Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και συζητάμε ακόμη;


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο 78χρονος διαπραγματευτής - τρόπος του λέγειν- του ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Ο λόγος για τον κ. Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος λίγες ώρες πριν από το ραντεβού των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη πέταξε τη μάσκα και έκλεισε το μάτι στους Σκοπιανούς, τινάζοντας στον αέρα την όποια πραγματική σημασία των διαπραγματεύσεων. Και είναι να απορεί κανείς με την ελληνική πλευρά, η οποία, μετά τις προκλητικές απόψεις ενός ανθρώπου που -αν μη τι άλλο- οφείλει να είναι ουδέτερος, παραμένει ακόμη στο τραπέζι των συζητήσεων.

Φαίνεται ότι οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ τόσο στα θέματα της Κύπρου όσο και σε αυτό των Σκοπίων πάσχουν ανιάτως από ανθελληνισμό. Ο ένας δικαιολογεί τους εισβολείς, που κατέχουν το μισό νησί, και ο άλλος τους παραχαράκτες της Ιστορίας. Εξισώνουν δηλαδή τους θύτες με το θύμα. Σαν δεν ντρέπονται, θα λέγαμε.

Ο κ. Νίμιτς ξεπερνώντας κάθε δεοντολογία στο δελτίο του ΑΝΤ1 όπου μίλησε τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του όρου Μακεδονία στην ονομασία, προτού μάλιστα καν ξεκινήσουν οι συνομιλίες. «Το όνομα Μακεδονία είναι στο όνομα ΠΓΔΜ, που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα» είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης (λέγοντας εμφανώς ψέματα, διότι η Ελλάδα αναγνώρισε τη FYROM και καμία «Μακεδονία») και πρόσθεσε ότι «περισσότερες από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας», καταλήγοντας ότι «το όνομα Μακεδονία είναι συνδεδεμένο με αυτή τη χώρα» και όχι προφανώς με την Ελλάδα, στην οποία ανήκει η Μακεδονία αιώνες τώρα.

Ο κ. Νίμιτς έδειξε ότι είναι ανιστόρητος, προκλητικός και επικίνδυνος για να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση σύμφωνα με την ιστορική πραγματικότητα και το δίκαιο.

Δηλαδή και καίγονται οι συμπατριώτες του Αμερικανοί να βοηθήσουν τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ και από την άλλη θέλουν να τους χαρίσουμε το όνομα κάνοντάς το με χυδαίο τρόπο.

Ο κ. Νίμιτς φαίνεται ότι τίποτε δεν διδάχτηκε από την αποτυχία του όλα αυτά τα χρόνια και θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα πιέσει την Ελλάδα να παραδώσει τα ιερά και τα όσια, μόνο και μόνο γιατί 100 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα που έκλεψαν. Και καλά, εκείνος δεν ντρέπεται γιατί προφανώς εξυπηρετεί με τέτοιες δηλώσεις συμφέροντα. Εμείς γιατί ακόμη συζητάμε με τέτοιον διαπραγματευτή-πραματευτή; Αφήστε τον να πάει από κει που ήρθε.

"Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]