Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Tέχνασμα η συμφωνία - Σταματήστε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας


Τέχνασμα χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα "Bild" την προχθεσινή συμφωνία στο Eurogrοup του Λουξεμβούργου για την απεμπλοκή της ελληνικής δόσης.

Στο άρθρο του ο γερμανός αρθρογράφος, Κάι Βάιζε, που έχει τίτλο, "Σταματήστε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας", τάσσεται κατά της αποδέσμευσης της δόσης προς τους Έλληνες, ύψους 8,5 δις ευρώ, ενώ η εφημερίδα κάνει γκάλοπ στους αναγνώστες της και τους καλεί να λάβουν θέση για τη συμφωνία του Eurogroup.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών που συμμετείχαν (54.123 αναγνώστες) τάσσονται κατά της συμφωνίας του Eurogroup.

«Μπορεί μετά από τη συμφωνία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να γέλαγε όπως και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (έστω και λίγο), όμως εγώ δεν χαίρομαι», γράφει ο Γερμανός αρθρογράφος, Κάι Βάιζε: «Η νέα ελληνική συμφωνία είναι ένα τέχνασμα. Ένα νέο παράδειγμα για το πόσο άχρηστες είναι οι υποσχέσεις για την κρίση του ελληνικού χρέους».

Όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα, εάν οι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν συμφωνήσει στο Eurogroup της Πέμπτης, τότε και αυτό το καλοκαίρι θα είχαμε και πάλι μία νέα ελληνική κρίση. Είναι επίσης γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις (ακόμη κι αν αυτές δεν έχουν εφαρμοστεί). Η νέα δόση θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της παλαιάς δόσης, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Ωστόσο, πάνω απ΄όλα αληθεύει ότι, πίσω από τη νέα ελληνική συμφωνία κρύβεται μία υπόσχεση που δεν έχει τηρηθεί».

«Η υπόσχεση έχει να κάνει με το ΔΝΤ», διευκρινίζει η εφημερίδα "Bild". Δεν υπάρχει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί αυτό θα μπορούσε να εξετάσει με προσοχή τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το είχε υποσχεθεί στη Bundestag αυτό. Και μόνο γι' αυτό το λόγο είχε συμφωνήσει η ομοσπονδιακή βουλή.

«Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε. Και είναι σαφές: Δεν υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ! Το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι στιγμής καταβάλει ούτε ένα ευρώ για το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας. Οι υποσχέσεις δηλαδή δεν τηρούνται», καταλήγει το άρθρο του Κάι Βάιζε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]