Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα


Εξαρθρώθηκαν ήδη δύο κυκλώματα που έφτασαν μαζί με πρόσφυγες, αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός

Δύο κυκλώματα τζιχαντιστών, που πέρασαν στην Ελλάδα καμουφλαρισμένοι ως πρόσφυγες, εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι «μέσα στα κύματα προσφύγων που έχουν μπει στη χώρα μας καταφέραμε να εξαρθρώσουμε δύο κυκλώματα τζιχαντιστών και η κυβέρνηση είναι συνέχεια πάνω στο θέμα αυτό».

Ο κ. Μουζάλας, στη συνέχεια, παραδέχτηκε: «Τα νησιά έχουν μεγάλο πρόβλημα, δοκιμάζονται από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, γιατί η αύξηση του πληθυσμού εκεί δημιουργεί προβλήματα, τα οποία το κράτος προσπαθεί να τα λύσει και δεν είναι απόν από το πρόβλημα αυτό. Ασφαλώς οι συνθήκες στα νησιά δεν είναι και οι καλύτερες, πρέπει να τις βελτιώσουμε και ζητάμε σε αυτό τη βοήθεια των τοπικών φορέων».

Οσον αφορά τα επεισόδια που προκαλούνται -συχνά τελευταία- στα hot spots, ο υπουργός τόνισε ότι «τα hot spots που φιλοξενούν πρόσφυγες θα καίγονται γιατί οι πρόσφυγες εξεγείρονται γιατί δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας». Παράλληλα, για ακόμα μια φορά ο κ. Μουζάλας άφησε αιχμές κατά των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κλείσει τα σύνορά τους -επισημαίνοντας και τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία προώθησης των μεταναστών που έχουν λάβει άσυλο σε άλλες χώρες-, αναφέροντας:
«Στη χώρα μας υπάρχουν τώρα 60.000 μετανάστες, από τους οποίους οι 30.000 μπορούν να φύγουν, ενώ θα δούμε τι θα γίνει και με τους υπολοίπους».

Σάμος: 2.000 μετανάστες στοιβάζονται σε κέντρο χωρητικότητας 850!

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να αρχίσει -επί της ουσίας- η δίκη για την υπόθεση των 11 οροθετικών γυναικών, που συνελήφθησαν το 2012 με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον HIV.
Τότε, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες τους.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 3 Νοεμβρίου, ωστόσο η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για αύριο. Οκτώ από τις 32 γυναίκες που είχαν αρχικά κατηγορηθεί έχουν αθωωθεί, ενώ οι 11 αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες. Δύο από τις γυναίκες που αντιμετώπιζαν πλημμεληματικές κατηγορίες, η Κατερίνα και η Μαρία, δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Η αυτοκτονία της Κατερίνας είχε γίνει γνωστή τον Νοέμβριο του 2014 από μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές, ενώ η Μαρία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζει την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα και βρίσκεται αρωγός στα ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα των ευπαθών ομάδων με γνώμονα την προαγωγή και την προστασία της δημόσιας υγείας» επισημαίνει σε ανακοίνωση το ΚΕΕΛΠΝΟ εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης. Σημειώνεται πως η υγειονομική διάταξη στην οποία βασίστηκαν η διαπόμπευση και ο διασυρμός των οροθετικών γυναικών έχει πλέον καταργηθεί.

Έτσι πέρασαν στην Ευρώπη και οι βομβιστές του Παρισιού!

Μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες μπήκαν στην Ευρώπη, μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, οι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών! Αυτό υποστήριξε η φλαμανδική τηλεόραση του Βελγίου VTN, σε εκπομπή της που μεταδόθηκε χθες, σύμφωνα με την οποία ήταν ο ίδιος ο βομβιστής του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ που παρέλαβε με το αυτοκίνητό του συνολικά 10 τζιχαντιστές από την Ουγγαρία, οι οποίοι είχαν φτάσει ως εκεί ακολουθώντας τη βαλκανική διαδρομή μαζί με χιλιάδες πρόσφυγες.

Από αυτούς τους 10 οι έξι συμμετείχαν στη συνέχεια στις παρισινές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου και οι υπόλοιποι τέσσερις έλαβαν μέρος στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο.
Μάλιστα, την ίδια ώρα με τη φλαμανδική εκπομπή έρχεται και το πρακτορείο Reuters να αναφέρει πως περισσότεροι από 90 τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία θεωρείται πως έφτασαν στην Ευρώπη διά της οδού των προσφύγων! Το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές έρχονται μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες είχαν πρώτες επισημάνει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες στο ZDF αλλά και στην εφημερίδα «Berliner Zeitung».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]