Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξε πυρ κατά τουρκικού εμπορικού πλοίου


Σύμφωνα με την Daily Sabbah τουρκικό εμπορικό πλοίο, το οποίο έπλεε 3 ν.μ από την Ρόδο αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της ελληνικής ακτοφυλακής για έλεγχο, με αποτέλεσμα το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής να ανοίξει πυρ.

Όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα το πλοίο με το όνομα ACT μετέφερε χάλυβα, έπλεε σε διεθνή ύδατα και μετά τις κλήσεις του ελληνικού σκάφους, ο πλοίαρχός του αρνήθηκε να αλλάξει πορεία προς τη Ρόδο. Τότε οι ελληνικές αρχές άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 σφαίρες να καρφωθούν στο τουρκικό πλοίο, σύμφωνα με δηλώσεις του πλοιάρχου.

Στη συνέχεια στην περιοχή έσπευσαν άλλα δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος από την Σύμη ενώ αργότερα στην περιοχή έφτασαν και δύο τουρκικά σκάφη, όπως υποστηρίζει η Daily Sabbah.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής το συγκεκριμένο πλοίο κρίθηκε ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών και δέχθηκε προειδοποιητικές βολές διότι δεν απάντησε σε επανειλημμένες κλήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής.

Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, αρνήθηκε να οδηγήσει το πλοίο σύμφωνα με τις υποδείξεις των λιμενικών στο λιμάνι της Ρόδου, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο ίδιος με δηλώσεις του στο CNN Turk εξήγησε ότι οι ελληνικές αρχές προειδοποίησαν ότι θα αναλάβουν τον έλεγχο του πλοίου και όταν ο ίδιος αρνήθηκε τον προειδοποίησαν ότι θα ανοίξουν πυρ, όπως και έγινε, κατέληξε ο Τούρκος πλοίαρχος.

Ωστόσο το Λιμενικό παρουσιάζει εκ διαμέτρου αντίθετη διάσταση από αυτή που δίνουν οι Τούρκοι.

«Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]