Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tο Βερολίνο "μαζεύει" τις δηλώσεις Merkel για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης


Ο εκπρόσωπος Τύπου της An. Merkel προχώρησε σε δήλωση η οποία από αρκετούς αναλυτές ερμηνεύεται ως προσπάθεια να λειανθούν οι εντυπώσεις από τις αναφορές της An. Merkel για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανίδας Καγκελαρίου τόνισε ότι “η An. Merkel είναι πεπεισμένη “ατλαντίστρια” και ακριβώς επειδή η σχέση με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι τόσο σημαντική πρέπει να τονίζονται οι διαφορές”.

Η δήλωση του Steffen Seibert έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τις αναφορές της An. Merkel ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις τύχες της στα χέρια της, υπονοώντας ότι δεν μπορεί στηριχθεί στις ΗΠΑ υπό την ηγεσία του D. Trump και στη Βρετανία μετά το Brexit. Η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου προκάλεσε αίσθηση τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Ουάσιγκτον και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για μια Γερμανία που θα θελήσει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στην ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών εγκωμιάζει τις σχέσεις με ΗΠΑ και Λονδίνο στον τομέα της ασφάλειας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]