Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φωτιά της ισλαμικής τρομοκρατίας και η ελληνική μεσοτοιχία


Γράφει ο Άγγελος Συρίγος

Τον Ιούνιο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη στο Ιράκ. Εισέβαλε στο εκεί ευρισκόμενο τουρκικό προξενείο και συνέλαβε 46 εργαζομένους περιλαμβανομένου του γενικού προξένου. Μετά από τρεις μήνες αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, σώοι και αβλαβείς. Ήταν η περίοδος που η Τουρκία αποτελούσε τη βασική οδό διελεύσεως εθελοντών και μεταφοράς πολεμικού υλικού προς κάθε λογής αντιπάλους του καθεστώτος Άσαντ.

Έκτοτε οι σχέσεις του Ερντογάν με τους φανατικούς πολεμιστές του Ισλάμ πήραν την κατιούσα. Τον Ιούλιο του 2015 άρχισαν πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία. Το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι ενώ αποδίδονταν σε ισλαμιστές, ουδείς αναλάμβανε την ευθύνη.

Η προσέγγιση της Τουρκίας με τη Ρωσία επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση. Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ισλαμικό Κράτος έκαψε ζωντανούς δύο αιχμαλωτισμένους Τούρκους στρατιώτες στη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ και το κατέγραψε σε βίντεο. Το επόμενο βήμα ήταν η επίθεση στο κλάμπ Ρέινα. Για πρώτη φορά μετά από σειρά επιθέσεων το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επισήμως την ευθύνη.

Το Ρέινα είναι εμβληματικό σύμβολο του δυτικού τρόπου ζωής στην Κωνσταντινούπολη. Ο μέσος Τούρκος δεν μπορεί να ταυτισθεί με τα πλούσια θύματα που εόρταζαν την έλευση της χριστιανικής πρωτοχρονιάς. Η επιλογή του στόχου δείχνει καλή γνώση της τουρκικής κοινωνίας.

Αυτό οφείλεται στους τουλάχιστον 2.200 Τούρκους που πολεμούν μαζί με τους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ. Χιλιάδες άλλοι πέρασαν από εκεί, ενώ σε όλη την Τουρκία υπάρχουν ενεργά δίκτυα υποστηρίξεως από τζαμιά και ιμάμηδες μέχρι ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία θα είναι παραμείνει στόχος της ισλαμικής τρομοκρατίας. Στην περίπτωση του Ερντογάν ισχύει απολύτως η ρήση: έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες.

Η φωτιά και η μεσοτοιχία

Είναι εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στη Βρετανία , αλλά και στη γειτονική Τουρκία, δεν μπορούν να φτάσουν και στην Ελλάδα. Όταν παίρνει φωτιά το διπλανό διαμέρισμα, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να περάσει τη μεσοτοιχία.

Είναι αληθές ότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στους πρώτους στόχους. Λόγω γειτνιάσεως όμως, ανήκουμε στις χώρες υψηλού κινδύνου. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ευάλωτα σημεία.

Το πρώτο ευάλωτο σημείο αφορά στις παράνομες εισόδους στη χώρα προσφύγων και μεταναστών. Από το καλοκαίρι του 2014 που συνελήφθη έξω από τις Οινούσσες Τσετσένος τρομοκράτης, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί διαμετακομιστικό σταθμό. Άτυπα ισλαμικά δίκτυα διευκόλυναν παλαιότερα τη μεταφορά ισλαμιστών από την Ευρώπη προς την Τουρκία. Τώρα προσπαθούν να βοηθήσουν όσους επιθυμούν να επιστρέψουν.

Υπολογίζονται σε πάνω από 5.000 άτομα με διαβατήρια κρατών-μελών της ΕΕ πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος. Δίπλα σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και Βαλκάνιους (Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία) που δεν είναι καταγεγραμμένοι στα συστήματα ασφαλείας του Σένγκεν ως ύποπτοι για να εντοπισθούν, εάν επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ο αυστηρότατος έλεγχος και η ταυτοποίηση των εισερχομένων -με τη βοήθεια και της EUROPOL- είναι αυτονόητος.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό αφορά σε όσους βρίσκονται ήδη εντός της χώρας. Είναι κοινός τόπος σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ότι ο φανατισμός επωάζεται από φανατικούς ισλαμιστές κληρικούς σε συγκεκριμένα τζαμιά. Εκεί γίνεται το κήρυγμα ακραίων μορφών ισλαμικής διδασκαλίας που οδηγεί σε βία, καθώς και η στρατολόγηση φανατικών.

Παράνομα τζαμιά

Στην Ελλάδα η διάχυτη αλλεργία προς επίσημες δομές του Ισλάμ εμπόδισε για χρόνια τη δημιουργία επίσημου τεμένους. Παράλληλα, όμως, υπήρξε ανοχή προς την αυτονόητη ανάγκη κάποιου που ανήκει σε άλλη θρησκεία να λατρέψει τον θεό του.

Έτσι οδηγηθήκαμε στη δημιουργία άτυπων μουσουλμανικών χώρων προσευχής. Η αστυνομία τους υπολογίζει σήμερα σε μερικές δεκάδες. Δίπλα σε αυτούς δημιουργήθηκαν απογευματινά κορανικά σχολεία για παιδιά. Κατά καιρούς ακούγεται ότι σε ορισμένους χώρους προσευχής διδάσκουν ακραίοι ισλαμιστές.

Από το τέλος του 2014 έχει θεσπισθεί νομικό πλαίσιο λειτουργίας ευκτηρίων οίκων από θρησκευτικές κοινότητες. Υπάρχει πλέον αίτηση με τα στοιχεία των πιστών που ζητούν τον ευκτήριο οίκο, ονοματισμένος υπεύθυνος θρησκευτικός λειτουργός ακόμη και πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Το νέο πλαίσιο δημιουργεί μία προϋπόθεση για τον έλεγχο ακραίων φαινομένων και τη διακοπή λειτουργίας όσων δεν συμμορφώνονται με το νόμο.

Ελάχιστοι εκ των ισλαμικών χώρων προσευχής έχουν νομιμοποιηθεί. Οι υπόλοιποι λειτουργούν παράνομα. Αυτονόητο είναι να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στους παράνομους χώρους για να νομιμοποιηθούν. Αμέσως μετά, η αστυνομία οφείλει να τους κλείσει.

Αυτή ήταν, άλλωστε, η λογική της δημιουργίας νομικού πλαισίου εξ αρχής. Μόνον έτσι μπορεί να περιορίσουμε κάπως τις πιθανότητες να μας κτυπήσει την πόρτα η εφιαλτική πραγματικότητα της Κωνσταντινουπόλεως, του Βερολίνου, των Βρυξελλών, της Νίκαιας, του Μάντσεστερ και τώρα του Λονδίνου.

Πηγή "Σταύρος Λυγερός"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Σαν τη "μεσο-τοιχία", μεσο-βέζικες είναι και οι λύσεις που προτείνει ο κύριος αυτός. Και όσοι προτείνουν μεσοβέζικες λύσεις είναι οι πιο επικίνδυνοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνοντας μια υπερβατική προσέγγιση δίνοντας δίκαιο στον σχολιασμό σου, αναγκαίο "κακό" είναι η ερώτηση: Εσύ έχεις να προτείνεις μια κάποια λύση ή σχολιάζεις για να σχολιάσεις, όπως σε ένα καφενείο ο θεατής ενός παιχνιδιού τάβλι; Αν έχεις πρόταση την καταθέτεις. Αν δεν έχεις σιωπάς... Αν είσαι τρολάκι κακώς σε πληρώνουν, γιατί δεν κάνεις γι αυτή τη δουλειά

      Διαγραφή
  2. Αρε μαρες κουκουναρες Σταυρε Λυγερε .
    Περσινα ξυνα σταφυλια οι κουβεντες σου φιλαρακι που σε φιλοξενουν ΟΛΑ τα τσοντοκαναλα με τις αρσενικες πορνες παρουσιαστες , να λες τις παρλαπιπες σου και συ . ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και συ περι αλλων τυρβαζεις .
    Με σχεδιο εφεραν εκατομμυρια διποδα στην σκλαβωμενη και διαλυμενη Πατριδα μας και αντικαταστουν τους Ιθαγενεις Ελληνες με δαυτους .
    Οταν καταστρεφαν την πλουσιοτερη και ομορφοτερη χωρα οι αληταραδες κ(Υ)νοβουλευτικοι με τα ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΚΟΜΜΑΤΑ τους , ΕΣΥ θυμασε τι παρλαπιπες ελεγες στα παραθυρα των ξευτιλισμενων ;
    Εγω θυμαμαι και σε εφτυνα .
    Αραξε λοιπον και κανενας σας δεν εχει δικαιωμα λογου απο ολους εσας τους αναλυτες του κωλου και τσιρακια της ντπ .
    Το κακο εγινε , ομως δεν θα τα καταφερουν τα αφεντικα σας . Ο Ελληνας θα σηκωθει και θα πεταξει ΟΛΟ το κατοχικο συστημα σας στον ΚΑΙΑΔΑ .Και εσυ εισαι πιονι του συστηματος και σαν τοιουτο θα πεταχθεις και συ .
    Οσο για την λυση που ζηταει ο δικος σου , ειναι μια . ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΖΕ Ο Μ Α Λ Α Κ Α Σ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωστό το παραμύθι "αν έχεις πρόταση πες την"... αλλιώς "βούλωσ'το", κατά το φασιστοειδές και κοινώς λεγόμενο, και δεν "πιάνει" πια. Δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης να έχει πρόταση, αλλά είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να κρίνει την πρόταση που του παρουσιάζεται από τον οποιονδήποτε. Όσο για το τρολάκι, δείχνει μάλλον προς τη μεριά του συγγραφέα-σχολιαστή, επειδή τα τρολάκια παίρνουν θέσεις επ΄"αμοιβή" υπέρ του κατεστημένου, ενώ το σχόλιο δεν πήρε θέση, παρά μόνον έμμεσα, κρίνοντας ως μεσοβέζικη την πρόταση και γιατί άραγε αυτό ενόχλησε τόσο πολύ; Σε φασιστικές νοοτροπίες γενικότερα, καλό είναι ο λαός να μάθει να αντιδρά, γιατί έτσι θα ξαναβρεί σιγά-σιγά την αξιοπρέπεια και τη λευτεριά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φοβερό! Κρίνεις, αλλά δεν έχεις δική σου άποψη! Δεν σχολιάζω για το τρολάκι και το πέταγμα στην κερκίδα με τα περί φασισμού. Θα σου αντιπαραθέσω κάτι που θα έπρεπε να ξέρεις: Αρχή άνδρα δείκνυσι

      Διαγραφή
  4. Πω πω υπερβολές! "Είναι φοβερό!" που δεν έχω άποψη! Πάλι δεν κατάλαβες το πνεύμα της πρώτης απάντησης. Ο σχολιαστής δεν είναι υποχρεωμένος σε ένα μικρό σχόλιο να σου εκθέσει την άποψή του. Και γιατί να το κάνει και μάλιστα όταν με τόση αναίδεια προκαλείται και χαρακτηρίζεται τρολάκι; Στο σχόλιο κρίνεται τη δική σου τοποθέτηση και του κάθε άλλου που θέλει να έχει δημόσιο λόγο. Φυσικά από το σχόλιο έμμεσα, φαίνεται η τοποθέτηση του σχολιαστή. Λιγότερος φανφαρονισμός δεν βλάπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα απ' όλα χαίρομαι που ξέρεις τον φανφαρονισμό και πως να μην τον ξέρεις, αφού μεγάλωσες μαζί του. Δεύτερον, πρώτη φορά βλέπω κάποιον όχι μόνο να υπερασπίζεται την μη άποψή του επειδή δεν χωράει σε ένα μικρό σχόλιο, αλλά να υπερτονίζει το δικαίωμά του να σχολιάζει όντας χωρίς άποψη ο ίδιος. Τώρα, το ότι εγώ σαν σχολιαστής θέλω να έχω δημόσιο λόγο ενώ εσύ σαν σχολιαστής θέλεις να έχεις ιδιωτικό - ανώνυμο και χωρίς ευθύνη των γραφομένων σου λόγο, μόνο η επιστήμη μπορεί να το εξηγήσει. Να το κοιτάξεις. Ποτέ δεν είναι αργά...

      Διαγραφή
  5. Απλά, σε παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών των σχολίων σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή δηλαδή , κύριοι δημοσιογράφοι …ανεύθυνοι (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) για όλα όσα βιώνουμε , ήρθαν για να μείνουν μόνιμα στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας οι κάθε λογής πολέμιοι του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας;
    Δηλαδή δηλαδή …δεν φταίει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ο οποίος όταν λήξει θα λήξει και η εδώ παραμονή τους και άρα τα “πρόχειρα καταλύματα” για να προσεύχονται μια χαρά ικανοποιούν τις ανάγκες τους;
    Δηλαδή δηλαδή …δεν θα τους δώσουμε χαρτιά να πάνε στην Ευρώπη που είναι ο προορισμός τους; Πώς είπατε;Δεν τους θέλουν οι άλλοι, οι κακοί οι φασίστες; Και αφού "δεν τους θέλατε" ούτε εσείς γιατί να τους θέλουν οι άλλοι...που είναι και καπιταλιστές και ...δεν είναι κομμουνιστές;

    Δηλαδή δηλαδή όταν κάποιοι έλεγαν πως όλα αυτά είναι σχέδιο αλλοίωσης του εθνικού Χριστιανικού πληθυσμού …εσείς πως τους ονομάζατε αυτούς κ. αρθογράφε(;) και οι κυβερνήτες ανεξαρτήτου χρώματος γαλαζοπρασινοκοκκινοι;

    Μήπως συνωμοσιολόγους και φασίστες και ναζιστές και εχθρούς του λαού και αντί για απάντηση το κλασικό μοτο της αριστερής μεταπολίτευσης …ξέρεις εγώ ρε τι τράβηξα από την χούντα!!!

    Δεν έβλεπαν οι “προοδευτικοί”- αντιχουντικοί δημοσιογράφοι προς τα πού ΠΑΜΕ …βλέπουν τώρα τι χρειάζεται να κάνουμε …

    Αφού σας πιστεύει ακόμα ο Έλληνας (ευτυχώς ελάχιστοι πια) καλά κάνετε…και βλέπετε…και φυσικά προβλέπετε τι τον περιμένει , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ , όποιον αντισταθεί στην νέα οικονμική σκλαβιά μας και στην γενοκτονία του Ελληνοχριστιανικού έθνους μας!
    Εξάλλου το είπαμε μην το ξαναλέμε, ξέρεις ρε τι τράβηξα εγώ από τους συνταγματάρχες...
    Το γιατί τράβηξαν (όσοι) δεν μας το είπε κανείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “Αυτή ήταν, άλλωστε, η λογική της δημιουργίας νομικού πλαισίου εξ αρχής. Μόνον έτσι μπορεί να περιορίσουμε κάπως τις πιθανότητες να μας κτυπήσει την πόρτα η εφιαλτική πραγματικότητα της Κωνσταντινουπόλεως, του Βερολίνου, των Βρυξελλών, της Νίκαιας, του Μάντσεστερ και τώρα του Λονδίνου.”


    Στις χώρες που αναφέρει ο αρθογράφος και οι οποίες όλες έχουν δεχθεί τρομοκρατικά χτυπήματα δεν υπάρχει …νομικό πλαίσιο;
    Όλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν κηρύγματα μίσους δεν έχουν ανάγκη από νόμιμα η παράνομα τζαμιά. Θα το κάνουν οπουδήποτε...

    “Το νέο πλαίσιο δημιουργεί μία προϋπόθεση για τον έλεγχο ακραίων φαινομένων και τη διακοπή λειτουργίας όσων δεν συμμορφώνονται με το νόμο…”

    Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
    Έχει κηρυχθεί πόλεμος στα Ευρωπαϊκά έθνη από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους και ο αρθογράφος ψάχνει τον νόμο που θα προστατέψει από τους φανατικούς τους γηγενείς Χριστιανούς πολίτες της Ευρώπης!!!

    Κανείς Ευρωπαίος δεν κινδυνεύει από το Ισλάμ!
    Από τις κομουνιστικές διεθνιστικές ιδεοληψίες που είναι κυρίαρχες σε ολην την σοβιετικού τύπου Ευρώπη υποφέρουμε …
    Εάν δεν απαλλαγούμε από την αριστερά (φιλελε-μαρξιστικά) ,μαζύ με όλα τα υπόλοιπα που αργά αλλά σταθερά μας φόρτωσε , από τον Β.Π.Π. και έπειτα , και δυστυχώς τα αντιλαμβάνονται ΣΗΜΕΡΑ όσοι έως χθες φορούσαν παρωπίδες – ορισμένοι φορούν ακόμα – ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.
    ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ …

    Πανεύκολο είναι να αποφύγουμε την καταστροφή μας.
    Αρκεί να μετανοήσουμε! Να επιστρέψουμε στις σίγουρες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας , στην Αλήθεια Του Λόγου Του Ιησού Χριστού μας. Έτσι θα αναστηθούμε και θα απελευθερωθούμε ! Και εμείς και το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας.

    Αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ…
    Θέλουμε απλώς να κατηγορούμε τους πρωην τους νυν και τους επόμενους…τους ισλαμιστές τους Γερμανούς τους Εβραίους τους Αμερικανούς , υποστηρίζοντας αριστερά …με διαφορετικό χρώμα!
    Ακόμα και το περιτύλιγμα ιδιο είναι. Μόνο στγραβός δεν βλέπει τους συγχρονους γυρολόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους, η αγαπημένη μας Μυρτώ, η Ελληνίδα που βιάστηκε και κακοποιήθηκε από τον "ανήλικο" Πακιστανό πριν 5 χρόνια στην Πάρο, εξέρχεται από το ίδρυμα αποκατάστασης.

    Επιτέλους,
    η αγαπημένη μας Μυρτώ, η Ελληνίδα που βιάστηκε και κακοποιήθηκε από τον "ανήλικο" Πακιστανό πριν 5 χρόνια στην Πάρο, εξέρχεται από το ίδρυμα αποκατάστασης.


    Ιούλιος 2012 ....
    Χρειάστηκε να περάσουν 5 ολόκληρα χρόνια, για να μπορέσει η αγαπητή μας Μυρτώ να βγει από το ίδρυμα (και να ζει σε ειδικά διαμορφωμένο σπίτι).

    Αυτά είναι τα "αγαθά" του "πολυπολιτισμού".

    Πρέπει να το αποδεχθούμε : "Είμαστε μια πολυπολιτισμική κοινωνία"!
    Εκατοντάδες χιλιάδες εκθέσεις μαθητών για τον "ρατσισμό" και την "ξενοφοβία" και την "διαφορετικότητα" 15 χρόνια τώρα, γκρεμίζουν όλο και περισσότερο τα θεμέλια της Ευρώπης.

    Σε όσους συνεχίζουν να παπαγαλίζουν την "καραμέλα" της "ενσωμάτωσης",

    δείξτε τους παρακαλούμε το βίντεο και την ανακοίνωση που ακολουθεί.

    Κι ας μην ξεχνάνε ότι χθες ήταν η Μυρτώ, αύριο θα είναι η κόρη τους.

    Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



    ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ

    (ανακοίνωση Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, πηγή)

    http://opaidagogos.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]