Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες περιμένουν χορήγηση ασύλου στην Ευρώπη


Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι πρόσφυγες που έκαναν αίτηση ασύλου στην Ευρώπη το 2015 και 2016 και έως τον Δεκέμβριο του 2016 δεν γνώριζαν κατά πόσο θα εγκρινόταν ή όχι η αίτησή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από το think tank Pew Research Center.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, πρόκειται για τους μισούς από το κύμα των 2,2 εκατ. προσφύγων που έκαναν αίτηση κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου προσφυγικού κύματος που δέχτηκε ποτέ η Ευρώπη, η Νορβηγία και η Ελβετία.

Ο αριθμός των προσφύγων που έκαναν αίτηση χορήγησης ασύλου έφτασε τα 1.300.000 το 2015 και άλλοι 1.200.000 το 2016. Συνολικά, αυτά τα δύο έτη κατατέθηκε το 20% των αιτήσεων χορήγησης ασύλου προς την Ευρώπη από την δεκαετία του '80, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων στην Γηραιά Ήπειρο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι βασικές χώρες από τις οποίες προέρχεται το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων είναι η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, αποτελούν το 53% των συνολικών αιτήσεων.

Η πλειοψηφία των προσφύγων αυτών ήρθαν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας ή Ιταλίας, ωστόσο μετά το κλείσιμο του δρόμου της Ανατολικής Μεσογείου με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, οι προσφυγικές ροές περιορίστηκαν από τον Μάρτιο του 2016 και μετά.

Πολλοί αιτούντες άσυλο δεν παρέμειναν στις μεσογειακές χώρες και επέλεξαν να κινηθούν προς τον ευρωπαϊκό Βορρά. Η Γερμανία δέχτηκε περίπου το ήμισυ (45%) των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2015 και του 2016, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις κατατέθηκαν τόσο στην Ουγγαρία όσο και προς τη Σουηδία.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφηκε μια αλλαγή στα δημογραφικά στοιχεία, εξαιτίας της μαζικής αυτής μετατόπισης. Το ποσοστό των μεταναστών σε κάποιες χώρες όπως η Σουηδία και η Αυστρία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1% μεταξύ 2015 και 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως απ' όσους πρόσφυγες κατέθεσαν αίτηση χορήγησης ασύλου στην Ευρώπη την περίοδο 2015-2016, περίπου τα δύο τρίτα (ή περίπου 760.000) δεν είχαν λάβει κάποια απάντηση σχετικά με την υπόθεσή τους. Ένα άλλο ποσοστό, περίπου 385.000, έκαναν έφεση αφότου απορρίφθηκε η πρώτη αίτησή τους.

Πάνω από τις μισές αιτήσεις περιμένουν απάντηση

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων την περίοδο 2015-16 είχαν υψηλά επίπεδα αναμονής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Pew Research Center. Οι χρόνοι αναμονής για την αίτηση διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ακόμα και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι περίπου οι εννέα στους δέκα αιτούντες στην Ουγγαρία (94%) και στην Ελλάδα (90%) την περίοδο 2015-2016 εξακολουθούσαν να περιμένουν τις αποφάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Οι πιο σύντομες απαντήσεις δόθηκαν σε πολλούς Σύριους στη Γερμανία, όπου ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν περίπου στους 3 μήνες. Αντίθετα, το μεγαλύτερο χρόνο χρειάστηκε η Νορβηγία, όπου πολλοί πρόσφυγες περίμεναν πάνω από ένα έτος.

Το καθεστώς των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σε ποια υπηρεσία υποβάλλονται οι αιτήσεις. Οι χρόνοι αναμονής και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τις χώρες διαφέρουν σημαντικά.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εφόσον εισέρχονται λαθραία γιατί τους λένε μετανάστες και όχι λαθρομετανάστες;

    Οι λιμπεραλ , που γράφουν και στα ξένα την επωνυμία τους (Γιατί άραγε; Τα Ελληνικά τα μισούν;) , είναι κάποιο σωματείο;
    Ποιους εκπροσωπούν αυτοί ; Κόμμα είναι ; Τι είναι; Έχει καταλάβει κανείς που αποσκοπούν;

    Η πλάκα με αυτούς είναι πως “έξω βρέχει καρέκλες” αλλά εάν δεν το πουν τα μεγκαλα κανάλια αυτοί και μούσκεμα να έχουν γίνει θα πουν…συνομωσίες!!!

    Κατά τα άλλα καλοί είναι , αλλά πέρα από τεχνοκρατικές γνώσεις και μόνο σε ότι έχει σχέση με το επάγγελμα τους και μάλιστα σε συγκεκριμένο τομέα, μάλλον δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα.
    Κατά τα άλλα μας ταΐζουν και σανό οι "σακιδιάδηρες" που θα έφερναν το διαφορετικό αλλά αφού δεν ηρθε καλό και… το παλτό το κεντροαριστερό, αφού ξεφτιλίστηκε το αριστερό!!!

    Ο πραγματικά μορφωμένος Έλληνας τους έχει ξεπεράσει προ πολλού! Αλλά για αυτούς , τους δήθεν φιλελευθέρους “αντικομουνιστές” που είναι οι υπέρμαχοι του απόλυτου ηλεκτρονικού ελέγχου μας - όπως και ο λαγός του συνταγματικού τόξου το ΚΚΕ προτείνει (ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικό χρήμα)- πέρα βρέχει!

    Αφού ακόμα ο σκαι δεν είπε τίποτα ποιος ο λόγος να σκάμε;

    Το παρακάτω εξαίρετο άρθρο του Θεόδοτου , αυτοί θα το αντιληφθούν όταν θα είναι σιδηροδέσμιοι…
    (Αναφέρομαι στους απλούς οπαδούς τους.
    Οι μαριονέτες , ήθελες τα και παθές τα!

    ΤΑ ''ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ'' ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ …ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Αυτό όμως που είναι πιο σοβαρό είναι η κατεύθυνση που πήραν οι υποτιθέμενες δημοκρατικές συζητήσεις, μια που εάν κάποιος πάει στην τηλεόραση να πει ότι είναι αντίθετος με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, θα τον κατηγορήσουν ότι είναι “ομοφοβικός”, αν διαμαρτυρηθεί για τη μετανάστευση, θα τον κατηγορήσουν ότι είναι “ρατσιστής”.

    Δημιουργήθηκε, δηλαδή, μία πολιτιστική δικτατορία, που όμως ζωγραφίζεται με το ίδιο θαυμάσιο χρώμα που έχουν τα τριαντάφυλλα που φυτρώνουν στη γη. Είναι όλοι πεπεισμένοι ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο, ενσταλάζουν στους νέους την προοδευτική νοοτροπία, τον καταναλωτισμό και γενικά ο πολιτισμός κατασκευάζεται όπως οι ελίτ θέλουν να κατασκευαστεί.

    http://theodotus.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html#comment-form


    Όσο για αυτό που αυτοί ονομάζουν μετανάστευση πιστεύοντας πως απευθύνονται σε όρθια δίποδα και όχι σε Ανθρώπους Του Τριαδικού Θεού μας, για να μην νομίζουν πως μας ταΐζουν και σανό , αφιερωμένο εξαιρετικά…

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ http://theodotus.blogspot.gr/2012/12/coudenhove-kalergi.html

    Πάντως ας έχουμε υπόψη μας ΟΛΟΙ ,μηδενός εξαιρουμένου , πως η νομοθεσία είναι σαφέστατη.

    Και γενοκτονία, σύμφωνα με τον γαλλικό ποινικό κώδικα, μεταξύ άλλων, αλλά και με γενικότερες αρχές του διεθνούς δικαίου στοιχειοθετείται όταν υπάρχει σχέδιο που να τείνει προς το σκοπό της εξάλειψης μιας ομάδας ανθρώπων: δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ενός τέτοιου στόχου.

    ΛΕΝΕ ΠΩΣ , ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]