Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: Σε ξενοδοχεία θα μένουν πλέον οι πρόσφυγες στην Ελλάδα


Στο προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική έκδοσή της και σχολιάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με τη διάθεση δωματίων ξενοδοχείων σε πρόσφυγες.

Η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, σημειώνει πως «ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε την Τετάρτη ότι στο πλαίσιο προγράμματος, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στέγαση 30.000 προσφύγων, 20.000 έχουν εγκατασταθεί ήδη σε διαμερίσματα. Εκτός από ξενοδοχεία στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν, αν υπάρξει ανάγκη, ακόμα και πλωτά κέντρα φιλοξενίας».

H Die Welt επισημαίνει ότι ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε «μεγάλες δυσκολίες στην όλη διαχείριση του προβλήματος» και πως σημείωσε ότι «υπάρχουν κακές συνθήκες διαβίωσης στα προσφυγικά κέντρα στα νησιά του Αιγαίου», δίνοντας απάντηση στις αιτιάσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Αναφέρεται επίσης ότι από τον Αύγουστο άρχισαν και πάλι να αυξάνονται οι αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Μόνο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 5.000, οι περισσότεροι από τους οποίους Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Πρόκειται για αύξηση 35% μέσα σε ένα χρόνο.

Στο μεταξύ πρόσφυγες από τη Συρία, κυρίως γυναικόπαιδα, ξεκίνησαν απεργία πείνας μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεών τους για επανένωση με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Κατηγορούν μάλιστα Αθήνα και Βερολίνο ότι καθυστερούν την επανένωση εδώ και πάνω από μισό χρόνο, ενώ το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δίνει διορία ένα εξάμηνο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]