Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πονηρούλη, πονηρούλη!


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Σε πολλούς από 'μας έχει τύχει να του κλέψουν το πορτοφόλι με λεφτά μέσα, κάρτες, διπλώματα οδήγησης, ταυτότητες, και πάει λέγοντας.
Ένα μίνι εγκεφαλικό το παθαίνεις τότε. Και για τα χρήματα, αλλά προπαντός για τα υπόλοιπα και την γραφειοκρατία που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις για να τα αντικαταστήσεις.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι "φιλότιμοι" κλέφτες, που αφού πάρουν τα λεφτά πετούν το πορτοφόλι με τα υπόλοιπα σε εμφανές μέρος ώστε να βρεθεί και να επιστραφούν τα χαρτιά στον ιδιοκτήτη.

Ε, αυτό!
Τί αυτό; Αυτό...
Αυτό έγινε χθες, όπου ο "φιλότιμος" κλέφτης-πινόκιο, αφού όλο τον χρόνο κατέκλεψε λεφτά, μισθούς, συντάξεις, δέσμευσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέβασε ΦΠΑ, έβαλε φόρους πάνω στους φόρους, έρχεται τώρα να επιστρέψει κάποια ψιλά απ' τα κλεμένα, ελπίζοντας μέρες που είναι να μην τον σκατοψυχάνε όλοι, αλλά να βρεθούν δυό-τρείς ηλίθιοι να πουν μιά καλή κουβέντα και προπαντός, όταν έρθει η ώρα, να τον ψηφίσουν. 
Παλιά βέβαια, τα λεφτά οι πολιτικοί τα έβαζαν μέσα στο φακελάκι με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.
Τώρα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα πιστώνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, και όσοι τυχεροί δεν έχουν δέσμευση λογαριασμού θα τα εισπράξουν να βγάλουν και τις υπόλοιπες μέρες αυτού του χρόνου. Και από χρόνου, έχει ο θεός.

Περισσότερο όμως κι απ' τους δικαιούχους συνταξιούχους ανακουφίστηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Εκεί που ήταν αναποφάσιστοι αν θα κάνουν γιορτές στο σαλόνι τους ή στην κουζίνα, για να γλυτώσουν απ' την αγάπη των ψηφοφόρων, τώρα δειλά-δειλά κάνουν σχέδια και για καμιά έξοδο σε κανένα ακριβό και απομονωμένο εστιατόριο, ή στην εκλογική τους περιφέρεια οι πιό τολμηροί.
Άσε που στα τηλεοπτικά παράθυρα θα έχουν κάτι να ψιθυρίζουν.
Άσχετο που θα φαίνονται σαν κατατονικοί, αφού θα λένε συνεχώς ένα και το ίδιο συνέχεια πράμα
"Επιστροφή της 13ης σύνταξης, επιστροφή της 13ης σύνταξης, επιστροφή της 13ης σύνταξης".

Σε μιά κίνηση υψηλού μακιαβελικού συμβολισμού, προχώρησε λοιπόν χθες ο πρωθυπουργός-πινόκιο, αλλά τί ατυχία! Πάλι ήρθε δεύτερος.
 Όλα αυτά που κάνει δυό χρόνια τώρα, μαζί και η χθεσινή του έμπνευση, τα είχε κάνει πιό πριν το ψηλό παιδί απ' την Καλαμάτα.

Ήταν Μάρτιος του 2014, παραμονές εκλογών, όταν ο τσικ-λεβέντης όλο μαγκιά μοίραζε ως "κοινωνικό μέρισμα" το ίδιο περίπου ποσό (500 εκατομμύρια. Τόσα φαίνεται τους αφήνουν να μοιράσουν οι "θεσμοί" τους), από τα κλεμμένα κι αυτός, μπας και περισώσει τίποτα.

Την απάντηση την πήρε απ' τον λαό μερικούς μήνες αργότερα.
Είναι πιθανότατα ή ίδια απάντηση που θα πάρει απ' τον λαό και ο σημερινός ληστής.

Δεν φτάνει όμως.
Η ψήφος λέμε... Δε φτάνει.
Πρέπει να δείχνουμε και την αγάπη μας έμπρακτα σ' αυτούς που μας ευεργετούν.
Ας αρχίσουμε τώρα, απ' τις γιορτές.
Μέρες αγάπης είναι.
Ας τους δώσουμε να το καταλάβουν!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]