Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχετε σκεφτεί καλά τα επακόλουθα κύριε Τσίπρα;


Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει δηλώσει επανειλημμένα, τόσον διά στόματος πρωθυπουργού όσον και υπουργού Εξωτερικών, ότι η παρούσα συγκυρία έχει ανοίξει “παράθυρο ευκαιρίας” προς επίλυση του λεγόμενου Σκοπιανού.

Αλλά ας αναρωτηθούμε: ποιος εχέφρων πολιτικός θα επιχειρούσε να “κλείσει” άρον-άρον ένα μέγιστο εθνικό μας θέμα, το Σκοπιανό, που την επόμενη κι όλας μέρα “θα ανοίξει ως πληγή” για την Ελλάδα, εν μέσω όξυνσης και κρίσεως ενός άλλου μεγίστου εθνικού θέματος, των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο;

Διεκδικήσεις που τείνουν να πάρουν τη μορφή πολεμικής σύρραξης, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς στις προκλήσεις των Τούρκων.* Την ίδια στιγμή που με κάθε πρόκληση, όλο και βαθαίνει “το χρώμα του γκρίζου” στο Αιγαίο και όχι μόνον. Κάποια στιγμή η πολεμική αναμέτρηση θα καταστεί αναπόφευκτη, για να μην καταλάβουν οι Τούρκοι το ναύσταθμο της Σαλαμίνας (και σε ποιο νησί είναι αυτός!) χωρίς να δοθεί ούτε μια Ναυμαχία!

Σε μια πολύ επικίνδυνη εθνικά ώρα, λαός και πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να αντιμετωπιστεί με πλήρη ομοψυχία το πρόβλημα του προκλητικότατου επεκτατισμού της γείτονος χώρας.

Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, η κυβέρνηση «τρέχει να λύσει» το Σκοπιανό, με έναν τρόπο που την τοποθετεί απέναντι σχεδόν στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Συνεπώς δημιουργεί ένα βαθύτατα διχαστικό ρήγμα μεταξύ αυτής και του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο διχασμού μπαίνουν, με τον “άλφα ή βήτα” τρόπο, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες την ώρα της τελικής απόφασης πρέπει να πάρουν σαφή θέση, αν συναινούν ή όχι με τη “λύση” που ετοιμάζει και θα φέρει στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ποιος λοιπόν συνετός Έλληνας πολιτικός, (εκτός αν έχει άλλα κίνητρα!) θα επιχειρούσε να λύσει ένα μέγιστο εθνικό θέμα, υπό την κατάσταση πίεσης που δημιουργεί η επικίνδυνη κορύφωση της έντασης ενός άλλου εθνικού θέματος;

Και ενώ γνωρίζει ο “Έλληνας” αυτός πολιτικός ότι τα δύο αυτά εθνικά θέματα έχουν άμεσο συσχετισμό. Γνωρίζει δηλαδή ότι η Τουρκία εκδηλώνει ζωτικό ενδιαφέρον να πάρουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία, προφανώς διότι αυτό το όνομα εξυπηρετεί τα όχι και τόσο μακρινά σχέδια της για ολόκληρη την Ελλάδα!

Αφού αναφέραμε τον διχασμό λαού -πολιτικής ηγεσίας που γεννάει η προσπάθεια της δεύτερης για “λύση” του Σκοπιανού με τρόπο που αντιστρατεύεται πλήρως τη βούληση του πρώτου, ας πάμε λίγο πάρα κάτω.

Ας εξετάσουμε την, όχι μικρή, πιθανότητα να συμβεί πόλεμος με την Τουρκία, όταν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το πανένδοξο όνομα Μακεδονία με τα Σκόπια και ήδη έχει ανακοινώσει το πλαίσιο της λύσης που μαγειρεύει. Είναι σίγουρη ότι σε συνθήκες πολέμου θα μπορέσει να ελέγξει την αντίδραση στρατού και λαού γι αυτήν την εθνικά “αχαρακτήριστη» πράξη; Αν τη χαρακτηρίσουμε, ο χαρακτηρισμός θα είναι πολύ βαρύς.

Επί πλέον, ας εξετάσουμε μια δεύτερη, καθόλου μικρή, πιθανότητα. Αν η κυβέρνηση παραδώσει το όνομα-ψυχή του ελληνικού λαού και αρχίσουν έντονες εσωτερικές αναταραχές (αυτές η κυβέρνηση, ό,τι και αν εφεύρει ως δικαιολογία, δε θα τις αποφύγει)** ποιος μας εγγυάται ότι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη όπως κάνει πάντα την εσωτερική κοινωνικο-πολιτική αστάθεια, που ασφαλώς το πολιτικό της σκέλος το εντείνει το “ανασυρθέν” την κατάλληλη στιγμή σκάνδαλο Novartis, ίσως δε και τη στρατιωτική αστάθεια, (επειδή κοινωνικο-πολιτική και στρατιωτική αστάθεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένες για ευνόητους λόγους), δεν θα μας σύρει σε πολεμική σύρραξη ακριβώς τότε;

Μην πει κάποιος ότι επειδή θα έχουμε πόλεμο οι Έλληνες θα φερθούν συνετά και θα σταματήσουν τις “διαμαρτυρίες”. Οι Έλληνες είναι απρόβλεπτος λαός και μπορεί να κρίνουν σοφό ακριβώς τότε να τις κορυφώσουν, ειδικά αν αρχίσουμε να χάνουμε και στο Αιγαίο.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα χτυπήσει έναν “διαμαρτυρόμενο” λαό, εσωτερικά, εν καιρώ πολέμου; Αν δεν κάνω λάθος, αυτό αποτελεί το ειδεχθέστερο είδος εγκλήματος πολέμου και όσοι το διαπράξουν κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ως εγκληματίες πολέμου.

Ελεύθεροι σκοπευτές και άλλοι τρόποι καταστολής είναι πανεύκολο να βρεθούν, πώς συμμαζεύεις τα πράγματα μετά είναι το δύσκολο, όσες ξένες πρεσβείες και αν τρέξουν να συνδράμουν. Ούτε ψύλλος στον κόρφο της, αν η κυβέρνηση διανοηθεί κάτι τέτοιο. Το μόνο σοφό που θα μπορεί να κάνει για να προλάβει την αιματοχυσία είναι να παραδοθεί ειρηνικά στην δικαιοδοσία και την τιμωρία που θα της επιβάλει ο ελληνικός λαός.

Και ελπίζω ο ελληνικός λαός, αν συμβούν έτσι τα πράγματα, να δράσει και να τιμωρήσει με βάση τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, συνετά και “Συντεταγμένα”.

* Υ.Γ. -1 Μήπως η κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς στις Τουρκικές προκλήσεις, ακριβώς επειδή φοβάται πάρα πολύ το τι θα συμβεί στο εσωτερικό της χώρας για πολλά “δεδομένα” εναντίον της, αλλά έσχατο και φαρμακερό το ότι επιθυμεί διακαώς να παραδώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια;

** Υ.Γ. -2 Ήδη το «ψιθύρισε» στο Συλλαλητήριο της Αθήνας ο κ. Κασιμάτης ότι αυτό είναι η πρώτη εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος. Άρα αναμένει να ακολουθήσει και μια δεύτερη ίσως και περισσότερες εφαρμογές του άρθρου 120 του Συντάγματος. Το ακροτελεύτιο αυτό άρθρο υποχρεώνει (ηθικά, αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν ειδικά το λαό) τον Έλληνα να διαφυλάξει με κάθε τρόπο και μέσον το Σύνταγμα του από την όποια παρέκκλιση, πολλώ μάλλον όταν συνεχόμενες παρεκκλίσεις εμπίπτουν στα άρθρα περί εσχάτης προδοσίας της αγαπημένης του Πατρίδας, της ίδιας του της ζωής.

Δες το Όλον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν στέλνονται για τον πρωθυπουργό σχόλια σαν το παρακάτω (το αντιγράφω)και δεν είναι το μόνο σχόλιο ή άρθρο τέτοιας οξύτητας αλλά είναι αναρίθμητα, τότε αυτός έχει χάσει τελείως τη μπάλα.

    Η αντεθνική “λέπρα” από την οποία έχει (ανέκαθεν) καταληφθεί ο κύριος αυτός, φαίνεται ότι δεν του έχει καταστρέψει μόνον κάθε τσίπα, ακόμα και την απλή πέτσα στο πρόσωπο του, αλλά έχει προχωρήσει στα μάτια και στο μυαλό του. Κατά συνέπεια το άτομο αυτό, ως “αντεθνικά ψυχωτικό”, είναι άκρως επικίνδυνο για την επιβίωση της Ελλάδος και πρέπει να φύγει αμέσως.
    Η στρατιωτική ηγεσία, που υποτίθεται είναι εθνικά υγιής, δεν βλέπει τις δικές της ευθύνες στα διαδραματιζόμενα; Είναι κρίμα να καθίσει αύριο σε έδρανα εξευτελισμού, αντί να βρεθεί περήφανη στις θάλασσες, τις ακτές και τον ουρανό του Αιγαίου μας. Αυτό ας το λάβουν υπ' όψη τους και οι κατώτεροι αξιωματικοί, γιατί και αυτοί εξευτελίζονται. Όλοι μαζί να “εγερθούν” και να υποχρεώσουν την ηγεσία τους να ενεργήσει υπέρ της Πατρίδος Με ένα υπόμνημα, με κοινή αναφορά, με “απεργία”, με οτιδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσίπρας βγάζει δεκάρικους στο Λιμενικό, τη στιγμή που Ελλάδα καταπίνεται σταθερά και με στρατηγικό σχέδιο βάθους από την Τουρκία. "Δείξατε ψυχραιμία και αυτό σημαίνει γενναιότητα"!! Κάτι έπρεπε να κάνει για να δείξει ότι υπάρχει, διάλεξε κάτι εντελώς ανώδυνο, ένα λογίδριο του δεκάρικου. Θλιβερή κατάντια.
    Πλέον "τον έχει πάρει στο ψιλό" όλο το διαδίκτυο, ακόμα και μεγάλα ειδησεογραφικά site. Αυτό το άτομο και η κλίκα του πρέπει το συντομότερο να φύγουν. Αποτελούν μέγιστο εθνικό κίνδυνο για τα πάντα που αφορούν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]