Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θρησκευόμενες και άθρησκες χώρες, στα Βαλκάνια και τον κόσμο


Οι πολίτες της ΠΓΔΜ κατατάσσονται ανάμεσα στους πιο θρήσκους στα Βαλκάνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευε ο έγκυρος οργανισμός Gallup International, που προσπάθησε να μετρήσει την επιρροή των θρησκειών στην κοινωνική ζωή των βαλκανικών κρατών.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό μεγαλύτερο το 88% δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του πιστό ακόλουθο της ορθόδοξης εκκλησίας που είναι η επίσημη θρησκεία στην ΠΓΔΜ. Στη δεύτερη βρίσκεται η Κροατία με το 70% να δηλώνει πιστό (Καθολικοί).

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πέντε χώρες με τους πιο πιστούς κατοίκους είναι η Αιθιοπία, το Μαλάουι, η Νιγηρία, η Σρι Λάνκα και η Υεμένη, ενώ οι λιγότερο θρησκευόμενες χώρες είναι η Κίνα, η Ιαπωνία, η Εσθονία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]