Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαξίμου, ΕΥΠ και γραφείο Παπαγγελόπουλου οι πρώτες εκκαθαρίσεις του Μητσοτάκη


Ξαφνικά χάθηκε η Γη της Εξουσίας κάτω από τα πόδια τους. Το Βατερλό του Βερολίνου προκαλεί τρόμο για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Στην απέναντι Γαλάζια Οχθη ετοιμάζονται για μια “αιματοβαμμένη” επιστροφή…Οι ορδές του Μητσοτάκη θα μπουκάρουν ταυτόχρονα στο Μαξίμου, στην ΕΥΠ και στο Γραφείο του Παπαγγελόπουλου. Από εδώ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν οι Eκκαθαρίσεις της επόμενης μέρας…Οι ορδές του Τσίπρα γατζωμένες στη εξουσία είναι έτοιμες να πέσουν μαχόμενοι στα μετερίζια του Δημοσίου. Ενα συναρπαστικό 2017 ανατέλλει…

Από τον Ian Ford

O Tσίπρας και η παρέα του γνωρίζουν πως μετά το στραπάτσο του Βερολίνου όλα έχουν τελειώσει. Η πολιτική λύση που αναζητούσε δεν ήρθε. Και όχι μόνο αυτό: Eχουν ανοιχτά πλέον απέναντί τους τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ-χάρη στους οποίους άρπαξαν δύο χρόνια εξουσίας και βούτηξαν μέσα στην πολυτέλεια και τα προνομιά της.

Ηταν ο Σόιμπλε αυτός που έρριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο Γερμανός έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Και έρχονται τώρα τα παιδιά του Σόιμπλε να δαγκώσουν το χέρι του ευεργέτη τους. Κι όλα αυτά μέσα από μια αλλοπρόσαλη συμπεριφορά. Οπως απεκάλυψε ο Χρήστος Μπόκας ήταν ο Τσακαλώτος αυτός που στην μυστική σύσκεψη με τον Τσίπρα υποστήριζε ότι πρέπει να μοιράσουν ακόμη περισσότερα από τα 600 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους την ίδια στιγμή που το διεφθαρμένο δημόσιο χρωστάει 6,5 δις ευρώ σε άλλους συνταξιούχους, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ηταν ο ίδιος ο Τσακαλώτος που περιοδεύει στην Ευρώπη παρέα με την έξοχη ντιζέζ Αχτσιόγλου και το μεσημέρι βρίζουν τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για να ζητήσουν την επόμενη πανικόβλητοι συγνώμη από τους Γερμανούς βουλευτές.

Εχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και τώρα είναι αναγκασμένοι να τζογάρουν την ίδια τη χώρα για να παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία. Γιατί όταν βρίζεις τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ-δηλαδή τις ΗΠΑ-που σου δανείζουν τα χρήματα για να κυβερνήσεις 2 χρόνια την χώρα με τόσο σαλταδόρικο τρόπο γνωρίζεις πως δεν μπορεί να πάει μακριά η βαλίτσα. Τώρα το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να τζογάρουν τα τυχοδιωκτικά ρέστα τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο για λίγη ακόμη τζούρα εξουσίας.

Μέσα στον ίλιγγο της εξουσίας κολακεύουν τους χρυσαυγίτες, απελευθερώνουν Αφγανούς δολοφόνους, χρησιμοποιούν μεθόδους παρακράτους, δεν κολώνουν μπροστά σε τίποτε. Το μόνο που τρέμουν είναι το “τυχαίο” γεγονός που μπορεί να βάλει φωτιά στον αχυρώνα και να οδηγήσει τους ίδιους στο απόσπασμα αλά Τσαουσέσκου ή ακόμη χειρότερα αλά Καντάφι.

Οταν εξυβρίζεις το ΔΝΤ ενώ έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα η στιγμή που ένας “άγνωστος” ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του Λευκού Οίκου έχεις απλά άγνοια κινδύνου τυφλωμένος από το πάθος για την εξουσία. Την ίδια στιγμή υποτιμάς τις ΗΠΑ, τις μυστικές της υπηρεσίες, την ιστορία της. Έχεις άγνοια κινδύνου όταν βρίζεις το ΔΝΤ ενώ ακούς στη γειτονιά σου τις εκρήξεις στην χώρα του Σουλτάνου που κηδεύει τους νεκρούς του και είναι έτοιμος να εξάγει τον εσωτερικό του πόλεμο.

Εχεις άγνοια κινδύνου όταν εξυβρίζεις το ΔΝΤ και δεν τρομάζεις από την σιωπή του.

Σε αφήνει να εκτονωθείς βρίζοντας έναν από τους δανειστές σου ως την στιγμή που θα τρομάξεις από τη σιωπή του και τότε…

Μέσα σ΄αυτό το πολεμικό κλίμα και η ΝΔ συνειδητοποιοεί ότι έφτασε η ώρα της πραγματικής μάχης. Η σκληρότητα με την οποία ο Αδωνις Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση στην περίπτωση του Πολάκη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Στην ΝΔ γνωρίζουν ότι το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην ΕΥΠ και στην Δικαιοσύνη. Τα ίδια άλλωστε έκαναν και οι ίδιοι στο παρελθόν. Ετσι τώρα συγκεντρώνουν στοιχεία για τα ειδικά δικαστήρια του κοντινού μέλλοντος που στην κυριολεξία μπορεί να βαφτούν με αίμα σε περίπτωση που υπάρξουν νεκροί στο Αιγαίο ή τη Θράκη.

Ηδη ο Ομπάμα αποχαιρέτησε χθες τους δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης. Οι άνθρωποί του εγκαταλείπουν σιγά σιγά τα πόστα. Παραδίδουν στους επόμενους. Στην ομάδα του Τραμπ. Είναι ακριβώς αυτό το κενό εξουσίας που περιμένει ο Σουλτάνος Ερντογάν για να μεταφέρει εκτός συνόρων τον δικό του πόλεμο.

Κι εσύ όλο αυτό το διάστημα έκανες ότι περνάει από το χέρι σου να ξεμείνεις χωρίς συμμάχους…Με την ΝΔ να ετοιμάζεται για πόλεμο στρατολογώντας τους δικούς της στην ΕΥΠ και την Δικαιοσύνη, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες των προσώπων κλειδιά όπως ο Παπαγγελόπουλος και ο Παυλόπουλος που κρατάνε την κυβέρνηση στην εξουσία, το κοντινό μέλλον των κυβερνώντων είναι ναρκοθετημένο και οι ίδιοι δείχνουν, μέσα στην απελπισία τους, έτοιμοι να τα κάνουν όλα Κούγκι.

Είναι αποφασισμένοι να ρισκάρουν για την εξουσία ακόμη και τις ζωές τους καθώς τα στίφη του οργισμένου πλήθους θα μπουκάρει στο Μαξίμου από τις ίδιες μποκαπόρτες που τώρα μπαινοβγαίνουν οι νταβατζήδες.

Γαία Πυρί μειχθήτω…

Πηγή "Κουρδιστό Πορτοκάλι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΙΩΘΕΙ Υ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]