Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο σκοπιανοί μυστικοί πράκτορες


Οι δύο άνδρες, 51 και 35 ετών, είναι πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της πΓΔΜ και εις βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνελήφθησαν δύο πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της πΓΔΜ, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη γειτονική χώρα.

Η σύλληψή τους έγινε, χθες, στο αεροδρόμιο Μακεδονία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι δύο Σκοπιανοί, ηλικίας 51 και 35 ετών, προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην πΓΔΜ.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γίνει γνωστό το 2015 μετά από καταγγελίες, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Περισσότερα από 20.000 άτομα -ανάμεσά τους ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δικαστές, διπλωμάτες, ηγέτες της αντιπολίτευσης, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης- ήταν σε λίστα καταγραφής των τηλεφωνημάτων τους από τις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]