Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος χτύπησε τους Τούρκους εντός Συρίας; Ο Άσαντ ή ο Πούτιν;


Συναγερμός στην Άγκυρα

Της Λιάνας Μυστακίδου

Το Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωσε ότι ο Στρατός της Συρίας επιτέθηκε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη γύρω, στην περιοχή El Bab στις 03.30 το πρωί. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες και τραυματίστηκαν δέκα, εκ των οποίων ο ένας πολύ βαριά.
Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" στη Συρία έχουν σκοτωθεί 15 Τούρκοι στρατιώτες.
Η ιστοσελίδα odatv υπενθυμίζει ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος με τις γνωστές συνέπειες και αναρωτιέται:

➥ Η επίθεση που συμπίπτει με την επέτειο αυτή είναι τυχαία, συμπτωματική ή αντίποινα για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους;

➥ Την επίθεση την έκανε ο συριακός στρατός ή ο ρωσικός;

➥ Μήπως αυτή είναι μια απάντηση στον Ερντογάν για τις δηλώσεις του περί Λοζάννης;

Σίγουρα η Άγκυρα ανησυχεί. Ο πρωθυπουργός, το Γενικό Επιτελείο, οι υπουργοί άμυνας και εσωτερικών συσκέπτονται και η αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα…

Η Τουρκία θα εκδικηθεί για την επίθεση στη Συρία στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
"Τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή επίθεση. Είναι σαφές ότι ορισμένοι δεν χαίρονται με αυτήν τη μάχη που δίνει η Τουρκία εναντίον του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος). Για την επίθεση αυτή ασφαλώς θα υπάρξει ανταπόδοση" είπε.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεδομένης της προσέγγισης των δύο δυνάμεων τελευταία, πολύ αμφιβάλλω ότι επρόκειτο για ρωσική επίθεση. Μια χαρά τα έχουν βρει, γιατί να το χαλάσουν τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο στην πολιτική και εδώ το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό και σίγουρα η Τουρκία δεν είναι βασικός παίχτης...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]