Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται κακό...


Η έκρηξη στον καταυλισμό, οι εξτρεμιστές και οι τοπικές κοινωνίες

Τραγικό, πραγματικά, το περιστατικό με τη γιαγιά και το προσφυγόπουλο που σκοτώθηκαν από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε προσφυγικό καταυλισμό.

Δυστυχώς, όμως, ο Μουζάλας, ακόμη και ο Κυρίτσης ο «αλληλέγγυος» έχουν απόλυτο δίκιο όταν λένε ότι ένα τέτοιο αποτρόπαιο γεγονός θα μπορούσε να συμβεί κι αλλού. Οπουδήποτε στη φτωχοποιημένη Ελλάδα του Μνημονίου. Της ερημωμένης επαρχίας, όπου άνθρωποι πεθαίνουν από το... προπολεμικό μαγκάλι, το οποίο άναψαν για να ζεσταθούν, και των σύγχρονων αστικών γκέτο, στα σκοτεινά διαμερίσματα των οποίων βρέφη λαμπαδιάζουν από τα αναποδογυρισμένα κεριά στις κουβέρτες τους.

Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι κατατρεγμένοι του πολέμου, που βρήκαν απλόχερη φιλοξενία στο έδαφός μας, κυρίως όμως οι «νεοέποικοι» του Ισλάμ, που με πρόσχημα τη διεθνή αναταραχή απειλούν να πλημμυρίσουν την Ευρώπη.
Αυτοί οι τελευταίοι είναι, δυστυχώς, που δημιουργούν τις εκτεταμένες φασαρίες στους καταυλισμούς και στους δρόμους των ακριτικών νησιών μας. Ψάχνουν αφορμή για να «τα σπάσουν» και να καταφύγουν σε ακραίες πράξεις βίας, διαμαρτυρόμενοι -υποτίθεται- για τις κακές συνθήκες διαμονής τους. Λες και τους κάλεσε κανείς εδώ με την υπόσχεση να μείνουν σε πεντάστερο...

Εσχάτως οι εξτρεμιστές αυτοί, που βρήκαν στέγη στα hot spots, λαθρομετανάστες οι περισσότεροι -με την πλήρη έννοια του όρου-, αρχίζουν να προκαλούν και τον ντόπιο πληθυσμό, διαδηλώνοντας με θρησκευτικούς αλαλαγμούς, καταστρέφοντας ξένη περιουσία, προσβάλλοντας αξίες και ιερά σύμβολα.

Φτάσαμε και σε βεβήλωση νεκροταφείων, την πιο βάρβαρη δηλαδή πράξη προσβολής σε μία κοινωνία - ειδικά στην Ελλάδα, όπου η μνήμη των προγόνων τιμάται ευλαβικά από τους νεότερους.

Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ανακαλυφθεί η ταυτότητα αυτών των ανίερων βανδάλων. Μπορεί να είναι «αγανακτισμένοι» των hot spots, ίσως όμως πίσω από τους σπασμένους μαρμάρινους σταυρούς να κρύβονται και οι προβοκάτορες που τους ενθαρρύνουν.

Οπως και να 'χει το πράγμα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προτού εξαντληθεί η υπομονή κάποιων «θερμόαιμων» στα hot spots, φοβάμαι ότι μπορεί να εξαντληθεί η υπομονή των τοπικών κοινωνιών, που ανέχονται καρτερικά την παρουσία τους. Και τότε θα συμβεί το κακό, το οποίο οι «υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου» θα σπεύσουν να αποδώσουν σε «ρατσιστικούς πυρήνες ακροδεξιών στοιχείων».

Ευκολάκι, ε; Να δούμε όμως πώς θα ερμηνευτούν τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, όταν οι μισοί Χιώτες και Μυτιληνιοί θα έχουν αίφνης μεταβληθεί σε «χρυσαυγίτες».

Γιώργος Χαρβαλιάς
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θα βάλει τάξη η ΝΔ της Ψαρούδα-Μπενάκη, του Πάκη, του Άδωνη, του Σαμαρά και του Κωστάκη υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του ...Κούλη.
    Κι αυτό αφού οι ανωτέρω ψηφιστούν από τους "μόνιμους" ψηφοδότες της δεξιάς στα 4 και την οργανωμένη συμμορία αλητών του 2-5% που μετακινούνται κατά το δοκούν τα τελευταία 50χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]