Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν τα βρήκαν Deutsche Bank - ΗΠΑ για το πρόστιμο στην τράπεζα


Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι συναντήσεις του CEO της τράπεζας με τις αμερικανικές αρχές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Bild. H τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγές εναντίον δυο πρώην διευθύνοντων συμβούλων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank John Cryan δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη διευθέτηση μιας πολυετούς έρευνας που αφορά τα ενυπόθηκα ομόλογα της τράπεζας, στις συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα της Bild, στόχος των ραντεβού ήταν η διαπραγμάτευση ενός διακανονισμού για το πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πρέπει να καταβάλει η τράπεζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τράπεζα εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγές εναντίον των Anshu Jain και Josef Ackermann, που διατέλεσαν στο παρελθόν διευθύνοντες σύμβουλοι. Παράλληλα έχει «παγώσει» τμήμα των bonus που λάμβαναν ο Α. Jain και άλλα πρώην κορυφαία στελέχη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει στη Bild το αποτέλεσμα της συνάντησης του John Cryan την Παρασκευή στις ΗΠΑ ή το ζήτημα των αποζημιώσεων πρώην στελεχών της τράπεζας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ Mark Abueg αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι ανησυχίες για τη δυνατότητα της Deutsche Bank να πληρώσει την αρχική πρόταση των αμερικανικών αρχών για πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολ., οδήγησαν τη μετοχή της τράπεζας σε ιστορικά χαμηλά το Σεπτέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας εκτίμησε ότι η Deutsche Bank δεν θα καταγράφει κέρδη φέτος, ενώ και το 2015 έκλεισε με ζημιές.

Ο J. Cryan έχει καταβάλει το τελευταίο διάστημα σκληρές προσπάθειες για να πείσει τους επενδυτές ότι η τράπεζα θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αναφέρει το Bloomberg.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]