Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα… Ο Τσίπρας έχει κάτι άλλο στο μυαλό του


Γράφει ο Λάζαρος Καλλιανιώτης

Εκείνοι που εξακολουθούν να διακινούν σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, προφανώς και δεν έχουν καταλάβει ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να γίνει αναχωρητής. Και κυρίως, δεν γοητεύεται από τα σενάρια της “παρένθεσης Μητσοτάκη”, καθώς έχει διαβάσει σωστά την πρόσφατη πολιτική ιστορία. Από το 2004, όταν ο Κώστας Λαλιώτης προέβλεπε ότι η νίκη Καραμανλή θα αποτελούσε παρένθεση, μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που ένα κόμμα σκέφτηκε… πονηρά για τον αντίπαλό του, που ερχόταν καλπάζοντας στην εξουσία, κοινώς… βρήκε τοίχο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη εξαιρετικά νέος για πολιτικός, ώστε να συνταξιοδοτηθεί. Γι’ αυτό και διαμορφώνει το πλαίσιο της μάχης μέχρις εσχάτων, ώστε ακόμη κι αν δεν του βγει, όπως προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις, να έχει συνθέσει ένα προσωπικό legacy για μελλοντική αξιοποίηση.

Ο Πρωθυπουργός, για όσους είναι συνομιλητές του, επενδύει στην εξάντληση της Νέας Δημοκρατίας. Και στην ανάδειξη στοιχείων που ο ίδιος θεωρεί κοινωνικά μειονεκτήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποντάροντας την ίδια στιγμή και στη χασμωδία που κατά καιρούς παρατηρείται στη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οι χειρισμοί της ΝΔ στο θέμα του κοινωνικού πακέτου προς τους συνταξιούχους, εκτιμά ότι τον δικαιώνουν, και ότι αποκόπτουν περαιτέρω τη γαλάζια παράταξη από κοινωνικές δεξαμενές. Πιστεύει δηλαδή ότι θα συμβεί αυτό που προέβλεψε από βήματος Βουλής ο Νίκος Παππάς, ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα έχουν προχωρημένη δυσκολία να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τη στάση του κόμματός τους.

Επιπροσθέτως, επειδή σε μερικές εβδομάδες θα κλείσει σχεδόν… ένας χρόνος από τη διατύπωση του κεντρικού πολιτικού αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η κόπωση του επιχειρήματος αλλά και των γαλάζιων στελεχών, θα ενισχύσει περαιτέρω τη δική του θέση στην εξουσία.

Όλα αυτά φυσικά, υπό την αίρεση ότι θα κλείσει ομαλώς η δεύτερη αξιολόγηση. Διαφορετικά…

Πηγή "Υστερόγραφα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο καθε τσιπρας δεν παιρνει ΟΥΔΕΜΙΑ αποφαση . Δεν μπορει . Ειναι απλα ελληνοφωνα σκουπιδια που τους βαζουν μπροστα για να μας θαψουν .
    Δεν υπαρχει δεξια -αριστερα και λοιπες βοθροθεωριες . Αυτα ειναι για τους ηλιθιους προβατοποιημενους και αχρηστα κομματοτοσκυλα . Ενα ειναι το αφεντικο τους και μια η εντολη . ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και το καταφεραν .
    Τουτους τους εβαλαν να παριστανουν την κυβερνηση γιατι απο δω και περα το σεναριο εχει ζεστο Ελληνικο αιμα . Και τουτοι οι κατσαπλιαδες ξερουν απο τετοια .
    Αλλαξε η σελιδα της προδοσιας και παμε για αλλα ...
    Οσοι εκλεισαν τα αυτια τους και τα ματια , περασαν και ετοιμαστηκαν για ανορθοδοξες καταστασεις επιβιωσεως . Οι υπολοιποι ασχολουνται ακομη με τους κατοχικους κυνοβουλευτικους !
    ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ και η Αγγλοσαξωνικη ολιγαρχια που σας ειπαν οτι ειναι δημοκρατια !
    Σταση πληρωμων , ανυπακοη στους κατοχικους αλητες και καλη δυναμη ειναι η λυση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή
    είναι ο μόνος πολιτικός φορέας Ελλήνων
    που απευθύνεται στους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χ.Α. που πρότυπο έχει τον Χίτλερ και για χαιρετισμό τον χαιρετισμό του Χίτλερ..! Ήταν Έλληνας ο Χίτλερ, ήταν φορέας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού πνεύματος; Για ποιο "πολιτικό φορέα Ελλήνων" μιλάς;..
      Αχ ελληνικέ λαέ μου, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε μου.

      Διαγραφή
  3. Ο τσιπρας μονο σκατα εχει στο μυαλο του και οτι του πει το αφεντικο και θα κανει . Το αφεντικο ειναι το ιδιο σε ολους τους κυνοβουλευτικους αλητες .
    Εχθρος μας ειναι ΟΛΟ το πολιτικο προσωπικο που παριστανουν την εξουσια γιατι υπαρχουν ακομη βλακες ( το λιγοτερο ) που πανε στις ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ καλπες και ετσι νομιμοποιουν τους ελληνοφωνους αλητες .
    Ολα τα αλλα ειναι απλα μπουρδες ...ευγενικα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]