Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια «Αριστερά» με πετραχήλι και «γουνάκια»


Γράφει ο Γιώργος Μασσαβέτας

Είναι καιρός να ξεχάσουμε ό,τι γνωρίζαμε ως «Αριστερά». Τώρα ένα νέο είδος ανθεί στο θερμοκήπιο ιδεών και πρακτικών που λέγεται Ελλάς. Η Αριστερά του κατεστημένου. Φάνηκε από τις δυο τελευταίες θεαματικές κινήσεις του πρωθυπουργού. Όταν δήχθηκε από την μια την ηγεσία της «νέμω κρατούσης», δηλαδή της κατεστημένης Εκκλησίας και από την άλλη την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων. Του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτή η «Αριστερά» που συνεχίζει, με αγριότερο ρυθμό, την λεηλασία μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, σε βάρος εκείνων που ζουν ακόμη και κάτω από το όριο της φτώχειας, που πετσοκόβει ακόμη και το ΕΚΑΣ ή τα επιδόματα αναπηρίας, δεν είχε κανένα δισταγμό να υποσχεθεί, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, στους ηγήτορες των ανωτάτων δικαστηρίων ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά περικοπή των δικών τους αποδοχών, που είναι ως γνωστόν οι υψηλότερες σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Απέχουσες παρασάγγας από τις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών ή των εκπαιδευτικών.

Βλέπετε, πολλά πράγματα πρόκειται να κριθούν ενώπιων των δυο ανωτάτων δικαστηρίων. Στα όποια μεμονωμένοι πολίτες και φορείς προσφεύγουν για να βρουν το δίκιο τους, ελπίζοντας ότι ισχύει πάντοτε η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου ότι «η Δικαιοσύνη είναι το οχυρό της Δημοκρατίας». Με πιο κτυπητή περίπτωση, ως προς τις πολίτικες συνέπειες της, εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Που καλείται να αποφανθεί επί της συνταγματικότητας του νόμου με τον οποίο ο Νίκος Παππάς αγνόησε τη δικαιοδοσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες. Και όπου παίζεται τόσο προκλητικά το πολιτικό παιγνίδι, ώστε οι δυο αντιπρόεδροι του σώματος να φτάνουν να καταγγέλλουν τον πρόεδρο για την πρωτοφανή διάλυση της συνεδρίασης.

Τώρα ο κ. Πρόεδρος έχει να πει στους απλούς συνέδρους: «Κοιτάτε τι μας έδωσε ο πρωθυπουργός»!!!

Αν όλο αυτό δεν είναι ένα σιχαμερό αλισβερίσι με το κατεστημένο μιας ισχυρής συντεχνίας, οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημα τους.

Όσο για το πόσο καλός αποδείχθηκε ο πρωθυπουργός στο μάθημα των θρησκευτικών, με προγυμναστή τον κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμμένο, αφήνω τον σχολιασμό σε κάθε αριστερό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την «δεξιά του Κυρίου», ώρα ήταν να αποκτήσουμε και την …Αριστερά Του.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
giorgis@massavetas.gr








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]