Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικά προεκλογικά παιχνίδια αντιτουρκισμού...


Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο την κυβερνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χθες Πέμπτη, ενώ έκρινε επίσης ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild πιθανότατα θα κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, που δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει μετά την προτροπή του Ερντογάν προς τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

"Είναι σαφές ότι με αυτή την κατάσταση, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ", δήλωσε ο Γκάμπριελ. "Όχι επειδή δεν τη θέλουμε, αλλά επειδή η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν κινούνται με ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που πρεσβεύει η Ευρώπη". Αρκετοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών επικρίνουν το κύμα καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ερντογάν εναντίον των αντιπάλων της μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά ανασταλεί, αν και η Τουρκία παραμένει υποψήφια προς ένταξη χώρα. Οι εταίροι της Τουρκίας στη Δύση εκφράζουν φόβους ότι οι νέες, σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου σημαίνουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Ερντογάν αντιτείνει ότι η μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος σε προεδρικό ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων για την ασφάλεια της Τουρκίας τόσο εντός της χώρας όσο και πέραν των συνόρων της. Νωρίτερα φέτος ο Ερντογάν προκάλεσε αγανάκτηση στο Βερολίνο όταν κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές πως συμπεριφέρονται σαν ναζί.

Φυσικά, αυτές οι δηλώσεις γίνονται σε προεκλογική περίοδο στη Γερμανία προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ουκ ολίγους γερμανούς ψηφοφόρους που έχουν διαπιστώσει πως η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την δημοκρατία και δεν μπορεί επ' ουδενί να έχει σχέσεις με τη Γερμανία. Όμως, επειδή οι σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία είναι πολύ ισχυρές τόσο οικονομικά, όσο και γεωπολιτικά, αλλά κυρίως ιστορικά, θεωρείται απίθανο έως αδύνατο οι δηλώσεις διαφόρων γερμανών αξιωματούχων να υλοποιηθούν μετά τις γερμανικές εκλογές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη, με πρόταση του Βερολίνου, κατατίθεται ένα ιδιαίτερο μοντέλο σχέσεων μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, το οποίο δεν θα διαταράξει την τουρκική οικονομία, ενώ θα λειτουργήσει και ως ισχυρός προθάλαμος επαναφοράς της Τουρκίας στις συζητήσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Ακολουθεί μία μικρή απόδειξη των αγαστών σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας..., ενώ αξίζει να τονισθεί πως οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να χαρακτηριστούν ως "σχέσεις αίματος"...

O Ερντογάν ακόμη προμηθεύεται όπλα από την Γερμανία !

Αποκαλύφθηκε ότι παρά την ένταση και την κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση Μέρκελ και το καθεστώς Ερντογάν, η Γερμανία συνεχίζει το εμπόριο όπλων της με την τουρκικό κράτος.
Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2017, ο τουρκικός στρατός αγόρασε από γερμανικές εταιρίες όπλα και πυρομαχικά αξίας 5.600.000 ευρώ.

Στην Γερμανία οι εταιρίες οπλισμού χρειάζονται κυβερνητική έγκριση  για τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών παρά τις κινήσεις της κατά του Ερντογάν, καθώς περνάνε οι μέρες να ανάβουν όλο και περισσότερο το πράσινο φως στις πωλήσεις όπλων.

Το υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το εμπόριο όπλων που υπέβαλλε το κόμμα της Αριστεράς. Από την απάντηση φάνηκε πως παρά την σχεδόν ενός έτους κρίση με και ένταση με τον Ερντογάν, το εμπόριο όπλων δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Το 2016 αυξήθηκε το εμπόριο όπλων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως το 2016 η Γερμανία πούλησε στον τουρκικό στρατό όπλα αξίας 49 εκ. ευρώ, ενώ το ίδιο αυτό νούμερο το 2015 ήταν 26,5 εκ. ευρώ. Το υπουργείο ανέφερε πως στους πρώτους 4 μήνες του 2017 δόθηκαν άδεις για πώληση στην Τουρκία όπλων και πυρομαχικών περίπου όσο το σύνολο του 2015, δηλαδή 22 εκ. ευρώ. Η βουλευτής των Πρασίνων Νταγντελέν που υπέβαλε το ερώτημα εστίασε στο ότι η κυβέρνηση Μέρκελ εξοπλίζει χώρες που στηρίζουν την ισλαμική τρομοκρατία.  Η Νταγντελέν είπε πως το εμπόριο όπλων με Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ είναι επικίνδυνο και έκανε μια παρομοίωση λέγοντας πως ¨Με την μεταφορά όπλων εκεί η κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει στην πυρκαγιά κρατώντας δάδα¨.

Ο Ερντογάν δέχτηκε στο Προεδρικό μέγαρο την Ραϊμένταλ!

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε πως η γερμανική εταιρία Ραϊμένταλ θα παραγάγει στην Τουρκία χίλια πάντσερ αξίας 7 δις ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2015 είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του Ερντογάν με τον μάνατζερ της Ραϊμένταλ που είχε προσκληθεί για αυτήν την δουλειά στο προεδρικό μέγαρο.
Το γνωστό περιοδικό Στερν σε άρθρο του της περασμένης εβδομάδας έγραψε πως η Ραϊμένταλ εδώ και χρόνια είχε θέσει σε λειτουργία σχέδιο ώστε να μην επηρεάζεται από τις μελλοντικές κρίσεις και εντάσεις με την Άγκυρα. Το περιοδικό έγραψε πως ο διευθυντής της Ραίμένταλ ο Αρμίν Πάπεργκερ κάνοντας κάτι πονηρό, αποφάσισε τα άρματα μάχης που θα δοθούν στον τουρκικό στρατό να παραχθούνε στην Τουρκία και αυτός ήταν και ο λόγος τότε που είχε εμφανιστεί στο προεδρικό μέγαρο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]