Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λαός μίλησε στον πανικόβλητο Τσίπρα δείχνοντάς του την έξοδο…!

Σημειολογική η διάταξη των ομιλητών απέναντι στην Βουλή
"ΟΧΙ στις συνομιλίες για τη Μακεδονία" είπαν οι Έλληνες στην κυβέρνηση
Μίκης: Να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία
Η πόρτα εξόδου μοναδική πολιτική διέξοδος για τον Τσίπρα... 
Κάτω από την ελληνική σημαία το συλλαλητήριο 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κάποιοι έλεγαν πως «θα πέσει σε τοίχο» η πολιτική βούληση και το ύφος αλλά και ήθος της διαπραγμάτευσης που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα Σκόπια, για την ονομασία του κρατιδίου. Δυστυχώς, για την ίδια την κυβέρνηση, βρέθηκε αντιμέτωπη με κάτι χειρότερο. Έπεσε πάνω στον ελληνικό λαό, ο οποίος της αρνήθηκε να διαπραγματεύεται εκ μέρους του!!!
Και αυτό συνέβη ως φυσιολογική εξέλιξη, αφού η κυβέρνηση δεν έχει πλέον επαφή με την πραγματικότητα και δεν μπορεί να αφουγκραστεί τα μηνύματα του ελληνικού λαού, από τον Εβρο ως το Καστελλόριζο, από τα Γιάννενα ως την Κρήτη...
Το μήνυμα εστάλη και ήταν σαφές:
«Σας απαγορεύουμε να μιλάτε για τη Μακεδονία. Σας απαγορεύουμε να μιλάτε εκ μέρους μας, εκ μέρους της Ελλάδας».

Πανικόβλητη η κυβέρνηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πρωτοφανούς μεγέθους συγκέντρωση των Ελλήνων στο συλλαλητήριο Αθηνών στην πλατεία Συντάγματος.
Και η Αστυνομία ανακοίνωσε (επισήμως και αυτοεξευτελιζόμενη) πως οι συγκεντρωθέντες ήταν 140.000, ενώ η κυβέρνηση γνώριζε πως περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πολίτες βρέθηκαν στο Σύνταγμα απέναντί της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση μετά τις 2. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.


Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, ήταν πραγματικός κόλαφος για την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα, του Κοτζιά και των υπολοίπων. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε –με τον πλέον επίσημο τρόπο- η ύπαρξη και η επικίνδυνη λειτουργία του αριστερού φασισμού. Για μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, αλλά για μια κυβέρνηση που δρα κατά του ίδιου του Συντάγματος, κατά της λαϊκής βούλησης και εκθέτει –ανεπανόρθωτα- την Ελλάδα σε κινδύνους και τετελεσμένα που καθίστανται δυνατά να απειλήσουν την χώρα στο μέλλον, ενώ αφαιρούν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και του Ελληνισμού.  
Με την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης άνοιξε «πολιτικές πόρτες» που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές, εάν επιθυμούμε σαν χώρα να διαφύγουμε από την τραγική θέση στην οποία έχουμε βρεθεί (ελέω ανίκανων, ιδεοληπτικών και επικίνδυνων πολιτικών που επέλεξαν την διαφθορά και συνέπραξαν με συμφέροντα ενάντια στην Ελλάδα).
Το συλλαλητήριο των Αθηνών, με συμμετοχή μεγαλύτερη των 2 εκατομμυρίων πολιτών θύμισε τις τελευταίες ημέρες του Τσαουσέσκου στην Ρουμανία. Ο αριστερός φασισμός ζει τις τελευταίες ημέρες του και οι πρωταγωνιστές και ινστρούχτορές του ήδη ψάχνουν για την διάσωσή τους.


«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ».

Με τον τρόπο αυτό άρχισε την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ», είπε ο Μίκης.

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.

Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης. Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου.

Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ τα προβλήματα αυτά. Με όχημα το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και παραποιώντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου.

Να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια κολοσσιαία προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών επικουρούμενοι από τη βοήθεια των Ελλήνων που δεν προσπάθησαν να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων την χονδροειδή παραποίηση της ιστορία. Είναι και δική μας ευθύνη που επιτρέψαμε να ανατρέφονται γενιές Σκοπιανών με αυτό τον μύθο.

Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας στον ελληνικό λαό. Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του 1992 αποφάσισε για μια κοινή εθνική γραμμή πλεύσης στην οποία δεν θα υπήρχε με κανέναν τρόπο η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά ή ακόμα χειρότερα νέα γιατί ανακηρύσσει ως διάδοχό της μια περιοχή με άλλο λαό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τυχόν υποχώρηση από αυτή την αρχή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. Αν υποχωρήσουμε από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από Σύνταγμά τους. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας δεδομένου ότι υπάρχουν διεθνείς δυνάμεις που θέλουν τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.

Μετά τη Γιουγκοσλαβία το επόμενο βήμα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατά. Χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη δική μας ψήφο για να έρχονται αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν υποχωρήσουμε, ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει ένα τραγικό ψέμα με ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.

Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο. Είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων. Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου είναι στη δική τους ευχέρεια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γύρω πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μετατραπεί σε ραγιά. Βεβαίως είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς παράλληλα όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες δυνάμεις εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Και για αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας. Η κατάσταση αυτή της συνέχισης του στάτους κβο θα πρέπει να ληφθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε στη σκληρή πραγματικότητα στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται στην ιστορία δεν νομίζω ότι αυτό μας αφορά. Η δική μας απόφαση είναι αυτή που θα νομιμοποιήσει ιστορικά και θα τελεσιδικήσει το θέμα αυτό. Μόνο εμείς μπορούμε αν δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στου Σκοπιανούς να οικειοποιούνται ένα βήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά: χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι κάλπικοι όπως είναι σήμερα.



Εφόσον εμείς αρνούμαστε όπως είπα να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια.

Εμείς ως υπεύθυνος λαός κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας θα ακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά δεν θα δώσουμε όμως τη συναίνεσή μας να γίνουν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και μπροστά στην πιθανότητα να αρνηθούμε ακόμα και καταστάσεις εθνικής τραγωδίας θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι ορθό να τις επωμιστεί μόνη της μια κυβέρνηση, όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας όπως η σημερινή, αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας. Ποια είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Για εμάς η θέση του ελληνικού λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σαφής και αυτονόητη που δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εάν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία απλή ή σύνθετη που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές ενώ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε τόσο σοβαρά προβλήματα ικανά να μας επηρεάσουν για αρκετές δεκαετίες. Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές που έχουν το δικαίωμα να διενεργήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα.

Αγαπητοί φίλοι πατριώτες και πατριώτισσες, σε όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες. Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.



H ομιλία Κασιμάτη

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι ”χειροπόδαρα” συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο ‘ναι στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του». Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του Συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη από την εξέδρα του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

«Η Ελλάδα εδώ είναι ολόκληρη και λέει όχι στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα». Μεταξύ άλλων, είπε: «Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιωνία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του. Σήμερα είναι τυφλοί οι Ευρωπαίοι», κατέληξε.

Το μήνυμα της Εκκλησίας

«Αγαπητοί αδελφοί, η Ιερα Σύνοδος και ο Μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και οι ιεράρχες που εκπροσωπούνται μετά από ομόφωνη απόφαση, απευθύνονται προς όλους, επισημαίνοντας ότι η εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας είναι πέρα και έξω από κομματικούς σκοπούς.
Η εκκλησία διατύπωσε τη θέση της στο εξαιρετικά αυτό ευαίσθητο εθνικό θέμα για την πολύπαθη Μακεδονία. Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία, ή όποιο άλλο παράγωγο, ως συστατικό του ονόματος άλλου κράτους. Κάτι το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της εκεί σχισματικής εκκλησίας. Στο όνομα Μακεδονία περικλείονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις του κράτους των Σκοπίων. Οι ιεράρχες μας στην περιοχή έχουν επιμαρτυρήσει περί της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Ιερή ευθύνη της εκλκλησίας είναι να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως. Εθνική συναίνεση, ομοψυχία και προσπάθεια. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δίνουμε τον αγώνα για την πατρίδα.
Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Ο Θεός είναι μαζί μας και με την πατρίδα μας», ανέφερε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου που ανάγνωσε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Καργάκος: Ο ρελισμός των ιδεοληπτικών

Ο περίφημος «ρεαλισμός» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον κ. Καργάκο και αποκάλυψε σχεδιασμούς συμφερόντων που δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ πατρίδα για να σεβαστούν και να υπερασπιστούν:
«Πρὸς τί ὁ ρεαλισμός; Κάποιοι δῆθεν ρεαλιστές, ποὺ τάσσονται ὑπὲρ τῆς συνδιαλλαγῆς μὲ τὰ Σκόπια μὲ πονηρὴ ἐκχώρηση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας, σὲ ἄλλο σκοποῦν. Μετὰ τὴν ἔνταξη τῶν Σκοπιανῶν στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση θὰ ἀρχίσουν οἱ παχυλὲς ἐπιδοτήσεις. Καὶ τότε θὰ ὁρμήσουν τὰ δικά μας λυκόρνια καὶ μαζὶ μὲ Σκοπιανοὺς «ὁμοτράπεζους» θὰ τὶς καταβροχθίσουν -δῆθεν γιὰ ἐκτέλεση ἔργων!-, ὅπως καταβρόχθισαν καὶ τὶς δικές μας ἐπιδοτήσεις καὶ μᾶς ἔρριξαν σὲ ἄπατο βυθό. Καὶ τώρα ποὺ ξεπουλήθηκε σὲ ξένους το λιμάνι τῆς Θεσσαλονίκης, οἱ ἀγοραστὲς θὰ τὸ κάνουν σιγὰ-σιγὰ ἐπίνειο τῶν Σκοπίων. Ὁ ἀλυτρωτισμὸς θὰ πάρει οἰκονομικὴ μορφή».
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έστειλε το δικό του μήνυμα – προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, του Καρανίκα, των αντεξουσιαστών κουκουλοφόρων (γνωστών-αγνώστων χορηγούμενων του Σόρος).
Η Θεσσαλονίκη ήταν εκείνο το «κλικ» που έλεγε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως έχει πατήσει σε νάρκη. Η συγκέντρωση – συλλαλητήριο των Αθηνών είπε στον πρωθυπουργό της χώρας πως η (πολιτική και εθνική) «νάρκη» στην οποία έχει βρεθεί -με δική του πρωτοβουλία- δεν είναι απλά ενεργή, αλλά ικανή να τον εξαφανίσει οριστικά και αμετάκλητα από την πολιτική ζωή της χώρας.


Η επόμενη ημέρα και η ευθύνη των πολιτών

Η επόμενη ημέρα θα καταγράψει την συντονισμένη αντίδραση της κυβέρνησης μέσα από τα γνωστά της μέσα - όργανα ενημέρωσης, τα τρολ και τα πληρωμένα διαδικτυακά της φερέφωνα.
Την μεθεπόμενη ημέρα πιθανότατα θα δούμε μια απόπειρα συσπείρωσης όλων των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων και συμφερόντων, πολιτικών προσώπων και φορέων, που είτε θα επιχειρήσουν να πείσουν ή να τρομοκρατήσουν, είτε θα καλέσουν σε «κοινή πορεία», «ένωση» και «σύμπραξη» για την διακυβέρνηση της χώρας, για το «καλό της χώρας και των πολιτών»…
Ταυτόχρονα θα καταγραφούν νέοι διάττοντες αστέρες να εμφανίζονται ως «προτάσεις» και ως «ικανοί» να αντιπροσωπεύσουν την χώρα και τους πολίτες σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή.

Το πως θα αποφασίσουν να κινηθούν οι Έλληνες πολίτες είναι, εκ των πραγμάτων, καθοριστικό. Αυτή η κυβέρνηση θεωρείται, πλέον, τελειωμένη. Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του παρέλαβαν σήμερα την απόλυσή τους. Η οποιαδήποτε παράτασή τους στην εξουσία θα είναι βλαπτική για τη χώρα, αλλά και για τους ίδιους.

Η μορφή, το σχήμα και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης, θα κρίνει όχι το μόνο μέλλον όσων θα συμμετάσχουν σε αυτήν, αλλά και το μέλλον της χώρας. Και την ευθύνη για την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να την έχει ο ελληνικός λαός, που σήμερα απαίτησε να τον σεβαστούν, ειδάλλως θα… διαγραφούν…

Αυτό το απέδειξαν οι πολίτες όταν αρνούνταν να αποχωρήσουν από το συλλαλητήριο, παρά τον τερματισμό των ομιλιών…
Η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική. Ας ελπίσουμε πως θα είναι και καλύτερη για τη χώρα

Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη: Η καλύτερη λύση είναι η διάλυση των Σκοπίων
Η πρόταση του Αμερικανού βουλευτή για τη διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους, γιατί πράγματι πρόκειται για μόρφωμα δήθεν κράτους, χωρίς συνοχή των κατοίκων του.
Η ελληνική Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα έπρεπε να υιοθετήσει αυτή τη δήλωση και τις συνέπειές της και να δουλέψει σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση, αντί:
- Να χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους με θλιβερού περιεχομένου δήθεν διαπραγματεύσεις με κ. Νίμιτς, Σόρρος ή με οποιονδήποτε άλλον "διαπραγματευτή" των ιερών εδαφών μας, χωρίς ο ελληνικός λαός να τους έχει ποτέ αναθέσει ένα τέτοιο καθήκον. Διότι, εξυπακούεται, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το ελάχιστο που όφειλε να προηγηθεί οποιασδήποτε "διαπραγμάτευσης" θα ήταν ένα δημοψήφισμα.
- Να επικαλούμαστε, συνεχώς, προκειμένου να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, το απορριπτέο γεγονός του ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποδέχθηκαν να παραχωρήσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με κάποιες γελοίες ουρές είναι αλήθεια) στη γείτονα χώρα, η οποία όπως θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο "αρνείται να αρνηθεί τις αλυτρωτικές της βλέψεις" (ποιός αλήθεια Έλληνας ανέθεσε σε αυτούς όλους να διαπραγματεύονται την ψυχή μας);
Ε, λοιπόν, τα μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συλλαλητήρια είναι υπεραρκετά για να σβήσουμε τις εθνικά απαράδεκτες παραδοχές, που έγιναν στο παρελθόν, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, που διαφωνεί κατά 71% (σύμφωνα με τελευταίες σχετικές μετρήσεις).
Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα που δηλώνει ΟΧΙ στο να παραχωρηθεί στα Σκόπια, το δικό μας όνομα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΝΑΙ (όπως συνέβη με κάποιο άλλο για εξίσου σοβαρό ελληνικό θέμα). -Να τολμούν, κάποιοι, να βγαίνουν στα κανάλια της TV, σε αυτά που τους δέχονται βέβαια, και να δηλώνουν την ανεκδιήγητα προδοτική δήλωση, ότι... "τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας οργανώνονται από... ακροδεξιούς και... αυτοί που συμμετέχουν σε αυτά είναι, επίσης... ακροδεξιοί. Ουδείς σχολιασμός τους αξίζει. Μια μόνο λέξη: ΝΤΡΟΠΗ.
- Να τρομοκρατούν οι ίδιοι αυτοί τύποι, από τα ίδια κανάλια, με διάφορα γελοία μέσα, τον ελληνικό λαό, που κινητοποιήθηκε από ολόκληρη την Ελλάδα για να παραστεί σε αυτά, ότι... κινδυνεύει αν παραστεί!!! Και πάλι, μια μοναδική λέξη τους αξίζει: ΝΤΡΟΠΗ.
Διακόπτω, τώρα, για να πάω στο συλλαλητήριο με τους υπόλοιπους "ακροδεξιούς Έλληνες". Και, λογικά, αναμένω σεισμικές εξελίξεις σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής επικράτειας.
ΥΓ: Προς το τέλος των ομιλιών του συλλαλητηρίου ομάδα κρανοφόρων αποσπάστηκε από αντισυγκέντρωση (!!!) αντεξουσιααστών (με τα γνωστά σακίδια στην πλάτη) προσπάθησε στην Πανεπισημίου να διαπεράσει τον αστυνομικό κλοιό, επιτέθηκε στους αστυνομικούς, και δημιουργήθηκε μια μικρή εστία έντασης. Οι γνωστοί – άγνωστοι κρανοφόροι, έφεραν την ελληνική σημαία (για λόγους μετέπειτα εκμετάλλευσης από την κομματική – κυβερνητική προπαγάνδα) και επιχείρησαν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις, αλλά και να «καπελώσουν» το συλλαλητήριο στις συζητήσεις των μεγαλο-δημοσιογράφων και των υπολοίπων κονδυλοφόρων που όντας επιτυχημένοι ποτέ δεν μπόρεσαν να δουν τι συνέβαινε στη χώρα…
Στα αρνητικά της ημέρας καταγράφεται και η εμμονή των ραδιο-τηλεοπτικών μέσων, που επιχειρώντας να κρατήσουν τις ισορροπίες με την κυβέρνηση (οι τηλεοπτικές άδειες δεν έχουν δοθεί ακόμη) επέμεναν να αναφέρονται σε εκατοντάδες χιλιάδες παρευρισκομένων πολιτών, ενώ ήταν κάτι περισσότερο από προφανές πως οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια…!




 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Που εισαι ρε Πανουλη εσυ και οι οι υπολοιποι ανελ;

    Για πες μας ποσοι πηγαν τελικα στο Συνταγμα;

    Οι Σκοπιανοι παντως συμφωνουν με Πολακη!

    http://www.skai.gr/news/world/article/366095/skopiana-mme140000-anthropoi-sto-sullalitirio-gia-tin-elliniki-makedonia/?utm_source=feedburner&utm_campaign=Feed%3A+skai%2FUulu+%28%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%AA+-+%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%29&utm_medium=feed


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επομενη μερα θαναι οπως και η προηγουμενη μερα των ελληνοφωνων δωσιλογων πολιτικων .
    Αλλωστε τους σκλαβους που δεν ειναι ετοιμοι να θυσιαστουν για την λευτερια , ΟΛΟΙ τους γραφουν στα παλαια τους τα παπουτσια .
    Η ψευτοκυβερνηση του 18% και η αντιπολιτευση ΟΛΗ ειναι μια και η αυτη συμμορια και ΟΛΟΙ τους υπακουουν στο ιδιο σχεδιο της διαλυσης μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]