Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αλέξης και το “Navagio Story”…


Η δική του κατάθλιψη έχει μετατραπεί σε εθνική μελαγχολία

Του Γιώργου Πετράκη

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας απέκτησε πλούσια εμπειρία τα τελευταία δυο χρόνια. Έμαθε τι είναι η συντριβή, έμαθε πως να κάνει το μαύρο άσπρο, έμαθε να κοροϊδεύει μια ολόκληρη χώρα, έμαθε πώς να μετατρέπει τα δικά τους αδιέξοδα σε αδιέξοδα της χώρας, να κάνει την δική του κατάθλιψη, εθνική μελαγχολία.

Ο κ. Τσίπρας έρχεται δυο χρόνια μετά να κάνει τα ρεπό του «Μπούλη» φίλου του.

Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει το δικό μας… Κούγκι, που είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος με την ελπίδα, ότι αυτός θα γλυτώσει.

Αφού πέρασε ένα ευχάριστο δίμηνο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ο κ. Τσίπρας είδε ότι σιγά σιγά η απάτη και η αυταπάτη αποκαλύπτονται.

Ήρθε η στιγμή που η αλαζονεία που του προσέφερε η εύκολη εξαπάτηση του ελληνικού λαού την τελευταία διετία, τον τύφλωσε και τον εμπόδισε να δει καθαρά μπροστά του.

Έτσι ο πρωθυπουργός έκανε τις συνεχείς λάθος επιλογές. Τώρα πλέον δεν έχει τι άλλο να κάνει, παρά να ανάψει το φιτίλι στην πυριτιδαποθήκη στα θεμέλια της χώρας.

Αφού τράβηξε την χώρα στα τάρταρα του Γ’ Μνημονίου της Αριστεράς και της Προόδου, του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων ΑΝΕΛ, αφού ένοιωσε το φυλλοκάρδι του να πάλλεται όταν βρέθηκε στην Νίσυρο, εκεί που κάποτε από μακριά έβλεπε τον Πάνο του, καταλαβαίνει ότι το κόλπο δεν βγαίνει, ότι ξεσκεπάζεται η απάτη, ότι ξεγυμνώνεται το ψέμα του.

Και αρχίζει το …τσάμικο:

Μοιράζει υπόσχεση ότι θα δώσε λεφτά σε συνταξιούχους των οποίων ο ίδιος τσεκούρωσε τις συντάξεις, θα κάνει μείωση του ΦΠΑ που ο ίδιος αύξησε για τους νησιώτες, θα μοιράσει συσσίτια στα σχολεία της Θεσσαλονίκης (προφανώς για να έχει και λόγο ύπαρξης το ακριβοπληρωμένο Γραφείο Πρωθυπουργού Συμπρωτεύουσας και να δικαιολογηθεί η πρόσληψη καμιά δεκαριά κομματόσκυλων). Και μετά στήνει σύγκρουση με το ΔΝΤ με το οποίο ήταν σύμμαχος πριν ένα μήνα προκειμένου να διεμβολίσει το Βερολίνο. Παρέσυρε ακόμη και τον αγαθό Τσακαλώτο να πιστεύει ότι θα βουτήξουμε τα θετικά που ζητά το ΔΝΤ, τα θετικά που προτείνει το Γιουρογκρουπ και ότι αφορά μέτρα και περικοπές θα το αφήσουμε στην άκρη…

Όλοι θα δίνουν. Όμως ο Αλέξης, ο (πρώην) Μπούλης και ο Ευκλείδης θα εισπράττουν…

Και ενώ ετοιμάζεται να πάει και πάλι να προσκυνήσει στην ποδιά της κ. Μερκελ εκλιπαρώντας για «πολιτική λύση», σπεύδει να την τινάξει ο ίδιος στον αέρα …

Έτσι δεν θα αποδειχθεί ποτέ ότι η παροχή στους συνταξιούχους και στους νησιώτες ήταν όχι αυταπάτη, αλλά καθαρή απάτη.

Θα πέσει η ευθύνη στους κακούς δανειστές και στον Σόιμπλε που δεν άφησαν τον Αλέξη να κάνει κοινωνική πολιτική, την οποία φυσικά ο ίδιος είχε αποκηρύξει με τα Μνημόνια του και τις αξιολογήσεις που υπέγραφε.

Θα στήσει την φθηνοπροβοκάτσια στο εσωτερικό με τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Να κάνει συμμέτοχους στην καταστροφή όσους ψηφίσουν ΝΑΙ στις παροχές, ή διαφορετικά να τους φορτώσει την ρετσινιά του συνεργάτη των δανειστών που δεν θέλουν να μοιραστούν λεφτά στον λαό..

Πριν πάει στο Βερολίνο που θα αποκαλυφθεί η απάτη, ότι δεν υπάρχει πολιτική λύση, φροντίζει να φτιάξει σκηνικό κρίσης για να αποδώσει στους «κακούς» την αποτυχία του.

Αυτός ήταν ο Αλέξης πάντοτε.

Ο Αλέξης της αυταπάτης… Που μας πούλαγε το true story.

Αλλά δεν μπορεί να κρύψει πια την αλήθεια.

Ότι ήταν “Navagio Story”. Δικό του προσωπικό ναυάγιο. Που θέλει να το κάνει ναυάγιο όλης της χώρας…

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]