Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξένοι μισθοφόροι κήρυξαν "επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων" στη Συρία

Η κοινή ανακοίνωση δέκα ομάδων μισθοφόρων και ισλαμιστών διαφορετικής εθνικής προέλευσης και η ταυτόχρονη δήλωση των Αμερικανών ότι σχεδιάζουν να οπλίσουν τους μισθοφόρους με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό προαναγγέλλουν μια νέα τροπή στον πόλεμο της Συρίας
Ανάλυση: Deutsche Wirtschaftsnachrichten  
Μισθοφόροι από διάφορες χώρες, ξένοι “εθελοντές μαχητές” και παραστρατιωτικές ομάδες που απαρτίζονται από ισλαμιστές τρομοκράτες, δηλώνουν από κοινού πρόθυμοι να ξεκινήσουν μια στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Συρία. Μετά την αποτυχία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να εφοδιάσουν τις παραστρατιωτικές ομάδες μισθοφόρων με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα (MANPADS). Η εξέλιξη αυτή ίσως να αποτελέσει απειλή για τους Ρώσους, οι οποίοι αγωνίζονται στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.
Οι ομάδες μισθοφόρων και ισλαμιστών διαφορετικής εθνικής προέλευσης, όπως είναι ήδη γνωστό, έχουν την οικονομική στήριξη του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας και των κρατών του Κόλπου. Δέκα από αυτές τις ομάδες παρέδωσαν την Δευτέρα στα μέσα ενημέρωσης μια κοινή δήλωση:
“Μετά από μια σταθερή αύξηση των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, μετά την συνεχιζόμενη επιλεκτική μετατόπιση ανθρώπινων ομάδων και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, δηλώνουμε ότι απαντάμε στις προκλήσεις αυτές με την επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων”.
Δεν θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματικό το γεγονός ότι η κοινή αυτή δήλωση έγινε ελάχιστες ημέρες μετά την προέλαση του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι και την απελευθέρωση της πόλης με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.
Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου αυτού, στον οποίο εμπλέκονται αρκετές χώρες, επικυρώθηκε στη Συρία τον Φεβρουάριο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων μισθοφόρων, με την διαμεσολάβηση της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο κείμενο εκείνο της συμφωνίας δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχε ρητή αναφορά στο γεγονός ότι από τους όρους της εκεχειρίας εξαιρούνται τόσο οι τρομοκρατικές παραστρατιωτικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους (ΙS ή ΙSIS), όσο και εκείνες των ισλαμιστών της “Αλ-Κάιντα στην Συρία” (“Μετώπου Αλ-Νούσρα”).
Η σαουδαραβικής έμπνευσης “Συριακή αντιπολίτευση” στην Γενεύη. Στα δεξιά, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Μοχάμεντ Αλούς
Η δήλωση της Δευτέρας φέρει τις υπογραφές των αρχηγών των ακραίων ισλαμιστικών παραστρατιωτικών ομάδων “Τζάις-αλ-Ισλάμ” και “Αράρ ας-Σαμ”, οι οποίες δρατηριοποιούνται έντονα στην περιοχή ανατολικά της Γκούτα (κοντά στην Δαμασκό), καθώς και στο Χαλέπι. Η ομάδα “Τζάις-αλ-Ισλάμ” έχει επικεφαλής τον Μοχάμεντ Αλούς, που δεν είναι άλλος από τον απεσταλμένο εκπρόσωπο της “Συριακής αντιπολίτευσης” και προεδρεύοντα στις διαπραγματεύσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης. Και οι δύο αυτές ομάδες χρηματοδοτούνται από την Σαουδική Αραβία. Η ισλαμιστική αυτή μοναρχία έφθασε στο σημείο να δημιουργήσει μια δική της “αντιπολίτευση” για τη Συρία, της οποίας ηγείται ο Αλούς, και η οποία φέρει την βαρύγδουπη ονομασία “Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων”.
Την Κυριακή ο Αλούς κάλεσε τις κάθε είδους ενδιαφερόμενες πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιθέσεις εναντίον του Συριακού Στρατού πρέπει να συνεχιστούν:
Μην εμπιστεύεστε το καθεστώς και μην περιμένετε την συμπόνια του”, δήλωσε ο Αλούς με μήνυμά του στο Twitter. “Χτυπήστε τους στο λαιμό! Σκοτώστε τους όλους!
Είναι κοινό μυστικό ότι πολλές από αυτές τις ομάδες πολεμούν με όπλα αμερικανικής προέλευσης. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας μισθοφόρος, πολίτης των ΗΠΑ, απελευθερώθηκε από συριακό κρατητήριο. Είναι επίσης γνωστό ότι η Αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερς, ήδη έχει δηλώσει πριν από μερικές ημέρες, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η ανακωχή δεν έχει μέλλον.
Καθώς όλα δείχνουν ότι η εκεχειρία πλησιάζει προς το τέλος της, η CIA σχεδιάζει να οπλίσει τους μισθοφόρους με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό – κυρίως με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα εδάφους-αέρος (MANPADS). Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια νέα πρόκληση για τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και την ρωσική Πολεμική Αεροπορία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]