Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνταγμα ή σαπουνόπερα;


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Πώς λένε «μετά από απαίτηση πολλών τηλεθεατών»; Ε, έτσι τώρα ξαναπαίζεται το έργο «συνταγματική αναθεώρηση» το οποίο επαναφέρει η κυβέρνηση για τον γνωστό λόγο ο οποίος πλέον καθίσταται κυρίαρχος σε κάθε τι που αποφασίζει: στο πώς θα πάρει τη συζήτηση από τη φλέγουσα πραγματικότητα και θα την πάει οπουδήποτε αλλού…

Μάλιστα, τώρα πήγανε και δύο βήματα πέρα από το αναμενόμενο, ακόμα και γι αυτούς:

Πρώτον, έφτιαξαν μία επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία δεν έχει μέσα ούτε έναν συνταγματολόγο! Αυτό, από μόνο του, είναι τόσο κωμικό, ώστε επάξια δίνει στο εγχείρημα τον τίτλο της κωμωδίας: είναι σαν να θέλεις να μιλήσεις για ιατρική αλλά χωρίς γιατρούς, για μηχανική αλλά χωρίς μηχανικούς, ή για κοινωνιολογία χωρίς κοινωνιολόγους – και πάει λέγοντας. Είναι απλώς ένας ακόμα γελοίος, ακραίος λαικισμός. Πολύ απλά, δεν γίνεται.

Δεύτερον, επιστράτευσαν ακόμη και το θέατρο – ίσως ακριβώς επειδή έχουν συνείδηση του χαρακτήρα μεταξύ σαπουνόπερας και λαικής απογευματινής. Ισως πάλι επειδή αυτή είναι και η ειδικότητά τους: ως θεατρίνοι, είναι αλήθεια, ότι έχουν διαπρέψει, σε πλήρη αντίθεση με ότι έχουν κάνει ως κυβερνήτες.

Ετσι, με τη γνωστή μπουλβαρική ελαφρότητα, η πρεμιέρα του έργου δόθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τώρα μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα κατέβει.

Όχι πώς δεν αντέχουν και οι σαπουνόπερες. Αλλά, τέλος πάντων, ακόμα κι αυτές, ε, κάτι πρέπει να χουν…

Υ.Γ. Γιατί δεν προτείνει ο Καρανίκας την «αγαπημένη» του τηλεπερσόνα;

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι δουλεία είχε ο πρώην σύζυγος της "εδώ κ#λοχ@ν3ιο" στη συνταγματική αναθεώρηση; Πάντα τα ίδια κόπρανα ανακυκλώνονται. Ο λαλάκης που είναι να πει και αυτός τη γνώμη του; Μάλλον σε κανα κότερο με τις φιλεναδες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]