Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβατζής του δημοσίου η Fraport AG


Μας περνούν για… αμερικανάκια, οι Γερμανοί

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 18 Απριλίου 2017 έγραφα στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” της Ελεύθερης Ώρας:
“Τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας υπογράφηκε η Σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων μας στη γερμανική Fraport AG!

Τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ακτίου, της Καβάλας, καθώς και άλλα 11 αεροδρόμια στα νησιά μας (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος) παραχωρήθηκαν ως αποτέλεσμα των Μνημονίων στους Γερμανούς!
Ήταν τόση η λιγούρα της Μπολσεβίκικης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την παραχώρηση των αεροδρομίων που παρείχε όλες τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι Γερμανοί, οι οποίοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την επένδυσή τους, ώστε ενεργοποίησαν βασιλικό διάταγμα του 1953!

Μια από αυτές τις εγγυήσεις της Συμβάσεως αφορά, τη δυνατότητα της ελληνικής κυβερνήσεως να επιτάξει την επένδυση της Fraport μόνο σε περίπτωση πολέμου! Αλλά και εάν υπάρξει τέτοιο σενάριο το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να αποζημιώσει τη γερμανική εταιρεία για το διάστημα που θα διαρκέσει η επίταξη!

Αντιλαμβάνεσθε πόσο προνοητικοί είναι οι Γερμανοί; Πόσο μακριά βλέπουν και έτρεξαν για να προλάβουν;

Εσείς όμως είπατε κάτι; Ή συμμερίζεσθε εκείνους τους νεοέλληνες που χαίρονται με αυτήν την παραχώρηση γιατί πλέον, θα έχουν “ασφαλείς” πτήσεις και πολύ πιο καλό σέρβις από αυτό που δεν απολάμβαναν, όταν τα αεροδρόμια βρίσκονταν σε ελληνικά χέρια; Κοιτώντας μόνο τη μύτη σας; και όχι ελάχιστα πιο μακριά”;

Η Fraport AG είναι κακός… σύμβουλος του Δημοσίου

Την Τετάρτη 24 Μαίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα και στο άρθρο μου: “Η Fraport AG και ο Τσίπρας εμποδίζουν την ανάπτυξη στα Ιωάννινα”, έγραφα μεταξύ των άλλων:

Στις 8 Ιουνίου 2016, η εταιρεία Athens Heliport – Condor Nest έστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, καθώς και σε άλλους φορείς, με θέμα: «Εγκατάσταση σταθμού ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων»!

Σε αυτή την επιστολή η εν λόγω εταιρεία τους ενημέρωνε:
Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας ειδικεύεται στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων και ελικοπτέρων. Η εμπειρία μας ξεκινάει από τις δικές μας πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, στις Αφίδνες, στο ελικοδρόμιο μας. Πρόσφατα εγκαταστήσαμε παρόμοιο σταθμό ανεφοδιασμού ελαφρών αεροπλάνων στο πεδίο προσγειώσεων απογειώσεων στην Κωπαΐδα. Η εγκατάσταση έγινε από εμάς και εγκρίθηκε από την ΕΚΟ και τη SHELL για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των πτητικών μέσων που επιχειρούν στην περιοχή.
Πρόθεση μας είναι να εγκαταστήσουμε έναν παρόμοιο σταθμό ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες και τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν το συγκεκριμένο σημείο εγκατάστασης του σταθμού.
Με τον τρόπο που λειτουργούμε, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση οικονομική ή λειτουργική για σας ή για το αεροδρόμιο, όσον αφορά την εγκατάσταση του σταθμού και την λειτουργία του.
Θεωρούμε όμως αναγκαία την δική σας υποστήριξη και τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την έκδοση των απαραιτήτων αδειών από την ΥΠΑ και από εμπλεκόμενους άλλους φορείς…!
Η Fraport AG κρύβεται πίσω από την υπόθεση

Τα ΜΜΕ των Ιωαννίνων χαρακτηρίζουν ότι από πίσω από την “δυσκαμψία” της απόφασης της ΥΠΑ και της κυβερνήσεως βρίσκεται η Fraport AG! Η γερμανική εταιρεία που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια της Πατρίδος μας για ένα κομμάτι ψωμί και στα οποία 14 αεροδρόμια δεν βρίσκεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, γι΄ αυτό τορπιλίζει αυτήν την ανάπτυξη της περιοχής!
Χαρακτηρίζουν λοιπόν, ότι η πολύμηνη καθυστέρηση απάντησης στην πρωτοβουλία της εταιρείας Athens Heliport – Condor Nest, υποκινείται από “ξένο δάχτυλο” για λόγους ανταγωνισμού!

Ωστόσο, το ζήτημα είναι τι κάνουν οι 4 κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων; Μπορούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη; Η τεχνολογία που εισχώρησε στη ζωή μας, εξαφάνισε από τους Γιαννιώτες τις σκούπες; Ή απώλεσαν τη λεβεντιά που χαρακτήριζε πάντα τους Ηπειρώτες;

Θρασύτατοι Γερμανοί

Αυτά έγραφα επανειλημμένως για το ξεπούλημά μας στους Γερμανούς! Και μετά από 6 ακριβώς μήνες από την παραχώρηση των αεροδρομίων, η θρασύτατη Fraport AG ζητάει περί τα 70 εκατ. ευρώ για το β΄ “μπλοκ” των αεροδρομίων που περιήλθαν στη δικαιοδοσία της, ως “αποζημίωση” για εξοπλισμό που δεν λειτουργούσε ή που δεν είχε την κατάλληλη υποδομή!

Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι! Αλλά καλά να πάθουμε που εμπιστεύεται η ελληνική κυβέρνηση τους μεγαλύτερους απατεώνες και δολοπλόκους της Υφηλίου, δηλαδή, τους Γερμανούς!

Καταπέλτης ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ

Τα παρακάτω που θα διαβάσετε, είναι αφιερωμένα σε εκείνους τους Νεοέλληνες που πίστευαν ότι, θα αναβαθμιστούν τα αεροδρόμια υπό τα γερμανικά χέρια!

Δείτε λοιπόν, τα όσα είπε, όχι στα Συστημικά ΜΜΕ των Αθηνών, αλλά σε μια περιφερειακή εφημερίδα “το Βήμα της Κω” (5/9/2017), ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος!

Η σύμβαση με τη Fraport ήταν από την αρχή ετεροβαρής και οι βουλευτές δεν ήξεραν να διαβάζουν τα έγγραφα που τους δίνουν, αφού δεν είναι δυνατόν εάν τα διάβαζαν να ενέκριναν μια τέτοια συμφωνία (σ.σ. εδώ ο Χρυσοχοΐδης ενέκρινε ολόκληρο Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει)!

Η σύμβαση είναι “ιδιόρρυθμη” και η Fraport δεν είναι επενδυτής! Αν δείτε να κάνει έργα η Fraport, εγώ θα γίνω Αρχιεπίσκοπος!

Θα κόβονται συντάξεις, θα αυξάνεται η φορολογία για να κερδοσκοπούν οι ψευτο-επενδυτές! Αλλά, έρχονται και άλλα δεινά, αφού οι Γερμανοί θέλουν να ελέγξουν τον τουρισμό της χώρας!

Πρόκειται, για μια καλοστημένη απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού, και οι Γερμανοί ουσιαστικά κατάσχεσαν τα ελληνικά αεροδρόμια και μάλιστα με τσαμπουκά, αφού ο Σόιμπλε είχε απειλήσει τον Τσίπρα πως, δεν θα προχωρούσε στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, αν δεν γινόταν η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων!

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες Νεοέλληνα;

Πού είναι η δικαιοσύνη;

Σε αυτή την συνέντευξη ο κ. Αλεβιζόπουλος ανέφερε πως, έχει υποβάλλει μήνυση στον Εισαγγελέα Εφετών, ζητώντας την ποινική δίωξη όσων έχουν ευθύνη! Και αναζητεί Εισαγγελέα Εφέτη που θα ασκήσει την ποινική δίωξη για να ξεκινήσει η προανάκριση! Η μήνυση αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, τους Συμβούλους, τους Υπουργούς, την κυβέρνηση και όλους εκείνους που φρόντισαν να εξαπατηθεί η Βουλή και να περάσει από εκεί η Σύμβαση με τη Fraport!

Ανέφερε επίσης πως, είχε κάνει εξώδικο στη Διοίκηση της ΥΠΑ με το οποίο ζητούσε να μη μπει η Fraport στα 14 αεροδρόμια, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά του Διοικητή της ΥΠΑ στην Εισαγγελία!

Τελικά, υπάρχει Δικαιοσύνη σε τούτον τον ρημαγμένο Τόπο για να δικάσει τους άρπαγες εγκληματίες;

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα…

Ο Χρήστος Σπίρτζης Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ξιφούλκησε προ ημερών στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΠΕ/ΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) κατά της Fraport! Είπε μεταξύ των άλλων:

«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε τριβές στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, με επίμαχο ζήτημα τα έργα αναβάθμισης στους διαδρόμους απογειώσεων και προσγειώσεων του αεροδρομίου “Μακεδονία”!

Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν…»!
Ωστόσο, εμείς θα σημειώσουμε πως, υπάρχει ακόμη καιρός να πετάξουμε στη θάλασσα …τους Γερμανούς!

Επανέρχομαι…

* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία egerssi@otenet.gr
Πηγή www.egerssi.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]