Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμφύλιος στα Σκόπια για το όνομα


Σήμερα το συμβούλιο αρχηγών υπό τον εθνικιστή Πρόεδρο Ιβάνοφ

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός νιώθει διπλή πίεση εν όψει της αυριανής μέρας. Η πρώτη αφορά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο που έχουν προγραμματίσει για τις 12 ώρα Ελλάδας άνθρωποι που διαφωνούν με τις κινήσεις του στο θέμα της ονομασίας. Πατριωτικές ενώσεις θα φωνάξουν για το όνομα και τη γλώσσα τους, όπως αναφέρουν.

Και η δεύτερη αφορά στις πιέσεις που αναμένεται να του ασκηθούν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα διεξαχθεί στις 19.00 ώρα Ελλάδας.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι.

«Στη συνάντηση αναμένουμε να οικοδομήσουμε μια ευρύτερη εθνική συναίνεση θα τεθούν πολλά πολιτικά θέματα και θέμα της συζήτησης θα είναι το πλαίσιο λύσης που παρέσχε ο Μάθιου Νίμιτς» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης.

Η συνάντηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και σε αυτήν θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]