Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έμμεση προτροπή για μετανάστευση


Οι δανειστές αρχικά ήταν θρασείς αλλά με την πάροδο του χρόνου αποθρασύνονται. Ενα από τα αίτια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει «αντίπαλο» ή έστω συνομιλητή που να είχε τη δυνατότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γι' αυτό κι εκείνοι ζητούν από τις κυβερνήσεις μας να θεσμοθετούν σε βάρος των πολλών αφόρητα φορολογικά βάρη και εγκληματικές αβαρίες σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος.

Το τελευταίο κρούσμα αυτής της συμπεριφοράς περιγράψαμε, η οποία είχε στο πρωτοσέλιδο άρθρο της τα ακόλουθα εφιαλτικά: «Ζήστε με 400 ευρώ. Υποκατώτατο μισθό χωρίς τριετίες και επιδόματα ζητούν οι δανειστές. Συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και προκήρυξη απεργιών στην ατζέντα που πετάει φωτιές».

Κι εκεί που πολλοί υπέθεταν ότι ο υποβιβασμός του τρόπου ζωής στην πατρίδα μας θα λάμβανε τέλος (διότι «δεν γίνεται να πάνε χειρότερα τα πράγματα»), διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι οι «εταίροι» μας υποδεικνύουν ακόμα περισσότερα σκαλοπάτια που επιθυμούν να κατέβει η κοινωνία μας. Η εφημερίδα μας έγραψε σχετικά με τον νεολογισμό του... υποκατώτατου μισθού: «Οι θεσμοί ζητούν οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να συνεχίσουν να καθορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι από τους κοινωνικούς εταίρους.

Επίσης, θέλουν να καταργηθούν οι τριετίες και τα επιδόματα, που προστίθενται στον κατώτατο μισθό, επιδιώκοντας έτσι ακόμα μια έμμεση περικοπή. [...] Ξεχωριστό αντικείμενο διαπραγμάτευσης αναμένεται να αποτελέσει ο υποκατώτατος μισθός που πρότεινε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που, αν εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει ξανά διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων. Πάντως, φαίνεται ότι ο κατώτατος μισθός για τους νέους (511 ευρώ μεικτά) θα μειωθεί αισθητά».

Το μισθολογικό επίπεδο των Ελλήνων έχει αρχίσει και πλησιάζει επικίνδυνα το κινεζικό - χωρίς, όμως, το κόστος ζωής να είναι τόσο χαμηλό όσο στην ασιατική υπερδύναμη. Οι πιστωτές δείχνουν ότι απαιτούν να πληρωνόμαστε τα ελάχιστα πληρώνοντας τα μέγιστα. Με λίγα λόγια, ωθούν τους Ελληνες να μεταναστεύσουν ακόμα κι αν δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση. Αδειάζουν τον τόπο μας από τους νόμιμους κατοίκους του!

Περνάμε μια κατάμαυρη περίοδο.

Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]