Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας


Η Μόσχα προσεγγίζει τους Κούρδους 
«Μήλον της Έριδος» η πόλη Αφρίν

Αντιστρέφεται το πνεύμα συνεργασίας που επιδείκνυαν μέχρι πρόσφατα Τουρκία και Ρωσία στο θέμα της Συρίας, καθώς το κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών έχει ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα. Αιτία, η στρατιωτική συνεργασία της Μόσχας με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, αλλά και η απόφασή της να διατηρήσει τους περιορισμούς στην εισαγωγή τουρκικών αγροτικών προϊόντων, με ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τους Τούρκους παραγωγούς.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Αγκυρα κάλεσε τον ρώσο επιτετραμμένο στο υπουργείο Εξωτερικών δύο φορές μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα για να διαμαρτυρηθεί σε υψηλούς τόνους, την πρώτη φορά για τα πυρά που δέχθηκε από το κουρδικό καντόνι του Άφριν τουρκικό συνοριακό φυλάκιο, με αποτέλεσμα την απώλεια -σύμφωνα με την τουρκική πλευρά- της ζωής ενός Τούρκου στρατιώτη, και τη δεύτερη φορά για τη μεταφορά ρωσικών δυνάμεων στην ίδια περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από του Κούρδους, προκειμένου να τους εκπαιδεύσει και να συνεργαστεί μαζί τους.

Το μήνυμα της Άγκυρας προς την Μόσχα δόθηκε σε απειλητικό ύφος και περιελάμβανε την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί το συμβάν, των πυρών δηλαδή από την συριακή πλευρά των συνόρων, η αντίδραση της Τουρκίας θα είναι πολύ σκληρή.

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έθεσε ένα νέο αίτημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε από την ρωσική κυβέρνηση να απαγορεύσει την λειτουργία αντιπροσωπειών του κουρδικού κινήματος της Συρίας στην Ρωσία.

Οι κινήσεις της Τουρκίας έρχονται σε μία στιγμή που στο άλλο άκρο της συρο-τουρκικής μεθορίου, στα βορειοανατολικά της Συρίας, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεργάζονται με τις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας», που ηγούνται οι Κούρδοι του YPG, προκειμένου να εκδιώξουν το «Ισλαμικό Κράτος» από ην πρωτεύουσά του Ράκα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]