Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν υλικό της Deutsche Welle

Η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν βυθίζεται ταχύτατα σε μια πολιτική δικτατορία. Οι συνεχείς συλλήψεις σημαινόντων προσώπων (δικαστών και στρατιωτικών) που θεωρούνται ύποπτοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι διώξεις κατά δημοσιογράφων, το κλείσιμο εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, οι διώξεις ακόμη και σε απλούς επιχειρηματίες είναι μια ελάχιστη απόδειξη της κατάστασης η οποία επικρατεί σήμερα στην Τουρκία, ενώ η σιωπή έως και η συναίνεση της αντιπολίτευσης στις τακτικές του Ερντογάν αποδεικνύουν πως ο τρόμος και η απόλυτη ανασφάλεια έχουν κυριεύσει τη γειτονική χώρα.

Όμως, ο απόλυτος έλεγχος που επιδιώκει ο τούρκος πρόεδρος δεν σταματάει στην επιβολή ισχύος προς το εσωτερικό της Τουρκίας και τον Τουρκικό Τύπο. Ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle κατήγγειλε σήμερα ότι κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές το υλικό μιας συνέντευξης που είχε πάρει από τον υπουργό Νεότητας και Αθλητισμού της Τουρκίας, τον Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση "μια νέα παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου".

"Αυτό που βιώνουμε εδώ ισοδυναμεί με παρενόχληση εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αυτό δεν έχει πλέον κάμια σχέση με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία", σημείωσε ο γενικός διευθυντής της DW, ο Πέτερ Λίμπουργκ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του σταθμού.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και αφορούσε μια σειρά από θέματα που "είχαν εκ των προτέρων ανακοινωθεί στον υπουργό", όπως το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, την καταστολή που ακολούθησε, την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με τον σταθμό, αφού ολοκληρώθηκε η συνέντευξη ο υπουργός Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς αποχώρησε γρήγορα και ο εκπρόσωπός του είπε στους δύο δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσαν να προβάλουν το υλικό, το οποίο κατασχέθηκε από υπαλλήλους του υπουργείου. Η συνέντευξη δόθηκε στην Άγκυρα, στον χώρο του υπουργείου.

Η Deutsche Welle, που εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζήτησε πολλές φορές να της επιστραφεί το υλικό της συνέντευξης, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το υπουργείο Αθλητισμού.

"Η συνέντευξη δεν ήταν εγκεκριμένη. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν δεν ήταν εκείνες που είχαν αναφερθεί εκ των προτέρων", σημείωσε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή τους για το θέμα.

Ωστόσο ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός επισήμανε ότι οι ερωτήσεις δεν συμφωνούνται εκ των προτέρων και ότι "οι συνεντεύξεις δεν υποβάλλονται προς έγκριση".

Αυτή τη χώρα υποστηρίζει η γερμανική Ευρώπη και άλλεςε χώρες της Δύσης. Αυτή την Τουρκία που έχει μεταβληθεί σε παράγοντα απόλυτης αποσταθεροποίησης τόσο για την ίδια και τους πολίτες της όσο και για τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, στην χώρα όπου τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα ορίζονταια από τον απόλυτο άρχοντα Ταγίπ Ερντογάν. Κι ενώ οι επιλογές των δυτικών (και ευρωπαϊκών) χωρών, αποδεικνύονται για πολλοστή φορά λανθασμένες και υπέρ συγκεκριμένων οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, για την Ελλάδα καθίστανται σοβαρότατοι παράγοντες ανασφάλειας επί των ελληνοτουρκικών συνόρων, αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο ημιπαράφρονας Ερντογάν δεν θα επιχειρήσει να εκβιάσει την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ με μία επιθετική κίνηση κατά της Ελλάδας (ενέργεια που μπορεί να υλοποιήσει στα μέσα της άνοιξης του 2017, εξαιτίας των εσωτερικών ανακατατάξεων του τουρκικού στρατού).

Ο Ερντογάν αναγκάζει την Γερμανία να τον πληρώσει!

Κορόιδα έπιασε τους Γερμανούς που έκαναν λάθος να του δείξουν πρόσωπο αδυναμίας ο Ερντογάν, αφού με το γνωστό οθωμανικό παζάρι και πρόσχημα την ανάγκη να εξευμενιστεί για το «έγκλημα» του γερμανικού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει «αρμενική γενοκτονία», τους έβαλε το χέρι στην τσέπη… κανονικότατα!

Μπορεί να έχει επιτρέψει την επίσκεψη κοινοβουλευτικών στην βάση του Ιντσιρλίκ, προφανώς όμως όταν θα μεταβούν εκεί θα ξέρουν ότι τους στοίχισε 58 εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτούν ξεχωριστές εγκαταστάσεις για τα αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado που έχουν στείλει οι Γερμανοί και φυσικά θα μείνουν στη διάθεση της τουρκικής Αεροπορίας, η οποία ασφαλώς λέει ότι οι εγκαταστάσεις είναι Συμμαχικές-ΝΑΤΟϊκές!

Τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν υποτίθεται σε χώρους που φιλοξενούν αμερικανικά αεροσκάφη και η τεχνική τους υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των Συμμάχων, ενώ οι Γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Κριτική εναντίον της Αυστρίας από τον Τσαβούσογλου

Εκ νέου κριτική κατά της αυστριακής στάσης απέναντι στην Τουρκία, άσκησε σήμερα από το "Στρατηγικό Φόρουμ του Μπλεντ", στην ομώνυμη πόλη της Σλοβενίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μία αντιτουρκική ή ισλαμοφοβική τάση μπορεί να γίνει "πολύ επικίνδυνη" και η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί να χαρακτηρίζονται Τούρκοι ως ακραία ή ισλαμιστική ομάδα, επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη και στην ερώτηση προς τον Αυστριακό ομόλογό του, εάν υπάρχει στην Αυστρία "ένας, μοναδικός, ριζοσπαστικοποιημένος Τούρκος", ο Σεμπάστιαν Κουρτς απάντησε αρνητικά, ωστόσο, όπως παρατήρησε ο Τσαβούτσογλου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν έχει ζητήσει την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Η ρατσιστική ρητορική είναι πολύ επικίνδυνη και η Τουρκία πρέπει να αντιδράσει σε αυτό, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας πως ο Νόρμπερτ Χόφερ, "ένας ρατσιστής υποψήφιος" είχε αποσπάσει ποσοστό 49,65% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών, ο οποίος πρόκειται τώρα να επαναληφθεί (ΣΣ στις 2 Οκτωβρίου).

Οι αυστρο-τουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες μετά την κριτική που έχει ασκήσει η επίσημη Βιέννη στις εξελίξεις που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στα μέσα Ιουλίου, με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς να καταδικάζει επανειλημμένα το πρωτοφανές κύμα διώξεων αλλά και την ανάμιξη του καθεστώτος Ερντογάν στα εσωτερικά της τουρκικής Κοινότητας στην Αυστρία.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, έχει ζητήσει ήδη από τις αρχές Αυγούστου τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, λόγω παραβιάσεων από αυτή, θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών, κάτι που ο ίδιος επανέλαβε και κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του εφ΄ ολης της ύλης στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Σε αντίδρασή της η Άγκυρα είχε προβεί σε προσβλητικές κατηγορίες εναντίον της Βιέννης και είχε ανακαλέσει στα μέσα Αυγούστου τον πρεσβευτή της από την Αυστρία, ενώ πρόσφατα, με εντολή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σταμάτησαν οι ανασκαφές του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αρχαία Έφεσο, το οποίο δραστηριοποιείται εκεί ήδη από το 1895.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]