Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Σουηδία προετοιμάζεται για περίπτωση πολέμου


Εντολή στις δημοτικές αρχές να προετοιμάσουν τις υποδομές και τις προβλεπόμενες διαδικασίες πολιτικής άμυνας σε περίπτωση πολέμου έδωσε η σουηδική κυβέρνηση, κίνηση που υποδηλώνει την επιστροφή της χώρας στο ψυχροπολεμικό δόγμα της «Στρατηγικής πλήρους άμυνας», σύμφωνα με το RT.

Η εντολή αυτή δόθηκε στους τοπικούς οργανισμούς από μια υπηρεσία του σουηδικού υπουργείου Άμυνας (MSB), το οποίο διαχειρίζεται θέματα που άπτονται τις προστασίας των πολιτών, της δημόσιας ασφάλειας, της διαχείρισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και της πολιτικής άμυνας.

Η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet σε δημοσίευμά της αναφέρει πως η εντολή που εστάλη τονίζει μεταξύ άλλων ότι απαιτείται «ταχύτητας στις λήψεις αποφάσεων, ανταλλαγή πληροφοριών, διαχείριση της επικοινωνιακής κρίσης, ευελιξία, αντοχή και χειρισμό απόρρητων πληροφοριών».

Η «Στρατηγική πλήρους άμυνας» επιβάλλει την υπεράσπιση του έθνους από ξένες επιθέσεις μέσω οικονομικών και πολιτικών μέτρων, πέραν των στρατιωτικών. Το υπουργείο αιτιολόγησε τη λήψη της απόφασης κάνοντας λόγο για «επιδείνωση της κατάστασης σε διεθνές επίπεδο» και «αυξημένης αβεβαιότητας στην εγγύς περιοχή».

«Αυτή η στρατηγική δεν είναι κάτι καινούργιο, αξιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ενισχύει την πολιτική άμυνα», υπογραμμίζει το έγγραφο σημειώνοντας ότι «πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας σε περίπτωση πολέμου και συγκρούσεων».

Πηγές του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι πρόκειται για «μη ρεαλιστικό» μέτρο, ενώ δεν είναι βέβαιοι για τη χρηματοδότησή του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]