Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αριστερή κυβέρνηση θεωρεί πρόβλημα τις... εκλογές!


Σκουρλέτης: Δεν συμφέρει τη χώρα αυτή τη στιγμή να πάμε σε εκλογές

«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Οι εκλογές δεν συμφέρουν κανέναν αυτή τη στιγμή πρώτα απ’ όλα δεν συμφέρουν τη χώρα, δεν συμφέρουν την υπόθεση της αξιολόγησης, δεν συμφέρουν ούτε την Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξή του στον real fm ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι « εκείνος ο οποίος αναπαράγει κατά καιρούς το αίτημα των εκλογών είναι ο κύριος Μητσοτάκης γιατί είναι μια «καλή συνταγή» για να μπορεί να καλύπτει την ένδεια επιχειρημάτων και συγκεκριμένων τοποθετήσεων απέναντι στα ζητήματα της αξιολόγησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτή τη στιγμή οδηγηθούμε σε εκλογές, αυτό θα έχει να κάνει με την αδυναμία να συνεννοηθούμε με τους εταίρους μας και να κλείσει η υπόθεση της αξιολόγησης. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις για την οικονομία, με ό,τι μπορεί να σημαίνει, πια, αυτό» .

Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου επιτυχώς η αξιολόγηση ή μπαίνουμε για άλλη μια φορά σε καθυστερήσεις, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Αναφορικά με τα Εργασιακά και τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από το ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι: «στη σημερινή Ελλάδα το να συζητάει κάποιος για διευκόλυνση των απολύσεων είναι πραγματικά τραγικό, σαν να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων» και πρόσθεσε ότι « μπορούμε και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν επιμένει σε τέτοιου είδους θέματα».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του για τα εργασιακά λέγοντας ότι:« αυτό που λέγαμε παλαιότερα για τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις χθεσινές τοποθετήσεις του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στα εργασιακά. Ο κύριος Μητσοτάκης αντιτάχθηκε στην έννοια και στην πρακτική των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι ανοικτός στα θέματα των ομαδικών απολύσεων. Επομένως, τι σημαίνει αυτό; Δίνει ένα σήμα στις πιο ακραίες απόψεις, στις απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του κυρίου Σόιμπλε, ότι αυτοί θα βαράνε απ’ έξω και αυτός θα βαράει από μέσα. Ήταν απόλυτα αποκαλυπτικός».

Στην ερώτηση αν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει στη χώρα ένα κλίμα εθνικής συνεννόησης, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται σε αυτή τη λογική και ανέφερε ότι θα πρέπει να αναληφθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ωστόσο ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της η ΝΔ αναφορικά με το θέμα του χρέους.

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό και στο «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε « ότι βρισκόμαστε σε μια φάση επιθετικής πολιτικής εκ μέρους της Τουρκίας κι αυτό εκδηλώνεται και με τη συγκεκριμένη στάση της στο Κυπριακό ζήτημα, αλλά και από τις δηλώσεις του κυρίου Ερντογάν για την συμφωνία της Λωζάννης» ωστόσο επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να κρατάει μία στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Κύπρο, η οποία βεβαίως είναι αυτή που τελικά αποφασίζει τα δικά της βήματα».

Και μπορεί οι εκλογές να μην συμφέρουν την χώρα, αλλά είναι απολύτως βέβαιο πως δεν συμφέρουν την κυβέρνηση, η οποία δεν βρίσκει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να νομοθετεί με μια "βροχή" εκπρόθεσμων τροπολογιών...

Με τροπολογίες, που μπορούν σε μερικές περιπτώσεις να δημιουργήσουν εύλογες υπόνοιες, νομοθετεί για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση. Το «βάρος» αυτή την φορά λαμβάνει η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς σε νομοσχέδιο το οποίο εισηγείται η ίδια, έχουν κατατεθεί ήδη εφτά εκπρόθεσμες τροπολογίες. Μάλιστα, το εν λόγω σχέδιο νόμου βρίσκεται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται αύριο το μεσημέρι!

Από τις ρυθμίσεις ξεχωρίζει η παροχή της δυνατότητας ανακατανομής σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου Υπουργείου, των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ έτους 1998. Με άλλη τροπολογία προβλέπεται ο διορισμός σε πρωσοποπαγείς θέσεις των καταταγέντων στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π, στην περίπτωση που στον φορέα διορισμού τους δεν υφίστανται οι αντίστοιχες του κλάδου ή της ειδικότητας τους οργανικές θέσεις. Επίσης, με άλλη ρύθμιση ορίζεται ότι υπάλληλοι που έχουν αποσπάσει από φορέα της Γενικής Κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού και δεν είναι εφικτή η μεταφορά πιστώσεων, τότε η διαφορά καταβάλλεται από Γενική Γραμματεία.

Ερωτηματικά, τέλος, εγείρονται από τροπολογία σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι για τις αποσπάσεις των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που υπηρετούν σε φορείς εκτός γενικής κυβέρνησης, εγγράφονται νέες πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας τους. Αν και το επισπεύδον υπουργείο αναφέρει ότι το ύψος του κόστους εξαρτάται από τα πραγματικά στοιχεία, σημειώνεται ότι η πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης θα κοστίσει 343.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι τροπολογίες:

➽ Αρ. Τροπολογίας: 764/5 23.11.2016

Περιγραφή: Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 19 του ν. 4109/2013 και επανακαθορισμός των απαιτούμενων προσόντων προϊσταμένων οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού

➽ Αρ. Τροπολογίας: 765/6 23.11.2016

Περιγραφή: Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 5Β του π.δ./τος 32/2004 (Σύσταση και Οργανισμός της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης) και επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Συντονισμού και Θεσμικών Θεμάτων.

➽ Αρ. Τροπολογίας: 767/7 24.11.2016
Περιγραφή: Τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 40, παρέχεται στο προσωπικό ΙΔΑΧ των εταιριών "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ", "Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη ΑΕ" και "Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ", η δυνατότητα μετάταξης.

➽ Αρ. Τροπολογίας: 772/11 24.11.2016
Περιγραφή: Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 20 του ν.4109/2013

➽ Αρ. Τροπολογίας: 773/12 24.11.2016
Περιγραφή: Διορισμός σε πρωσοποπαγείς θέσεις των καταταγέντων στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π της 1ΕΓ/2016 προκύρηξης, στην περίπτωση που στον φορέα διορισμού τους δεν υφίστανται οι αντίστοιχες του κλάδου ή της ειδικότητας τους οργανικές θέσεις

➽ Αρ. Τροπολογίας: 774/13 24.11.2016
Περιγραφή: Παροχή της δυνατότητας ανακατανομής σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου Υπουργείου, των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ έτους 1998(προκύρηξη αριθμ.8/1997

➽ Τροπολογίας: 775/14 24.11.2016
Περιγραφή: Συμπλήρωση των διατάξεων της παρ 2 του άρθρου 15 του υπό ψήφιση νόμου σχετικά με τις αποσπάσεις ή μετατάξεις των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΣΔΔΑ) που υπηρετούν σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης και εντάσσονται στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας(ΕΣΚ)

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]