύο . Κομάντα δέν υπάρχουν στόν Έβρο νά συλλάβουμε έστω μέ ενέδρα ΝΑΙ ΜΕ ΕΝΕΔΡΑ ΚΑΝΕΝΑ , ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΣ; Καί άν δέν επιστρέψουν καί πάλι τούς δύο . Τότε νά τούς φάει ή μαρμάγκα; Όπως στό συμβάν τού Ζήση Καραγώγου; Λυπάμαι γιά τήν σκληρότητα μου αλλά είναι ή μόνη γλώσσα πού καταλαβαίνουν οί τούρκοι. Γιά νά μαζευτούν ..... ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο (ουστ απο εδώ)έρχεται ή φεύγει;
    Την αλήθεια για την σύλληψη και απαγωγή ίσως να μην την μάθουμε ποτέ.
    Ελπίζω αυτά τα νέα παιδιά να διδαχθούν από το πάθημα τους.
    Το ίδιο και οι ανώτεροι τους αξιωματικοί.
    Από σήμερα πάντως και για τους επόμενους μήνες η φύλαξη και τα περίπολα ,αλλά και οι ενέδρες θα είναι ρεαλιστικότερες και σοβαρότερες.
    Και λίγο κριτική δεν βλάπτει όμως Κωνσταντίνε.
    Για να άσκησης όμως κριτική θα πρέπει πρωτίστως να έχεις την διάθεση να προσεγγίζεις αντικειμενικά το ζήτημα.
    Μέρες τώρα διαρρέουν πληροφορίες ότι υπάρχει χαμηλής κλίμακας στρατιωτική κινητικότητα στον Έβρο.
    Άρα έπρεπε να προετοιμαστούν σε επίπεδο τουλάχιστον ταξιαρχίας.
    Έπρεπε και πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την θεωρητική και πρακτική αντίδραση όταν εκτελούμε τα καθήκοντα μας.
    Οι ευθύνες λοιπόν στην αποδεδειγμένη ανεπάρκεια των απαχθέντων στελεχών βρίσκονται σε αυτούς που κατάρτισαν την εκπαίδευση τους.
    Εάν ήταν έφεδροι νέοι 19 ετών θα είχε άλλη βαρύτητα το γεγονός ,αλλά είναι και οι δύο επαγγελματίες στρατιωτικοί!!!
    Ο κύριος ανθυπολοχαγός έχει υπό την ευθύνη του παιδιά 19 και 20 χρονών!!!!
    Ένα τραγικό παράδειγμα ήταν όταν πριν μερικά χρόνια ένας ανθυπολοχαγός έχασε της στρατιώτες του όταν τα χτύπησε κεραυνός την στιγμή που στήριζαν με γυμνά χέρια έναν μεταλλικό ιστό.
    Η ανεπάρκεια λοιπόν δεν είναι ενδεικτική αλλά άκρως επικίνδυνη ,και πολλές φορές δυστυχώς και καταστροφική.
    Ο κυρ λοχαγός και ο τακτοποιημένος επομ εξέθεσαν άμεσα τον εαυτό τους,αφού μπορούσαν να ήταν ήδη νεκροί,και αφετέρου εξέθεσαν ολικά την πατρίδα τους σε όλα τα επίπεδα.
    Το περίπολο δέν κάνει ούτε περίπατο,ούτε βόλτα αναψυχής,ούτε τουρισμό να γνωριστεί με τους απέναντι.
    Το περίπολο μπορεί να εμπλακεί,να παρατηρήσει,να καταγράψει,να δηλώσει εμφανή παρουσία σε ειρηνική περίοδο.
    Απο την μεριά των Τούρκων καταγράφεται άλλη μία ψυχολογική νίκη εις βάρος μας.
    Θα είναι η τελευταία άραγε;
    Το δίδαγμα λοιπόν πρέπει να είναι άμεσα διαχυμένο σέ όλους μας και πρωτίστως στα στρατευμένα παιδιά μας στο περίπολο δέν μιλάμε,δέν καπνίσουμε,έχουμε οπτική επαφή,και παρατηρούμε,σχεδιάζουμε και αυτοσχεδιάζουμε,αντιδρούμε και κλιμακώνουμε σε περίπτωση αδυναμίας μας έχουμε συμφωνήσει διαφυγή και επανένωση της ομάδας ή του ζευγαριού μας σε Α-Β-Γ σημείο.

    Π.Τ.

    Υ.Γ.
    Κωνσταντίνε χαίρομε που συνεχίζεις να κρατάς σε τόσο ποιοτικό επίπεδο τον ψηφιακό σου χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Π.Τ. κριτική θα ασκηθεί αφού τερματιστεί (εύχομαι αισίως) το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα εστιάζουμε στις πολιτικές (πιθανότατα) ευθύνες, ως προς την διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος.
      Κατ' εμέ, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί βρήκαν ίχνη στο χιόνι. Ενημέρωσαν ή όχι; Αν ενημέρωσαν τι οδηγίες πήραν; Να ακολουθήσουν τα ίχνη ή να περιμένουν ενίσχυση ομάδας; Πήραν πρωτοβουλία και προχώρησαν; Εκτέλεσαν διαταγή; Το ότι βρήκαν ίχνη που τους οδήγησαν σε ομάδα τούρκων στρατιωτών είναι ένα θέμα που σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση. Αυτά όμως, αργότερα. Τώρα η πολιτική ηγεσία και δη ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να απολογηθούν γιατί υπήρξε η καθυστέρηση στην ενημέρωση και γιατί η ελληνική πλευρά υιοθέτησε την τουρκική θέση, δηλαδή πως οι έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν την οριογραμμή...! Στο σημείο αυτό, να μου επιτρέψεις, επειδή γνωρίζω στον απόλυτο βαθμό πως έχουμε κυβέρνηση αδίστακτων εθνομηδενιστών (με σχεδόν μηδενικό πατριωτισμό), να αναρωτηθώ: Μήπως είναι πολύ βολικό αυτό το θέμα για την κυβέρνηση, αφού μέσω αυτού επιτίθεται ψυχολογικά στους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και στους έλληνες πολίτες, προκειμένου τελικά να "αποδεχθεί" μια λύση που θέλει να ανταλλάσσονται οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί με τους 2 έλληνες στρατιωτικούς που έχει στα χέρια της η Τουρκία; Μπορεί τα δύο θέματα να είναι τελείως διαφορετικά, αλλά το γεγονός της απόλυτης υποχωρητικότητας (ανείπωτα φοβικής) της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, μου χτυπάει ένα καμπανάκι πως το όλο θέμα δεν αποκλείεται να είναι μια "έξυπνη" χορογραφία μεταξύ των δύο πλευρών, που σκοπό έχει στην ανταλλαγή στρατιωτικών μεταξύ των δύο πλευρών. Το θέμα της εκπαίδευσης, της εκτέλεσης καθηκόντων και της χαλάρωσης είναι προς συζήτηση, αλλά αυτό αφορά άλλη στιγμή... Εικάζοντας προχωρούμε, γιατί σημαντικές πληροφορίες δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται ποτέ να ανακοινωθούν, για να γνωρίσουμε τι πράγματι συνέβη και συνελήφθησαν οι 2 έλληνες στρατιωτικοί. Εκ πείρας, στα σύνορα, γνωρίζω πως η απέναντι πλευρά κάποιες φορές προχωρά σε μη συμβατές και σίγουρα κάθε άλλο παρά φιλικές ή "συμμαχικές" ενέργειες

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ Κωνσταντίνε καί συνομιλητές. Είμαι Ό Πάνος καί θάθελε τήν γνώμη καί τό σχόλιο σου . Γιά τήν εξής πιθανότητα : ότι οί Τούρκοι πήραν τόν οπλισμό ασυρμάτους καί τό τζίπ. Άρα μήπως μιλάμε γιά επιχείρηση καταδρομών; [όλο καί ακούγεται αυτό καί περισσότερο]. Άν ισχύει αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ. Μέχρι πότε μόνο εμείς θά μετράμε ήττες απώλειες καί υποχωρήσεις. Άν υπάρχουν ΕΔ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ[γιατί σέ λίγο,οί τούρκοι θά μπαινοβγαίνουν μέσα στην ελλάδα κατα βούλησει ,θά συλλαμβανουν θά εκτελουν όποιον θέλουν] . Ο Σουλτάνος ΘΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΆ ΠΑΡΑΛΆΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΜΕΧΜΕΝΤΖΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου Πάνο η άποψη για αντίποινα προϋποθέτουν να έχει ο Ε.Σ. της αποδείξεις ότι οι Τούρκοι παραβίασαν την μεθόριο για να συλλάβουν Έλληνες στρατιώτες.
      Εάν υπάρχουν αυτές, η λεγόμενη απο εσένα ανταπόδοση με σύλληψη Τούρκων στρατιωτών ισοδύναμή με κήρυξη πολέμου.
      Αυτό είναι που θέλει αυτήν την στιγμή η Τουρκία,το δείχνει,το λέει,και το επιδιώκει.
      Αυτό που σίγουρα είναι αναγκαίο να πράξει η πολιτική ηγεσία,ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,και η μείζων αντιπολίτευση μαζί με τον πρόεδρο της βουλής να προετοιμάσουν το πλαίσιο διαχείρισης της πολεμικής σύγκρουσης που είναι στο κατώφλι της πόρτας μας.
      Δυστυχώς μόνο ρητορικά η πολιτική ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης το πράττει αυτό.
      Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ούτε καν πολιτική ταυτότητα,απόδειξη ότι συνεργάζεται και στηρίζεται απο τους ΑΝ.ΕΛ.,ένα συνονθύλευμα παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου από το πρώην ΠΑΣΟΚ,το παρεάκι της Αίγινας..... που εκμεταλλευόμενο την οργή του Ελληνικού Λαού το 2015 του υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και σύγκρουση με τον διεθνή παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό!!!
      Άρπαξε την εξουσία και οπισθοδρόμησε με την μέγιστη κυβιση που έπραξε ποτέ Ελληνική κυβέρνηση,και μάλιστα (αριστερή)!!!
      Απαντώ εκθέτοντας την γενική μου άποψη και στον Κωνσταντίνο απευθυνόμενος σε εσένα για και όλους τους ψηφιακούς συνομιλητές.
      Οι απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα ή ζήτημα ή γεγονός βρίσκονται καλά κριμένες, μιάς και της αλήθειας της αρέσει να κρύβεται.
      Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις Πάνο τον Παναγιώτη Κονδυλή και να πονηρευτείς,να βρεις γιατί δέν έγινε ποτέ μέχρι τον θάνατο του σύμβουλος οποιοδήποτε Ελληνόφωνα πρωθυπουργού.
      Να ψάξεις έστω στο διαδίκτυο τί σήμαινε ο καθηγητής Πάτσης που εκτελέστηκε μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη της αρχές της δεκαετίας του 1950.

      Π.Τ.

      Διαγραφή
  7. Εγώ είμαι πιο υποψιασμένος ή πιο φαντασιοπληκτος; Κι αν, λέω αν, όλα είναι ...συμφωνημένα από...υψηλό επίπεδο, για να ανταλλάξουμε τους δικούς μας με τους δικούς τους! Και μετά ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Και μετά κανείς δε θα κατηγορήσει την Κυβέρνηση, που έδωσε τους Τούρκους αξιωματικούς πίσω, αφού πήραμε κι εμείς τα παιδιά μας πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό τό παιχνίδι Παίζεται θά συμφωνήσω μέ τόν προλαλήσαντα. Όμως εδώ παίζεται άσχημο παιχνίδι γιά γκριζάρισμα συνόρων. Δέν είναι ό τούρκος όποιος δήποτε πονηρός έστω γείτονας... Πόντο πόντο ετοιμάζει την τελική τού επίθεση. Καί νά είμαστε σίγουροι μιά επι θύραις εθνική καταστροφή θά φέρει έκτακτα στρατοδικεία , εκτελεστικά αποσμάσματα απαγ [ καλό είναι οί πολιτικοί μας νά ακούσουν γιά τήν δίκη τών εξι ]. υπόψιν ή εσχάτη τών ποινών στή Ελλάδα ισχύει μόνο γιά τήν έσχατη προδοσία

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]