Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: "Η Τουρκία θα ενεργήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν αν δεχθεί επίθεση"


Η Τουρκία θα ενεργήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν αν δεχθεί οποιαδήποτε είδους επίθεση από την Συριακή Κουρδική Πολιτοφυλακή YPG τόνισε ο Erdogan στον Trump, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν από τη συνάντησή τους είχε προηγηθεί από πλευράς του Trump η έγκριση ενός σχεδίου για την ενίσχυση του YPG που ολοένα κερδίζει έδαφος προς τη Ράκκα, το οχυρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών, παρόλο που ο Erdogan δεν επέκρινε ευθέως την κίνηση αυτή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην τουρκική πρεσβεία, ο Erdogan υπογράμμισε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία η Άγκυρα θεωρεί ως επέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν που εδώ και δέκα χρόνια έχει εξεγερθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Τους είπα ξεκάθαρα ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση από του Κούρδους εναντίον της Τουρκίας, θα εφαρμόσουμε τους δεσμευτικούς κανόνες δικαίου χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν», ανέφερε η εφημερίδα Sabah επικαλούμενα τα λόγια του Erdogan.

Ο Erdogan δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με το θέμα της επιχείρησης στη Ράκκα και ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να συμμετάσχει, δεδομένης της συμμετοχής του YPG.

«Τους είπαμε πως δεν θεωρούμε υγιές να συνεργαστούμε με μια τρομοκρατική οργάνωση ώστε να δώσουμε τη λύση στη Ράκκα» ανέφερε ο Erdogan, αλλά δήλωσε ότι αναμένει πως θα δοθεί και στην Τουρκία ένας ρόλος σε σχέση με τη Συρία. «Πιστεύω ότι θα χτυπήσουν στην πόρτα μας για το θέμα της Συρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]