Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνητική πλειοδοσία στην Τουρκο-φοβία…


Η Τουρκική Ακτοφυλακή εμπόδισε μια ελληνική φρεγάτα και δύο ελληνικά σκάφη του Λιμενικού να πλησιάσουν στις νησίδες Ίμια στις 3 Ιανουαρίου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Τα πλοία των δύο χωρών ήταν 30 μέτρα μακριά και έτρεχαν παράλληλα μεταξύ τους στα ανοικτά των ακτών Turgutreis της Αλικαρνασσού κατά μήκος των ακτών του νότιου Αιγαίου, σύμφωνα με μάρτυρες.

Τα ελληνικά σκάφη σύμφωνα με τους Τούρκους κατευθύνονταν προς τα Ίμια, που η Άγκυρα θεωρεί αμφισβητούμενα, κατά τη διάρκεια των πέντε ωρών της αλληλοπαρακολούθησης, που ξεκίνησε περίπου στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα.

Τα νησάκια Ίμια είναι ένα ζευγάρι δύο μικρών ακατοίκητων βράχων στο Αιγαίο, που βρίσκονται μεταξύ της ελληνικής νησιωτικής αλυσίδας των Δωδεκανήσων και της νοτιοδυτικής ηπειρωτικής ακτής της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Τουρκία σχεδόν έφθασαν στον πόλεμο για τα νησάκια το 1995, όταν η Άγκυρα αμφισβήτησε ενόπλως την ελληνική κυριαρχία.

Για το ζήτημα αυτό δεν έχει υπάρξει σχετική ελληνική ανακοίνωση, στα πλαίσια της πολιτικής «καλής θέλησης» προς την Τουρκία που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι ο Κοντονής

Μετά τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο και το Μαξίμου που παρενέβησαν προκειμένου να «γλυκάνουν» την Άγκυρα στο ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε τη σκυτάλη με τη σειρά του, για να υποβάλλει την ιδέα της πραγματοποίησης δίκης στην Ελλάδα, για «εγκλήματα» που διαπράχθηκαν εκτός επικράτειας, αν το ζητήσει η... Τουρκία!!!

Με το μέτρο να έχει χαθεί πλέον η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον εαυτό της προκειμένου να πείσει την Τουρκική ηγεσία πως θα προσπαθήσει να της κάνει όλα τα χατίρια, αρκεί να πάρει ένα καλό λόγο και ηρεμία από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]