Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι γερμανοί υμνούν τον Σόιμπλε ως ήρωα του Δ' Ράιχ που "σκότωσε" την Ελλάδα


Welt: Ο Σόιμπλε έκανε την Ελλάδα παράδειγμα για όσους δεν παίζουν με τους (γερμανικούς) κανόνες
Ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα ως παράδειγμα, προκειμένου να καταστήσει σαφές σε μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία, από τι απειλούνται εάν δεν παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες, γράφει η Welt

Κωνσταντίνος Τερζής

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως στυγνή ομολογία - αποδοχή εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο πρωταγωνιστής - θύτης του εγκλήματος είναι η Γερμανία και ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι ενώ η γερμανική Welt αναφέρει κυνικότατα τον κ. Σόιμπλε ως υπεύθυνο σχεδιαστή και εκτελεστή της επίθεσης κατά μιας χώρας και της καταστροφής της οικονομίας και των πολιτών της με την χρήση της γερμανικής οικονομικής (κυρίως) ισχύος και της ηγεμονίας που ασκεί το Βερολίνο στην Ευρώπη, κανείς δεν τολμά να αναφερθεί στο έγκλημα και στα θύματά του. Προφανώς τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα θεωρούνται ως στατικά στοιχεία και αποτελέσματα ενός πρωτοφανούς εγχειρήματος επίθεσης κατά χώρας, η οποία στοχεύθηκε προς εξολόθρευση προκειμένου να μην τολμήσουν άλλες χώρες να αμφισβητήσουν τις γερμανικές μεθόδους ή να επιρρίψουν ευθύνες στην ασκούμενη διαχείριση του Βερολίνου επί της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, για δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο η Welt am Sonntag σε εκτενές αφιέρωμα στον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η εφημερίδα του Βερολίνου ταυτίζει τον Β. Σόιμπλε με την ίδια την Ευρώπη, εξαίροντας τη συμβολή του στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής τα προηγούμενα χρόνια. «Μόνο στα τελευταία οκτώ χρόνια ο Σόιμπλε βίωσε και συναποφάσισε στο πλαίσιο της ευρωκρίσης περισσότερα από ό,τι οι περισσότεροι προκάτοχοί του συνολικά. Έβαλε τις βάσεις, οι οποίες -ανεξαρτήτως του ποιος θα τον διαδεχθεί- δεν μπορούν απλά να παρακαμφθούν χωρίς να προξενηθούν σοβαρές ζημιές στο οικοδόμημα της ευρωζώνης», γράφει μεταξύ άλλων η Welt της Κυριακής, η οποία χαρακτηρίζει τον Σόιμπλε έναν από «τους μεγαλύτερους γερμανούς πολιτικούς αυτής της εποχής», ο οποίος αποτέλεσε αξιόπιστο στήριγμα για την καγκελάριο Μέρκελ στη διαχείριση της ευρωκρίσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει την Ελλάδα ως «το καλύτερο παράδειγμα» για την ανθεκτικότητα που διέκρινε τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών. Όπως σημειώνει «σε μεγάλο βαθμό χωρίς να γίνει αντιληπτό από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ο Σόιμπλε ήθελε το 2011 να εξωθήσει τη χώρα εκτός νομισματικής ένωσης...
Τέσσερα χρόνια αργότερα το επιχείρησε εκ νέου. "Ο Σόιμπλε χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως παράδειγμα προκειμένου να καταστήσει σαφές σε μεγάλες χώρες όπως η Ιταλία από τι απειλούνται εάν δεν παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες" λέει ένας συνεργάτης του Β. Σόιμπλε».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Μέρκελ τον σταμάτησε. Ο Σόιμπλε δεν τα παράτησε όμως, αλλά διαπραγματεύθηκε το επόμενο πακέτο διάσωσης για την οικονομικά δυσπραγή χώρα. Δεν είναι πάντα δείγμα αδυναμίας, όταν συνεχίζει κανείς το έργο του παρά την ήττα που υπέστη».

Φυσιολογικά, μετά από όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να προσφύγει άμεσα στα διεθνή δικαστήρια, ζητώντας άμεση οικονομική και ηθική αποκατάσταση (σύμφωνα με οικονομολόγους η ζημία που υπέστη η οικονομία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των μνημονίων από την γερμανική "αλληλεγγύη" φτάνει στο ύψος του 1,3 τρισ. ευρώ) από την Γερμανία και τα κράτη δορυφόρους του Βερολίνου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αναμένεται από την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και από τους επόμενους επίδοξους διασώστες της Ελλάδας (ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη), αφού έχει καταστεί κάτι περισσότερο από σαφές πως η παρούσα ελληνική πολιτική σκηνή έχει αποφασίσει να εκτελεί χρέη διαχειριστή (Kommandatur*) εντολών της τρόικα, περιοριζόμενη σε επικοινωνιακή πολιτική (προπαγάνδα) και εφαρμογή κομματικών ιδεοληψιών που διχάζουν την ελληνική κοινωνία και εισάγουν επικίνδυνα στοιχεία έντασης τόσο μεταξύ πολιτικών και πολιτών, όσο και μεταξύ ομάδων περί την εξουσία και πολιτών.

Όσο παράδοξο και αν είναι, η σημερινή Γερμανία αποδίδει τιμές στον Σόιμπλε, εκείνον δηλαδή τον γερμανό πολιτικό που κατόρθωσε να ανασύρει από τις μνήμες των ευρωπαϊκών λαών την δράση της Γερμανίας του Χίτλερ!
Και μπορεί το γερμανικό σύστημα να επαινεί ως ήρωα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (έμμεσα και το Δ' Γερμανικό Ράιχ), όμως το ελληνικό σύστημα πολιτικής, πλήρως υποταγμένο περιορίζεται σε κινήσεις μεταξύ δουλικότητας και θαυμασμού του γερμανικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος που έχει κατορθώσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα υπό γερμανική κατοχή.

Τραγική ειρωνεία είναι όμως το ότι σε τρεις περίπου εβδομάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλοι πολιτικοί σωτήρες και αστέρες (διάττοντες) θα εμφανιστούν στις θέσεις επισήμων στις παρελάσεις που θα γίνουν ανά την χώρα σε ένδειξη μνήμης της Ελληνικής αντίστασης κατά του Τρίτου Ράιχ και των φίλων του (Ιταλών). Και ως επίσημοι, αυτοί οι πολιτικοί θα απολαύσουν τιμές επειδή σήμερα είναι εκείνοι που αποφάσισαν δια της (ένοχης) σιωπής τους να παραδώσουν την χώρα στον γερμανό κατακτητή!!!

Την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός θα νιώθει υπερήφανος για τους προγόνους του, ξεχνώντας την δική του ανικανότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων υπερασπιζόμενος τα αυτονόητα και την δική του σιωπηλή υποταγή (δειλίας) σε ξόανα πολιτικούς ανθυπο-αξιωματούχους του Δ' Ράιχ (που ενήργησαν, συνήργησαν ή σύγκλιναν συνδράμωντας με πράξεις ή παραλείψεις τους για να επιτευχθεί η καταστροφή της χώρας), θέτοντας μία σειρά από άτυπα ερωτήματα:
Πώς μπορεί να σωθεί εκείνος που έχει αποδεχθεί τον κατακτητή του ως σωτήρα;
Πώς μπορεί να σωθεί εκείνος που φοβάται να διεκδικήσει και να διαχειρισθεί την ελευθερία του;
Πώς μπορεί να σωθεί εκείνος που έχει αποδεχθεί την αντικατάστασή του (ηθική και φυσική) από μεταφερόμενους "νέους πολίτες" στην πατρίδα του;
Πώς μπορεί να σωθεί εκείνος που πήρε την απόφαση να γεννά σκλάβους και να τους παραδίδει ως "τροφή" στον σύγχρονο Μινώταυρο;

ΥΓ: Τέλος, ως προς την Γερμανία, είναι πλέον τόσες πολλές οι αποδείξεις αλλά και οι αποδοχές ή και οι ομολογίες των λαθών (σκοπευμένων όπως αποδεικνύεται πια) που απομόνωσαν και που "εξόντωσαν" την Ελλάδα, που εγείρουν σοβαρά την σκέψη:
Μήπως αξίζει για την Ελλάδα ένας νέος αγώνας κατά των σύγχρονων κατακτητών; 
Ένας αγώνας μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ, που θα επαναφέρει (τουλάχιστον) την αξιοπρέπεια, ενώ οι Έλληνες δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να χάσουν αφού και τα σπίτια τους σε πολύ λίγο χρόνο (με την μέθοδο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών) θα θεωρούνται ως γερμανική ιδιοκτησία;

* Με το όνομα Κομαντατούρ ή Κομμαντατούρ (γερμ. Kommandantur) ονομάζονταν τα γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα οποία οι Έλληνες ονόμαζαν Κομαντατούρα. Στην Αθήνα η κεντρική Κομαντατούρ στεγαζόταν στα υπόγεια ενός κτιρίου στην οδό Κοραή 4 ενώ, στο κτίριο της οδού Μέρλιν 6 στο Κολωνάκι, υπήρξε το αρχηγείο και τα κρατητήρια της περίφημης Γκεστάπο.
Κάθε κομαντατούρ περιελάμβανε τμήμα της πολιτικής και τμήμα της στρατιωτικής διοίκησης, ενώ την αστυνομική εξουσία στα κατεχόμενα εδάφη ασκούσαν τα διαβόητα Ες-Ες. Στην Ελλάδα η γερμανική αυτή υπηρεσία εγκαταστάθηκε μετά την κατάρρευση της Ιταλίας, την οποία και διαδέχθηκε σε όλες τις δικαιοδοσίες της μέχρι τότε "Κομάντο Πιάτσα" (Commando Piazza), την Ιταλική στρατιωτική και πολιτική Διοίκηση Κατοχής, που ήταν αντίστοιχη της Γερμανικής. Εξαίρεση αποτελούσαν όλες οι περιοχές που είχαν εξ αρχής υπαχθεί στην Γερμανική Διοίκηση.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε,

    Παρ' όλα αυτά, κάποιοι βρίσκουν τον Σόιμπλε επιεική για την Ελλάδα!

    Λίντερ: «O Σόιμπλε δεν ήταν αρκετά σκληρός με Ελλάδα»

    "Φυσιολογικά, μετά από όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να προσφύγει άμεσα στα διεθνή δικαστήρια"

    Βασιζομένη πού; Σε αποκόμματα εφημερίδων; Αστεία πράγματα.

    "Την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός θα νιώθει υπερήφανος για τους προγόνους του, ξεχνώντας την δική του ανικανότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων υπερασπιζόμενος τα αυτονόητα"

    Δυστυχώς, αυτή η προγονολατρεία και η επανάπαυσή μας πάνω στις δάφνες των προγόνων ήταν πάντα χαρακτηριστικό τού Νεοέλληνα. Εξακολουθεί να είναι ακόμη διάχυτη σε όλο τον ιστοχώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. “θα θεωρούνται ως γερμανική ιδιοκτησία;”

    Και η Γερμανία μια εταιρεία είναι , τίποτα παραπάνω!
    Δεν φταίνε οι Γερμανοί. Κακώς συγχέεται την σημερινή πολιτική της ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ Μερκελ με τους ναζί και τα Ες Ες!

    Όποιος ξέρει ας γράψει με στοιχεία για την φορολογία επί ναζιστικής κατοχής.
    Και μιλάμε για κατοχή ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ , όπως και επί Τουρκοκρατίας , όχι με …δημοκρατικές προοδευτικές ταξικές κυβερνήσεις που έκαναν “εμφυλίους” …για να έρθει ο λαός στην εξουσία !

    Δεν θυμάμαι ΚΑΝΕΝΑΝ Έλληνα πριν από τα μνημόνια να έλεγε πως όταν ήρθαν οι Γερμανοί μας πήραν τα σπίτια και μας επέβαλαν αβάστακτη φορολογία σε σημείο που να λιμοκτονούν οι αγρότες.
    Καμία Ελληνική ταινία παρόλη την ολοφάνερη κομμουνιστική της προπαγάνδα (επί …δεξιών (εδώ γελάνε) μεταπολεμικών κυβερνήσεων!!!) ΔΕΝ ΤΌΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ!
    Σίγουρα επιτάσσονταν κάποια σπίτια για να στεγαστούν οι υπηρεσίες των κατακτητών. Κατοικίες πλουσίων ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ!
    Σπίτια φτωχών ανθρώπων δεν τα φορολόγησαν για να τους τα αρπάξουν!
    Ποίοι όμως κ. Κωνσταντίνε τα φορολόγησαν:
    Οι κομουνιστές Λένιν Τρότσκι και λοιποί στις πρώην λαϊκές …δημοκρατίες!
    Όταν δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα με την φοροληστρική ΚΑΙ εκεί επιδρομή τους , ανέλαβε ο παρανοϊκός δολοφόνος στάλιν για να τους συνετίσει!
    Σας λέει τίποτα το ΚΟΥΛΑΚΟΣ;
    ΚΟΥΛΑΚΟΙ είμαστε και όσο πιο γρήγορα το εμπεδώσουμε εμείς τόσο πιο γρήγορα θα το εμπεδώσουν και οι παγκόσμιοι κομμουνιστές τραπεζίτες να μας αφήσουν και εμάς και τα άλλα έθνη στην ησυχία μας!


    ΒΟΜΒΑ! Σας ήρθε Ειδοποίηση Πληρωμής Φόρου (ΕΝΦΙΑ); Κάντε το όπως η ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ και...βάλτε τους τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι... ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.



    http://attikanea.blogspot.gr/2017/10/blog-post_63.html#comment-form

    “Πώς μπορεί να σωθεί εκείνος που πήρε την απόφαση να γεννά σκλάβους και να τους παραδίδει ως "τροφή" στον σύγχρονο Μινώταυρο;”

    Απεδείχθη τελικά πως τα ΟΧΙ θέλουν ΈΛΛΗΝΕς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ!
    Στην παρέλαση βεβαίως και θα παρας(ι)τούν όχι όμως για να εορτάσουν το ΟΧΙ του Μεταξά και των παππούδων μας εναντίον Ιταλών και Γερμανών κατακτητών, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ” ΤΟΞΟ
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ!
    ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΖΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ;
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ!
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!
    ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΗΣ!
    ΜΗΠΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου9 Οκτωβρίου 2017 στις 9:13 μ.μ.

    Κύριε Μιχαήλ, αν χάσουμε κι αυτήν την περηφάνια, τι θα μας μείνει άραγε για να αντισταθμίζει τις ενοχές και την αναξιοπρέπεια με τις οποίες μας έχουν λούσει "πατόκορφα"(κατά μία πολύ λαϊκή έκφραση); Και δε φταίει αυτή η περηφάνια που δεν έχουμε όλοι μαζί αποφασίσει να αντισταθούμε. Φταίνε οι ενοχές και η αναξιοπρέπεια, φταίει η λυσσαλέα προπαγάνδα, φταίει η διαλυμένη κοινωνική συνοχή, που με μύριους τρόπους και μέσα την καλλιέργησαν εδώ και χρόνια, με όλα τα στοιχεία που διασπούν μια κοινωνία,(στοιχεία ιδεολογικά, θρησκευτικά, πολιτικά, παιδαγωγικά, φορολογικά και τελευταίως φυλετικά και σεξικά), ώστε να μην υπάρχει καμία ΕΝ-ότητα στον ελληνικό λαό, άρα καμία Δύναμη.

    Όσο για "τα αποκόμματα των εφημερίδων", κύριε Μιχαήλ, δεν χρειαζόμαστε τέτοια. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για όποιον θέλει πραγματικά και ειλικρινώς να διερευνήσει τι συνέβη στην Ελλάδα, -τουλάχιστον- τα 8 τελευταία χρόνια. Αλλά αυτός ο "όποιος" πρέπει να έχει Δύναμη,για να μπορεί να ανοίξει τα "απόκρυφα κιτάπια" του ελληνικού Κράτους. Τη δύναμη αυτή μπορεί να του την δώσει μόνον ο ίδιος ο λαός. Αλλά για να του τη δώσει πρέπει να βγει μπροστά με πειθώ και πρόγραμμα και διάθεση διακονίας (υπηρεσίας) του λαού... Και συνεπώς πιθανότητα (άρα αποδοχή) αυτο-θυσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Χατζηθεοδώρου,

      Προφανώς παρεξηγήσατε τα γραφόμενά μου. Δεν είπα εγώ να ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ υπερήφανοι για τούς προγόνους μας, αλλά να μην μοιάζομε, όπως τώρα, σε κάτι ξεπεσμένους αριστοκράτες, που το μόνο που τούς έχει απομείνει για να καυχώνται είναι το οικογενειακό όνομα. Αντιθέτως, τα επιτεύγματα των προγόνων θα έπρεπε να μάς δημιουργούν αίσθημα ευθύνης απέναντί των και να προσπαθούμε να τούς φθάσουμε, ή και να τούς ξεπεράσουμε (ει δυνατόν!) ακόμη, εφαρμόζοντες το σπαρτιατικό "Άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες".

      Έγραψα για αποκόμματα εφημερίδων, διότι δεν είδα να αναφέρεται κάποιο άλλο στοιχείο. Αν υπάρχουν "αδιάσειστα στοιχεία" (ποια;), ασφαλώς πρέπει να τούς γίνει χρήση. Δεν χρειάζεται ο ικανός κυβερνήτης δύναμη από τον λαό. Πολιτική βούληση χρειάζεται κι εν Ελλάδι κάτι τέτοιο είναι ανύπαρκτο. Άλλως δεν εξηγείται γιατί π.χ. δεν έχομε εισπράξει εδώ κι 70 χρόνια το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις/επανορθώσεις από την Γερμανία. Αν ο ... "κυρίαρχος" λαός ενδιαφερόταν για τα κοινά, θα είχε εξεγερθεί και θα είχε απαιτήσει να μάθει τουλάχιστον το γιατί, έτσι δεν είναι; Ή μήπως ο Ιωάννης Μεταξάς πήρε δύναμη από τον λαό για την πρωτοβουλία να αρνηθεί περαιτέρω καταβολή τού ελληνικού χρέους στην Société générale de Belgique;

      Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές.

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου10 Οκτωβρίου 2017 στις 6:36 μ.μ.

      Κύριε Μιχαήλ, συμφωνώ απολύτως με το πρώτο μέρος της απαντήσεώς σας, αλλά με το δεύτερο δε θα συμφωνήσω, επειδή καταδεικνύει ότι κι εσείς παρεξηγήσατε τα δικά μου σχόλια.
      Όταν λέω ότι απαιτείται ηγέτης με δύναμη από το λαό, εννοώ ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν θα αποκαλύψει ποτέ την αλήθεια στον ελληνικό λαό, δηλαδή τα ακριβή στοιχεία για το τι συνέβη με το ψευτοχρέος, τα οποία ασφαλώς υπάρχουν στις "δέλτους" του Κράτους. Άποψη με την οποία κι εσείς συμφωνείτε. Ένας όμως ηγέτης που δεν ανήκει στο σύστημα, αλλά η εξουσία του πηγάζει από το λαό, είτε γιατί τον εξέλεξε ως κυβερνήτη, είτε γιατί τον εξέλεξε ως αισυμνήτη (δηλαδή με τη μοναδική αποστολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ως απόλυτος "ηγεμών")θα ανοίξει τις δέλτους αυτές αυτοβούλως και χωρίς κανείς να μπορεί να τον εμποδίσει. Είναι η μόνη περίπτωση να μάθει την πλήρη αλήθεια ο ελληνικός λαός και να κάνει χρήση της μεγάλης Δύναμης (μέσω του "δικού του" κυβερνήτη ή αισυμνήτη) που αυτή προσδίδει, όταν φέρνει τα πάντα υπό το φως της.

      Διαγραφή
    3. Κυρία Χατζηθεοδώρου,

      Τώρα κατάλαβα τι εννοείτε και συμφωνώ.

      Διαγραφή
  4. Μας δουλεύουν ΟΛΟΙ ψιλό γαζί και εμείς ασχολούμαστε με τον γυρολόγο κομμουνιστή που συμφώνησε στην Αμερική για την λύση Καραμανλή.
    Η Καραμανλής η τανκς! Αλλά ποιος τα θυμάται τώρα αυτά …
    Ως τι συμφώνησε ο κομμουνιστής βολευτης της Ν.Δ.;

    Η δεξιά που πέθανε το 74 φταίει! Ε αφού το είπε ο τραγουδοποιός που θέλει την Ελλάδα μας , να μην ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες αλλά να έχουμε και συνεταίρους , αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας , έτσι θα είναι!!!

    Βάλτε ρε μέτρα με το τσουβάλι στους Έλληνες , έτσι και αλλιώς κανείς δεν ασχολείται με αυτά!
    Ασχολούμαστε με το εάν φταίει η δεξιά η η αριστερά , το Δ Ράιχ η ο στάλιν εάν είναι ΦΑΚΕ αριστερά η αληθινή αριστερά , εάν είναι “αριστερά” η αριστερά !

    Εάν φταίει το πρώτο τα προβλήματα της Ελλάδος και των Ελλήνων λύθηκαν!
    Αναμένουμε τον επόμενο κομμουνιστή σωτήρα μετά τον “δεξιό” Κούλη!
    Εκεί να δεις ξανά ματα κομμουνιστικές διαδηλώσεις , ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ , ο αγώνας είναι ταξικός και τα μυαλά του πόπολου στα κάγκελα!

    Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=I1YhOqOwc2U


    Ο κακός χαμός θα γίνεται στους δρόμους. Θα καίγεται το πελεκούδι από τους αριστερούς… που δεν κυβέρνησαν! Υπάρχουν τέτοιοι σωρό από δαύτους. Μέχρι να ξεψυχήσει και ο τελευταίος Έλληνας Χριστιανός, θα υπάρχουν οι αριστεροί που δεν κυβέρνησαν!
    Έτοιμοι να κυβερνήσουν για να μην έρθουν οι κακοί οι φασίστες και μας σκλαβώσουν στα δανεικά και στα χρέη και δεν τολμούμε να κάνουμε ούτε και την προσευχή μας. ΘΑ απαγορέψουν και την θρησκεία μας οι φασίστες. Για αυτό

    Φιμώνουμε τους Έλληνες φασίστες και τους αντικαθιστούμε , σταδιακά μην μας πάρουν και χαμπάρι τα ζα , με προοδευτικούς Μουσουλμάνους Εβραίους Ινδουιστές και λοιπούς!
    Άμα λάχει τους πετάμε και έξω από την χώρα τους και …κρατάμε το ΔΝΤ και την Ευρώπη του Γάλλου. Του τρομερού και φοβερού διεθνιστή προοδευτικού αριστερού που έκανε την παραχώρηση να επισκεφτεί την αποικία των αφεντικών του διεθνιστών κομμουνιστών τραπεζιτών και όλα καλά!



    ΔΝΤ: Στο 2,6% του ΑΕΠ το πλεόνασμα του 2018, απαιτούνται νέα μέτρα 1,8 δισ. για το 3,5% του ελληνικού προγράμματος

    http://bankingnews.gr/οικονομία/item/330516-dnt-sto-2,6-toy-aep-to-pleonasma-toy-2018,-apaitoyntai-nea-metra-1,8-dis-gia-to-3,5-toy-ellhnikoy-programmatos.html


    Η επιτροπεία της Ελλάδος έως το 2053 – Λάθος να μην υπάρξει ECCL το 2018…. και η μάχη των τραπεζών με τα collaterals

    Η Ελλάδα θα παραμείνει σε μηχανισμό Επιτροπείας έως το 2053 δηλαδή άλλα 36 χρόνια έως ότου αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει συνάψει από τα 3 προγράμματα, τα διακρατικά δάνεια ενώ τα δάνεια του ΔΝΤ 11,6 δισεκ. θα αποπληρωθούν το 2018.

    http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/330408-h-epitropeia-ths-ellados-ews-to-2053-–-lathos-na-mhn-yparxei-eccl-to-2018…-kai-h-machh-twn-trapezwn-me-ta-collaterals.html

    Το θέμα κύριε αρθογράφε μου είναι να μην είμαστε φασίστες. Όλα τα άλλα μετά από καμιά τετρακοσαριά χρόνια …πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θαναι!
    Πως κάνετε έτσι και εσείς.

    Λίγες μεταρρυθμίσεις έμειναν ακόμα για να ξεχαρβαλωθεί τελείως η αστική δημοκρατία , ο Ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός , ο πρωταρχικός στόχος των κομμουνιστών εδώ και εκατό χρόνια και μετά αφού σας έχουμε πάρει και το σκάλπ …θα εγκατασταθούμε οριστικά και δημοκρατικά στην χώρα που κάποτε κατοικούσαν …οι φοίνικες … !!!
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ!
    ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ Τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΟ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ή μήπως ο Ιωάννης Μεταξάς πήρε δύναμη από τον λαό για την πρωτοβουλία να αρνηθεί περαιτέρω καταβολή τού ελληνικού χρέους στην Société générale de Belgique;

    Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές."

    Να σοβαρευτούμε είπατε;
    Ας σοβαρευτούμε!

    «Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας και τας ιεράς παραδόσεις μας. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!» - Ιωάννης Μεταξάς.

    http://redskywarning.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]