Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: 30,5 εκατ. πολίτες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οικονομική βοήθεια


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Συνολικά 30,5 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οικονομική βοήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής. Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2014.

Η αύξηση είναι σημαντική σε σχέση με τα δεδομένα του έτους 2012 κατά το οποίο ο ίδιος αριθμός ήταν 23,7 εκατομμύρια. Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρεται ότι αυτό σημαίνει πως δύο στους πέντε πολίτες στην Τουρκία δεν μπορούν να ζήσουν δίχως οικονομική βοήθεια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, το 15% του πληθυσμού της Τουρκίας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 79 εκατομμύρια.

Το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, σε σχετικό φυλλάδιό του αναφέρει ότι, κατά το έτος 2015, πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έλαβαν οικονομική βοήθεια για καύσιμα και 969 χιλιάδες νοικοκυριά για ανάγκες εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2015, το ύψος της κοινωνικής βοήθειας ανήλθε στα 28,5 δισ. λίρες (περίπου 8,4 δισ. ευρώ).

Στον αντίποδα, η Ελλάδα βιώνει μια παρόμοια κατάσταση, αφού το πλήθος των φτωχών και υπό πτώχευση νοικοκυριών αυξάνεται καθημερινά, ενώ τα συσσίτια και οι κάρτες αλληλεγύης δείχνουν να μην επαρκούν για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που απειλούν με διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Ένας παράλληλος κόσμος, με δύο κυβερνήσεις που φαίνεται να έχουν πολλά κοινά στοιχεία ως προς την απόδοση των πολιτικών τους επιλογών, δημιουργούν συνθήκες πίεσης και αναζήτησης εκτόνωσής της.

Η μόνη απορία που δημιουργείται είναι για την κατεύθυνση αυτής της επικείμενης εκτόνωσης από την πλευρά της Τουρκίας, που -σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν- φαίνεται πως θα εξωτερικευθεί προς την Ελλάδα, μια χώρα που καταρρέει ταχύτατα και στην οποία η κυβερνητική πολιτική ορθότητα χαρακτηρίζει ως "φασίστα" όποιον προβληματίζεται για το μέλλον της χώρας και τους εθνικούς κινδύνους (την ίδια στιγμή που στην Τουρκία ο Ερντογάν χαρακτηρίζει Γκιουλενιστή και τρομοκράτη όποιον θεωρεί πολιτικό αντίπαλο...!)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]