Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιπλέει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς στο νερό;


Γράφει ο Μάνος Βουλαρίνος

Να ξεκινήσω στηρίζοντας τον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες που αντίκρυσε στην Δυτική Αττική. Θα πρέπει να είναι πραγματικά σοκαριστικό να έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και τις συνέπειες της αδράνειάς σου και γι’ αυτό η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με τον Αλέκση: Μακάρι -και με τη βοήθεια του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος- να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ, γιατί οι μετακλητοί τον χρειάζονται. Και μακάρι να είναι πάντα ειλικρινής όπως όταν τουίταρε αυτό:


Όντως, κηρύσσοντας τριήμερο πένθος, ο πρωθυπουργός έκανε το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει. Από την άλλη, ίσως αυτό, το λιγότερο, να είναι το μόνο που μπορεί. Ή ίσως και να μην χρειάζονταν να κάνει τίποτα, καθώς όλα είχαν γίνει από πριν, χάρη στις ενέργειες του Χρήστου του Σπίρτζη ο οποίος από το 2016 έλεγε:


Δυστυχώς τα βοθροκάναλα δεν τα λένε αυτά και οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής έμειναν με την εντύπωση ότι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Αλλά είμαι βέβαιος ότι ο σύντροφος υπουργός Υποδομών θα υψώσει το ηθικό του πλεονέκτημα και θα αποκαταστήσει την αλήθεια, όταν επιστρέψει από το ταξίδι του στην Αμερική. Και μπορεί να την αποκαταστήσει την αλήθεια παρέα με τον σύντροφο υπουργό Περιβάλλοντος Σταθάκη τον οποίο, αν τον δει κανείς, ας τον ειδοποιήσει ότι είχαμε κάτι πλημμύρες με κάτι νεκρούς, αλλά να μην ανησυχήσει. Πέρασαν.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να μιλήσω και για την περιφερειάρχη, τη συντρόφισσα Δούρου, η οποία είναι στο πλευρό των πλημμυροπαθών από το 2014:


Τη συντρόφισσα Δούρου η οποία έκανε επίδειξη αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος -ΞΥΔΑΚΙ ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ- η οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τους θανάτους και τις καταστροφές. Ίσως, βέβαια, να ήταν πιο απλό να βρει έναν καθρέφτη, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο θεσμικό. Όπως και να έχει, η ζεϊμπέκισσα Ρένα δήλωσε κατηγορηματικά ότι, αν η εισαγγελική έρευνα διαπιστώσει ευθύνες της περιφέρειας, εκείνη δεν θα διστάσει να τις αναλάβει. Είναι πραγματικά λίγες οι φορές που κάποιος πολιτικός έχει τόσο γενναία στάση και η σκιά του ήθους της μας σκεπάζει όλους. Κι ας λένε οι ανήθικοι αντιδραστικοί ότι θα πρέπει κάποιος να της εξηγήσει πως, αν η εισαγγελία διαπιστώσει ευθύνες της Περιφέρειας, δεν χρειάζεται να αναλάβει τίποτα. Να της εξηγήσει δηλαδή ότι οι πολιτικοί αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και πάνε σπιτάκι τους, όταν δεν έχουν νομική. Γιατί, αν διαπιστωθεί νομική ευθύνη, το μόνο που χρειάζεται να αναλάβει ο πολιτικός είναι το έξοδο των δικηγόρων του. Φυσικά, αυτά αφορούν πολιτικούς που δεν είναι αριστεροί και δεν έχουν το ηθικό πλεονέκτημα που έχει η συντρόφισσα Δούρου. Και που δεν έχουν βρει την περιφέρεια τους «γυμνή» από αντιπλημμυρικά έργα, όπως λέει η ίδια ότι βρήκε τη δικιά της. Ο ανήθικος αντιδραστικός, που συναντήσαμε πιο πάνω, μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή, η πιο παλιά δικαιολογία κάθε τεμπέλη άρχοντα, δεν την απαλλάσσει από τίποτα. Και μπορεί να φέρει το παράδειγμα ενός ταξιτζή που αγοράζει ένα μεταχειρισμένο ταξί με χαλασμένα φρένα και, όταν σκοτώνει έναν πεζό, επειδή τα φρένα του δεν έπιασαν, ισχυρίζεται ότι δεν φταίει επειδή τα φρένα δεν τα είχε φτιάξει ο προηγούμενος. Αλλά αυτός ο ανήθικος αντιδραστικός δεν θα καταλαβαίνει τίποτα από το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Αυτό το πλεονέκτημα που επιτρέπει την ανικανότητα, την ανεντιμότητα και τη χυδαιότητα σε κάθε αριστερό άρχοντα. Και μπράβο του.

AthensVoice

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]