Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθεση σοκ: Προσφυγόπουλα στην Ελλάδα εκδίδονται για 15 ευρώ!


Κάποια από τα προσφυγόπουλα στρέφονται στην πορνεία για να προσπαθήσουν να καλύψουν οικονομικά το ταξίδι τους προς την Ευρώπη

Σοκ προκαλεί η έκθεση που δημοσιεύει το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στην οποία περιγράφονται οι εικόνες ντροπής για προσφυγόπουλα που ζουν στη χώρα μας και τα οποία αναγκάζονται να προσφέρουν σεξουαλικές συνευρέσεις ακόμη και για 15 ευρώ, για να καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Ημερησία, την έκθεση συνέγραψαν η δρ. Βασιλεία Διγιδίκη και η καθηγήτρια Ζακλίν Μπαμπά στο κέντρο υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Η έκθεση αναφέρει ότι παιδιά πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, μεταξύ άλλων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα, δίχως να μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που ζητούν οι λαθροδιακινητές, για να τα μεταφέρουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι κάποια από τα παιδιά να στρέφονται στην πορνεία για να προσπαθήσουν να καλύψουν οικονομικά το ταξίδι τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, η μέση τιμή σεξουαλικής συνεύρεσης με ένα παιδί είναι 15 ευρώ. Η μεγαλύτερη ομάδα παιδιών που καταφεύγουν σε αυτό είναι αγόρια από το Αφγανιστάν, μαζί με Σύρους, Ιρακινούς και Ιρανούς. Η πλειονότητα των πελατών είναι άνδρες, 35 ετών και πάνω.

Οι λαθροδιακινητές συχνά χρεώνουν χιλιάδες ευρώ για να μεταφέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη, οπότε παρότι πουλούν το κορμί τους πολλά παιδιά δεν μπορούν να καλύψουν αυτά τα ποσά. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές το 2016 υπήρξαν 5.174 περιπτώσεις ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Αλλά στα τέλη του 2016, μόνο 191 από αυτά είχαν μεταφερθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν το 50% των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα περιμένουν τη μετεγκατάσταση σε εξειδικευμένες, φιλικές προς το παιδί δομές, γράφει ο Guardian.

«Οι αριθμοί αυτοί υπογραμμίζουν την απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν στα προσφυγόπουλα ένα ασφαλές και μόνιμο σπίτι», αναφέρει η έκθεση του Χάρβαρντ.

«Αυτή η επείγουσα κατάσταση δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον. Δεν μπορούμε πια να καθόμαστε απαθείς ενώ παιδιά μετανάστες κακοποιούνται και αναγκάζονται να πουλούν τα σώματά τους μέρα μεσημέρι, σε κοινή θέα, στην καρδιά της Αθήνας, απλά για να επιβιώσουν», δήλωσε στον Guardian η Βασιλεία Διγιδίκη.

Αν και η έκθεση διαπιστώνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν προβλέψει εξειδικευμένα κέντρα για ευάλωτα παιδιά πρόσφυγες, σημειώνει ότι πολλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ασφαλέστερες εγκαταστάσεις και κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης και βίας.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι υψηλή τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση. Επίσης, διαπιστώνει ότι κάποια από τα παιδιά που πουλάνε το κορμί τους έχουν εθιστεί σε ναρκωτικά, κάτι που κάνει λιγότερο πιθανό να μπορέσουν να πληρώσουν τους λαθροδιακινητές για να φύγουν από την Ελλάδα.

Επίσης, κάνει λόγο για βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών σε καταυλισμούς, αύξηση των παιδικών γάμων και εκβιασμούς μερικών κακοποιημένων από συμμορίες που έχουν εξευτελιστικές φωτογραφίες τους και τα απειλούν ότι θα τις στείλουν στις οικογένειές τους, στην πατρίδα τους.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τρομερό το δράμα των μικρών παιδιών και πρέπει να επιληφθεί άμεσα το ελληνικό κράτος να σταματήσει το αίσχος στην πατρίδα μας...

    Να υπογραμμίσω βέβαια ότι κανένα προσφυγόπουλο δεν υπάρχει στην Ελλάδα (σύμφωνα και με το πως ορίζεται ο πρόσφυγας και από τον ΟΗΕ)...
    Πρόκειται για παιδιά που έχουν μπει παράνομα στην χώρα ως λαθρομετανάστες...

    Αυτό όμως βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσουμε στα χέρια των ανώμαλων κτηνών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Edw prepei na tonistei oti afta den ta blepei pote o mesos Ellinas.. Den mporoun na afinoun yponoia oti o Ellinikos Laos epitrepei mesa sta matia tou estw kai ena paidi na kakopoihthei.. Arketa plewn me tis diafores fylades pou kanoun ekswteriki politiki opws kai tous enxwrious Dimosiografous pou gia 30 argyria ekthetoun tin patrida me stoxevmenes fraseis opws "Mera mesimeri sto kentro tis Athinas" kai stis "agrotikes perioxes" stin ellada... alla den lene ksekatha oti oi biastes einai apokleistika asiates LATHROMETANASTES!! (Sygnwmi gia ta greeklish alla den ypostirizei to kinito mou ellinika)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]