Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Απαράδεκτη» η αντίθεση γερμανών πολιτικών στις εμφανίσεις Ερντογάν στη Γερμανία


Η Τουρκία καταφέρθηκε σήμερα εναντίον γερμανών πολιτικών επειδή αντιτίθενται στα σχέδια του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη Γερμανία πέραν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), υποστηρίζοντας ότι η αντίθεσή τους αυτή φανερώνει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι της Άγκυρας.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοί στη Γερμανία κάνουν απαράδεκτα σχόλια με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο.

Ο Μουφτούογλου φάνηκε επίσης να επικρίνει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «απολυταρχικό ηγέτη».

«Η προσέγγιση του προσώπου που είχε προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ... για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει το αληθινό πρόσωπο της νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους», δήλωσε.

Το Βερολίνο δεν δίνει άδεια στον Τ. Ερντογάν να βγάλει λόγο στη Γερμανία

Νωρίτερα σήμερα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel είχε δηλώσει πως η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν ανάρμοστο εκ μέρους του Ερντογάν να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις αυτές, δεδομένων των εντάσεων που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχες στο ΝΑΤΟ.

Ο Gabriel δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στη Ρωσία ότι η Τουρκία ζήτησε επισήμως άδεια χθες Τετάρτη για να μιλήσει ο Ερντογάν σε Τούρκους πολίτες που ζουν στη Γερμανία στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα με την ευκαιρία της G20, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου.

Ο Γερμανός υπουργός είχε συμβουλεύσει ξεκάθαρα την Άγκυρα πριν δύο εβδομάδες να αποφύγει να διατυπώσει τέτοιο αίτημα.

Σύμφωνα με τον Gabriel, η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να παρενοχληθούν οι Τούρκοι πολίτες που ζουν στη χώρα και όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]