Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τούρκος ΓΕΕΘΑ επιχείρησε να "πατήσει" στα Ίμια


Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια, χωρίς επιτυχία, αφού εμποδίστηκε από ελληνικό σκάφος και εν συνεχεία επέστρεψε στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ).

Σημειωτέον ότι πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν ότι η πυραυλάκατος συνοδευόταν από δύο πλοία ανορθόδοξου πολέμου με τούρκους πεζοναύτες.

Στην περιοχή έσπευσε η ελληνική κανονιοφόρος Κραταιός που κάλεσε τα τουρκικά πλοία να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, την ίδια ώρα που και τα τουρκικά πλοία καλούσαν το ελληνικό πλοίο να φύγει από την περιοχή.

Το ελληνικό και τα τουρκικά πλοία έμειναν κάποια ώρα στην περιοχή και στη συνέχεια αποχώρησαν.


Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην πυραυλάκατο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Hulusi Akar και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ο Τούρκος στρατηγός έκανε επίσκεψη στα Ίμια, χωρίς να καταφέρει να αποβιβαστεί, ενώ στη συνέχεια πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή.

Η πρωϊνή προσέγγιση δύο φουσκωτών με Τούρκους κομάντος και μιας πυραυλακάτους στα Ίμια, αποκτά άλλη διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο ΓΕΕΘΑ -προφανώς από το ελληνικό πολεμικό πλοίο που έκοψε το “βήχα” στους Τούρκους- σ΄ ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ στρατηγός Ακάρ!

Τα φουσκωτά και η πυραυλάκατος έκαναν απλά ένα κύκλο γύρω από τα Ίμια κα αποχώρησαν .Ωστόσο η παρουσία του Ακάρ δίνει άλλη βαρύτητα στην πρόκληση . Η οποία πάντως δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί γελοία απόπειρα επίδειξης ισχύος, μέσω της οποίας ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να στείλει μηνύματα τουρκικής ισχύος προς το εσωτερικό της Τουρκίας και πολλαπλά μηνύματα απειλών προς την Ελλάδα η οποία βιώνει μια ισχυρότατη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]