Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι”: Ο Τσίπρας αστειεύεται για χρέος και…γραβάτα


«Το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι» είπε αστειευόμενος ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν, όταν ρωτήθηκε αν προτίθεται να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου φορώντας γραβάτα.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να εμφανιστεί ότι υπηρετεί εθνική γραμμή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή».

Τον όρο των προγραμματικών συγκλίσεων χρησιμοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις δηλώσεις του από το υπουργείο Εσωτερικών, λίγες ώρες μετά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ στην οποία απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο αν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν είναι μια «παγίδα» ενόψει υποχώρησης ή ομολογία αδιεξόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επέμεινε στην αξία της συνεννόησης και της συνεργασίας μέσω της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί, όπως είπε, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις για να κυβερνηθεί η χώρα, πόσο δε μάλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Προαναγγέλοντας, επίσης, τις αλλαγές που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης είπε ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική, σε αυτή τη νέα εποχή τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Πιστεύω ότι πρέπει να αποτυπωθεί και στο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση και στους κανόνες εκλογής του κοινοβουλίου και των κυβερνήσεων και στους κανόνες διοίκησης δήμων και κοινοτήτων».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για το πώς εννοεί τις συγκλίσεις και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή» απάντησε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για λύση να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, είπε ο ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πάει ή θα φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Ιουνίου, με γραβάτα. Αστειευόμενος είπε «το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι» συμπληρώνοντας πως άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν.

Θα λύσουμε το πρόβλημα των συμβασιούχων

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των συμβασιούχων των δήμων, στη σκιά των πρόσφατων αποφάσεων του ελεγκτικού συνεδρίου, λέγοντας ότι «ψάχνουμε τις δυνατότητες οριστικής επίλυσης του προβλήματος αυτού» το οποίο χαρακτήρισε τη «βαριά βιομηχανία του παλαιού πολιτικού κατεστημένου».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση θα ψάξει να βρει ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με τη βοήθεια ανεξάρτητου φορέα είτε από ΑΣΕΠ είτε από όργανο του ΑΣΕΠ στη βάση οριζόντιων κριτηρίων για τον χρόνο εργασίας και τον όρων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «γίνεται μια προσπάθεια παραπληροφόρησης για το θέμα αυτό ακόμα και λάσπης μιλώντας για δήθεν ρουσφέτια. Μου έρχεται στο νου η παροιμία είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Το φθινόπωρο οι αλλαγές στον Καλλικράτη

Μιλώντας για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση για την επόμενη περίοδο αναφέρθηκε:

– στη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων
στόχος και
– στην απλοποίηση και την επίσπευση των δυνατοτήτων χορήγησης ιθαγένειας

Όσον αφορά τις πιο μακρόπνοες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ανακοίνωσε ότι μέχρι αρχές φθινοπώρου θα κατατεθεί στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση Καλλικράτη που θα αφορά τέσσερα πεδία:

1. αναπροσδιορισμό αρμοδιοτήτων στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης με το κράτος
2. εκδημοκρατισμό θεσμών ειδικά όσον αφορά το σύστημα εκλογής, διοίκησης των ΟΤΑ αλλά και τη θέσπιση της κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου των πολιτών απέναντι στον θεσμό
3. τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης
4. αλλάγες στο θεσμικό πλαίσιο με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η αυτοδιοίκηση να αποτελέσει βασικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]