Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ψέματα Χουλιαράκη - Τσακαλώτου για το υπερπλεόνασμα


Ο κ. Χουλιαράκης εισέπραξε χτες τα έστω και ειρωνικά εύσημα, ότι για μια φορά είπε την αλήθεια πως η κυβέρνηση συνειδητά υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και τους ειλικρινείς φορολογούμενους για να ενισχύσει τα πιο φτωχά στρώματα. Οι είρωνες προφανώς βιάστηκαν. Γιατί ούτε σ' αυτό ούτε στο σκοπό της υπερφορολόγησης είπε αλήθεια ο κ. Χουλιαράκης, αλλά ούτε και ο κ. Τσακαλώτος που τον ακολούθησε χτες. Άλλος είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από τη σφαγή των αμνών.
Ας δούμε τα πραγματικά περιστατικά:
  1. Η κυβέρνηση εμφανίζεται σαν ο προστάτης των φτωχοποιημένων πολιτών ενώ στην πραγματικότητα είναι εκείνη που τους έχει φτωχοποιήσει. Παρέλαβε το 2015 ένα μνημόνιο που έληγε, χωρίς καμιά παραπέρα υποχρέωση για σκληρά μέτρα (όπως έχει ομολογήσει κάθε οικονομικός παράγοντας εδώ και έξω) και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κατάφερε:
α. να επιβαρύνει την οικονομία με περίπου 95 δις επιπλέον το πρώτο εξάμηνο του 2015.
β. να επιβαρύνει τους πολίτες με νέο χρέος 85 δις και νέο μνημόνιο λιτότητας
γ. να εξαφανίσει πάνω από 100 δις από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που ήταν αχρείαστη και μηδένισε τις αξίες των μετοχών, οι οποίες ήταν αποταμίευση για πάνω από 1.000.000 οικογένειες.
δ. να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια
ε. να προσθέσει άλλα 20 χρόνια βάρος χρέους στις επόμενες γενιές, μέχρι το 2062

Εξ αιτίας αυτών, που δεν χρειαζόταν να τα περάσει η οικονομία, επιβλήθηκαν: 
Νέες περικοπές στις συντάξεις που θα κορυφωθούν το 2020. 
Μείωση στο μισό του ημερομίσθιου και του κατώτερου ονομαστικού μισθού. 
Κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων σε όλους σχεδόν τους αναξιοπαθούντες. 
Αύξηση εισφορών και φόρων. 
Εκτόξευση του κόστους ζωής για όλους και κυρίως για τους φτωχότερους εξ αιτίας της αύξησης της τιμής προϊόντων και υπηρεσιών από την υπερφορολόγηση. 
Επιτροπεία για 20 επί πλέον χρόνια από τους δανειστές. 
Κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων κατ απαίτηση των δανειστών. 

Όλα αυτά, επαναλαμβάνω, ήταν ΠΡΟΣΘΕΤΑ και ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ μέτρα, που επιβλήθηκαν εξ αιτίας της ανεύθυνης και άσχετης πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι καταγραμμένο από κάθε οικονομικό και πολιτικό παράγοντα ανατολής και δύσης, από αυτούς που στηρίζουν με ενθουσιασμό την κυβέρνηση Τσίπρα. Ποια άλλη θα τους έδινε τα κλειδιά της χώρας για έναν αιώνα!
  1. Επομένως, η κυβέρνηση λέει ότι επιστρέφει λεφτά, ενώ στην πραγματικότητα δίνει πίσω λίγα από αυτά που έχει αρπάξει από τους ίδιους τους φτωχοποιημένους. Μοιράζει στα θύματά της κάποια από τα κλοπιμαία!
  1. Ο κ. Χουλιαράκης ομολόγησε χτες στην πραγματικότητα ότι εδώ και δύο χρόνια πρωθυπουργός και υπουργοί λένε ψέματα ότι η υπερφορολόγηση είναι απαίτηση της τρόικας. Το αντίθετο συμβαίνει. Είναι η τρόικα που θεωρεί ότι η υπερφορολόγηση δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη. Και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία.
  1. Αλλά ο κ. Χουλιαράκης λέει ψέματα κυρίως για το λόγο που μαζεύει το υπερπλεόνασμα η κυβέρνηση. Γιατί το υπερπλεόνασμα είναι πάνω από 9 δις, (επιπλέον των 11 που συγκεντρώνει για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό και τα δάνεια). Δηλαδή, φορολογεί τους πολίτες δυό φορές περισσότερο από όσο χρειάζεται!! Τους ειλικρινείς πολίτες. Όχι αυτούς που φοροδιαφεύγουν και αυτούς που δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας ενώ καλοπερνάνε. Και οι οποίοι είναι πολλοί!
  1. Πόσο λέει η κυβέρνηση ότι θα μοιράσει τον Δεκέμβριο; Περίπου 1 δις. Τα υπόλοιπα 8 δις περίσσεμα; Αυτά, συν εκείνα που θα αρπάξει του χρόνου, είναι το περίφημο μαξιλαράκι που λέει ο κ. Τσακαλώτος. Μόνο που δεν είναι μαξιλαράκι ασφαλείας για την οικονομία. Είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας για να κοιμάται ήσυχη η κυβέρνηση ότι θα εξαγοράσει κάθε ψήφο που μπορεί, από κάθε επαγγελματική και κοινωνική τάξη και θα ξοδέψει όσα μπορεί για προπαγάνδα προκειμένου να ξαναψηφιστεί στις εκλογές. Το όργιο εξαγοράς θα ξεπερνάει κι αυτό του Αντρέα.
Και θα είναι αυτή η σπατάλη καταστροφική για την οικονομία κα ωφέλιμη μόνο στην κατανάλωση και στην τσέπη του αδηφάγου κράτους. Που θα μαζέψει πίσω κάποια από αυτά τα «δώρα» από όσους αποπληρώσουν μ αυτά τα χρέη, που το ίδιο το κράτος τους έχει φορτώσει! 

Θα είναι καταστροφική, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από κεφάλαια σε επενδύσεις για ανάπτυξη και όχι από κεφάλαια που πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών των supermarkets και των καταναλωτικών αγαθών, το 90% των οποίων είναι εισαγόμενα! Απλή οικονομία πρώτου έτους. 

Καμμία έγνοια δεν έχει ο κ. Χουλιαράκης και ο κ. Τσακαλώτος για τα ασθενέστερα στρώματα του λαού, που αυτοί οι ίδιοι με την καταστροφική πολιτική τους της τελευταίας 3ετίας τα έφεραν σ αυτή την κατάσταση. 
Για τα ψηφαλάκια γίνεται η υπερφορολόγηση.

Και, τι είπε χτες ο κ. Τσακαλώτος; Ότι ένας λόγος υπερφορολόγησης είναι που η κυβέρνηση δεν έχει πιάσει τη φοροδιαφυγή! Ούτε θα την πιάσει. Είναι κι αυτή συνειδητή επιλογή της! Γιατί από τα λαμόγια περιμένει η κυβέρνηση να ξαναψηφιστεί. Από όλη την Ελλάδα της πονηριάς, από την οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος από τα ποσοστά της. 

Επιπλέον, ήταν αυτή η κυβέρνηση που διατράνωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα φορολογήσει το λαό αλλά τους πλούσιους. Μέχρι τη μέρα που ανακάλυψε δύο πράγματα: Ότι οι πλούσιοι δεν είναι τυχαία πλούσιοι. Ξέρουν να γλιστράνε. Και ότι σχεδόν όλοι οι πραγματικά πλούσιοι στηρίζουν την κυβέρνηση! Όπως πάντα! 

Αλλά, δεν ακούσαμε κανέναν από την αντιπολίτευση να βάζει το αυτονόητο ερώτημα: 
Με τόσα πολλά χρήματα περίσσευμα πώς και δεν έχει λεφτά η κυβέρνηση για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες, τους πρόσφυγες, τα αγροτικά έργα και όλους τους νευραλγικούς τομείς της δημόσιας οικονομίας, που οι υπουργοί κλαίγονται; 
Για να απολαμβάνουν αυτά δεν φορολογούνται οι πολίτες; 

Η απάντηση είναι απλή: Η ψήφος είναι πιο ακριβή. Κυρίως άμα είσαι ψωμόλυσσας με την εξουσία. Με τα λεφτά του κορόιδου.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]