Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφιερώνεται στους Έλληνες και τον κ. Τσίπρα


Κάλλιον στρατιάς ελάφων ηγουμένου λέοντος παρά στρατιάς λεόντων ηγουμένου ελάφου!!
(Ισοκράτης)
Του Χρίστου Κράππα


Άκου κ. Τσίπρα, αν ζήλεψες τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών και τον Νενέκο της επανάστασης, γνωρίζεις την τύχη τους, κι αν δεν την γνωρίζεις, έχεις φωστήρες στην παρέα σου να σε διαβάσουν να την μάθεις. Μην βάζεις όλους τους λοβοτομημένους αριστερούς της παρέας σου να προπαγανδίζουν τάχα πως 120 χώρες έχουν αναγνωρίσει το γειτονικό κρατίδιο μόρφωμα κράτους, την φυρόμια, ως Μακεδονία, άρα εμείς προς κέντραν λακτίζουμε.

Άκου λοιπόν αυτά που δεν σου λέγει η παρέα σου των καταλήψεων και των ωνημένων «υπουργών» και συμβούλων σου.

Η νομιμοποίηση του ονόματος στο μόρφωμα αυτό του λεγόμενου Σκοπιανού κράτους (Αμερικανικού Προτεκτοράτου ), περνάει μόνο μέσα από μας. Αν εμείς δεν υποκύψουμε, ποτέ δεν πρόκειται οι Σκοπιανοί να περάσουν με αυτό το όνομα.

Και γι’ αυτόν τον ισχυρισμό, υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα και μάλιστα πολύ χαρακτηριστικά αφού παρουσιάζουν τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με το σημερινό πρόβλημα.

Η Αγγλία, όταν συζητούσε την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, πρόβαλετην αξίωση να εισέλθει με το όνομα «Μεγάλη Βρετανία». Αμέσως η Γαλλία με τον τότε Πρόεδρό της Ντεγκώλ, είχε πρόεδρο δηλαδή όχι οσφυοκάμπτη και πουλημένο τομάρι, αντέδρασε σθεναρά και ανυποχώρητα, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχτεί, αφού, υπάρχει επαρχία της, καλή ώρα όπως εμείς σήμερα με τη Μακεδονία μας, που λέγεται Βρετάνη. Οι Άγγλοι αμέσως υποχώρησαν και παραιτήθηκαν της αξίωσης αυτής και εισήλθαν ως «Ηνωμένο Βασίλειο».
Αυτό δεν μπορείς να το προβάλεις στους συμμάχους μας, τις Ναυτικές Δυνάμεις και τους τροφίμους των Βρυξελών;

Η Αυστρία, όταν δημιουργήθηκε η σημερινή της επικράτεια, θέλησε να ονομαστεί Νέα Γερμανία, αξίωση που είχε και έρεισμα στην ίδια γλώσσα που μιλούν με τους Γερμανούς και την φυλή. Αμέσως η Γερμανία αντέδρασε σθεναρά και κατηγορηματικά, και παρότι ήταν ηττημένη από τον πόλεμο, διαμήνυσε λέγοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχτεί και να το αναγνωρίσει στον αιώνα τον άπαντα. Η Αυστρία προφανώς υποχώρησε.
Αυτό δεν μπορείς να το πεις στην εσχάτως φίλη σου την κυρία Μέρκελ;

Το 1439 στη Φλωρεντία, ο Πάπας είχε πάει δεμένους τους επισκόπους από την Κωνσταντινούπολη για να υπογράψουν την Ένωση των Εκκλησιών. Μετά από ενάμισο χρόνο, αφού τους εξάντλησε σωματικά με πείνα και διακονιά, κατάφερε και ψυχικά να τους πτοήσει, αναγκάστηκαν να υπογράψουν την Ένωση στη Φεράρα της Φλωρεντίας, πλην ενός, του επικρατέστερου αυτών, του Μάρκου Ευγενικού. Αυτός ήταν ο μόνος που δεν υπέγραψε.

Ο Πάπας περιχαρής όταν του ανακοίνωσαν την υπογραφή, το μόνο που ρώτησε ήταν:
«Υπέγραψε και ο Μάρκος Ευγενικός;».
Του απήντησαν «Όχι».
Και ο Πάπας όταν έλαβε αρνητική απάντηση, αναφώνησε: «Λοιπόν εποιήσαμεν ουδέν»
(«Τότε, τίποτα δεν κάναμε») !!!».

Έτσι και σήμερα, δεν πάει να τους αναγνωρίσει όλη η υφήλιος, οι Σκοπιανοί ενδιαφέρονται για τη δική μας αναγνώριση. Αυτό τους νομιμοποιεί στα δόλια σχέδιά τους.
Αυτό δεν σου λέγει τίποτα κ. Τσίπρα;
Σβήσε το ότι ήταν ορθόδοξος επίσκοπος Εφέσου, αφού σου προκαλεί αλλεργία, και μιμήσου τον Μάρκο Ευγενικό;.

Οι Σκοπιανοί πολύ καλά γνωρίζουν, πως Έλληνες ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν και πολύ περισσότερο Μακεδόνες. Ούτε ελληνική καταγωγή έχουν, ούτε ελληνικά μιλούν όπως εμείς εδώ και πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια αδιατάραχτα (δεν υπάρχει ούτε λεκτικό μόριο της αρχαίας γλώσσας μας που να μην μιλιέται και σήμερα), ούτε και όπου σκάψουν στα εδάφη που κατέχουν
βρίσκουν τι χωρίς ελληνική επιγραφή.

Μέσα από το όνομα, τις εδαφικές τους διεκδικήσεις επιδιώκουν στα εδάφη της Ελλάδος.

Τι δεν καταλαβαίνεις;
Αυτό δεν διδάσκουν εξάλλου στα παιδιά τους και περιλαμβάνεται και στο Σύνταγμά τους;
Αυτός είναι ο στόχος. Η Θεσσαλονίκη και η έξοδος στο Αιγαίο τους ενδιαφέρει αυτούς και τους προστάτες τους Αμερικανούς. Το υπογάστριο της Ευρώπης και της Ρωσίας θέλουν οι Αμερικανοί να ελέγχουν. Αν αυτόν τον στόχο που έχουν δεν τον βλέπεις, φώναξε τον έτερο καππαδόκη, τον Κοτζιά, να στα εξηγήσει.

Μέσα στο διεθνές σύστημα, επικρατεί ο αλληλοσυσχετισμός δυνάμεων – Κρατών ισχύος. Δεν υπάρχουν Κράτη «καλά παιδιά». Όλοι είναι κακοί. Επιβουλεύεται το ένα το άλλο. Σύμμαχοι υπάρχουν εκ του ίσου. Αν είσαι ασθενέστερος, δεν είσαι σύμμαχος αλλά υπήκοος. Δηλαδή, υπακούς. Κι εδώ ο ασθενέστερος δεν είναι η Ελλάδα, αλλά τα Σκόπια. Εκτός κι αν καταντήσατε την Ελλάδα ασθενέστερη κι από τα Σκόπια.

Η επίσημη Ελλάδα, δυστυχισμένη που την εκπροσωπείς, αν μη τι άλλο, αμέσως πρέπει να θυμηθεί τι έπραξαν μια χούφτα Έλληνες, οι αδελφοί μας Κύπριοι, στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν το 2004. Δεν άκουσαν κανέναν. Κι ας τους είχαν πέσει επάνω Αμερικάνοι με τον Ο.Η.Ε. τους, Ευρώπη, ο βάρβαρος Τούρκος με το στρατό κατοχής, ακόμα κι εμείς εδώ δια της αντιπολιτεύσεως τότε.

Βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» ρέ !!!! μέσα από το δημοψήφισμα, δηλαδή ο λαός. Αυτό δεν θα περάσει, και δεν πέρασε. Όλοι τότε, μάντευαν σαν Πυθίες ότι πολλά δεινά θα επιπέσουν επί των Κυπρίων. Το αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο δεν συνέβη τίποτε από αυτά, αλλά απεναντίας απέκτησε σεβαστή φωνή.

Τι άλλο πρέπει να πάθουμε εμείς από τους Σκοπιανούς για να αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα;

Έχεις βέβαια βεβαρυμμένο παρελθόν που άλλαξες το 65% του Ελληνικού λαού το 2015 που είπε ΟΧΙ σε ΝΑΙ και εξαθλίωσες την Χώρα, δεύτερη φορά αν προβείς σε ίδια ανόσια πράξη, τότε…

Φωνάζει το μεγαλύτερο πνεύμα όλων των εποχών Αριστοτέλης: «Εκχωρείς λέξεις;
Παραχωρείς έδαφος!»

Φωνάζει, ο Θουκυδίδης από τα βάθη των αιώνων: «Αν σε τούτο το μικρό υποχωρήσεις, ευθύς (όχι αύριο ή αργότερα, αμέσως)…και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε …» (Θουκ. 1.140 δημηγορία Περικλή).

Αν σήμερα, με τέτοια κραυγαλέα πρόκληση, μείνουμε μόνο στις δηλώσεις κάποιων εκπαιδευμένων στο λύγισμα της μέσης πολιτικών, «ευθύς» έρχονται τα χειρότερα.

Το ίδιο έγινε με τα Ίμια. Υποστείλαμε δια του Σημίτη τη Σημαία μας, και «ευθύς» πλέον, τέρμα το ψάρεμα από τους ψαράδες της Καλύμνου που βρίσκονταν εκεί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.

Επίσης τα ίδια με το «νόν πέϊπερ» της Μαδρίτης. Παραχώρησε η Ελλάδα δια του αλήστου μνήμης Σημίτη, προς την Τουρκία τις λέξεις: ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν «ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο» και «ευθύς» η Τουρκία εμφάνισε διεκδικήσεις για εκαντοντάδες νησιά του Αιγαίου.
Και μάλιστα προσφάτως ο π. πρόεδρος της Τουρκίας, Γκιούλ, μας υπενθύμισε και τη λέξη «νόμιμα» στα ζωτικά συμφέροντα. Γιατί να μην την υπενθυμίσει; Εμείς δεν υπογράψαμε αυτό το χαρτί στη Μαδρίτη; Αν αυτά τα τελευταία δεν τα καταλαβαίνεις κ. Τσίπρα, φώναξε τον Ζουράρι να στα εξηγήσει.

Θυμάμαι τον Ιούλιο του 2015μ όταν βγήκες αναμαλλιασμένος από την 17ωρη «πίεση» της Μέρκελ και του αιμοδιψούς Σόιμπλε και είχες υπογράψει την υποταγή και παράδοση της Ελλάδος, κάποιοι αφελείς είπαν, «το πίεσαν το παιδί τι να έκανε;» και σε συγχώρεσαν παρά την προδοσία που υπέστη η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Τότε τους απήντησα, «αν είναι παιδί, τότε να πάει στο Σχολείο και όχι να παίζει με την τύχη μιας ολόκληρης Χώρας!!»

Δεύτερη φορά κ. Τσίπρα τέτοια παιγνίδια μην επιχειρήσεις, γιατί, η απεμπόληση του ενδόξου ονόματος Μακεδονία, θα σημαίνει όχι παράδοση, αλλά, διαμελισμό της Χώρας. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα υποστείς εσύ και η παρέα σου.

Έθεσα τον τίτλο αυτό για να σου θυμίσω κ. Τσίπρα, πως ηγείσαι δυστυχώς ενός λαού που έχει βαπτιστεί χιλιάδες φορές στο αίμα του.
Κι ο Ελληνισμός είναι στρατιά λεόντων και ηττήθηκε μόνο όταν ηγείτο σ' αυτήν ελάφι και με εφιάλτες. Ποτέ άλλοτε.

Ο ίδιος ο γενοκτόνος Κεμάλ έλεγε στους Τούρκους να μην βαυκαλίζονται πως νίκησαν τον Ελληνικό Στρατό γιατί απλά ο στρατός στη Μικρά Ασία ουδέποτε ηττήθηκε, απλά υποχώρησε.

Φώναξε λοιπόν τον Ζουράρι που γνωρίζει πολύ καλά Θουκυδίδη να σου εξηγήσει μία ρήση του που λέγει:
«Οι Έλληνες στάθηκαν πάντα παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμιν
κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου17 Ιανουαρίου 2018 - 6:10 μ.μ.

  Είναι από τα ωραιότερα κείμενα που έχω διαβάσει για το "Σκοπιανό", γραμμένο με ψυχή, με Πίστη και με γνώση. Ένα μεγάλο εύγε στον κ. Κράππα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αποκορύφωμα αριστουργήματος το κείμενο, λεπτομερή και ρεαλιστική ανάλυση επίκαιρου θέματος που αφορά την Ελλάδα μας και αγγίζει όλες τις καρδιές των Ελλήνων, πλήρως κατανοητό με κάθε λεπτομέρεια και ιστορικά τεκμηριωμένο με σημαντικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα και για τον πιό απλό άνθρωπο, δυστυχώς όμως όχι και για τους σκληροτράχηλους άσχετους κυβερνώντες μας.
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ κύριε Χρήστο Κράππα. Σε διάβασα δυό φορές, και δε μου έφτασε, πρέπει να το εκτυπώσω. Πόσο θα΄θελα να μπορούσε να πραγματοποιηθεί από αύριο κιόλας μια επιθυμία μου της στιγμής που θα έκανε στο μέγιστο λαμπρό το συλλαλητήριο της Κυριακής. Και δε θέλει πολλά πράγματα, έχω υπόψη μου το κείμενό σου. Τι θέλει? Λίγα πράγματα: Μεγέθυνση σε πολλά, πάρα πολλά αντίτυπα, τελάρωμα (η και χωρίς) και έκθεση του σε όλους τους Δημόσιους χώρους και Δημόσιες υπηρεσίες, εκτός εκείνων που τα αφεντικά τους ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό δοκιμάζουν τα νεύρα μας και τις αντοχές μας φανερώνοντας ξεκάθαρα πλέον τις προθέσεις τους που αγγίζουν τα όρια εσχάτης προδοσίας.Εκεί πράγματι είναι τζάμπα κόπος και άδικα χαμένο τελάρο, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι παντελώς αδιάφοροι, κουφοί, τυφλοί και αναίσθητοι, γιατί όλα αυτά είναι προφανώς μέρος του καταστατικού τους. Είναι να μην αναρωτιέται κανείς: αφού τα ανρωπάκια αυτά δεν έχουν Πατρίδα, μπορούν άραγε να νομίζουν ότι έχουν μάνα και πατέρα???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]