Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Παράξενα παιγνίδια με στόχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παράξενα παιγνίδια με στόχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο παίζονται στο παρασκήνιο και στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Στις 30 Αυγούστου δημοσίευμα της φανατικά φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Aksam επιχειρούσε να συνδέσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Φετουλάχ Γκιουλέν με πρωτοσέλιδο τίτλο « Η Συμμαχία του Πατριαρχείου-CIA-Γκιουλέν».

Στο δημοσίευμα αυτό δεν δόθηκε συνέχεια, αν και είναι χαρακτηριστική η ψυχρότητα που υπάρχει εκ μέρους του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ορισμένους ακόμη ηγέτες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων τους οποίους και δεν δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να του... εκφράσουν την υποστήριξη και συμπαράστασή τους… Για σειρά ετών, λόγω του γεγονότος ότι ο Γκιουλέν ήταν ο εκφραστής του μετριοπαθούς ανεκτικού Ισλάμ υπήρχε στήριξη εκ μέρους κυρίως της γκιουλενικής εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, των προσπαθειών του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διεκδικήσει την επιστροφή καταπατημένων ναών αλλά και περιουσιών των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων, αλλά και για την προβολή της προσωπικότητας και του έργου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Ερντογάν εμπνεόμενος από αυτό το πνεύμα, είχε δείξει ιδιαίτερη σπουδή για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Πατριαρχείου, παρά το γεγονός ότι στην πράξη ελάχιστα βήματα έγιναν στην κατεύθυνση αυτή.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φυσικά δεν είχε ούτε μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία και πολύ περισσότερο στην απόπειρα πραξικοπήματος, όμως αυτή η περισσότερο «ιδεολογική» σχέση του Γκιουλέν με τους μη μουσουλμανικούς θεσμούς των μειονοτήτων χρησιμοποιείται από ορισμένους κύκλους στην Τουρκία για να στοχοποιηθεί το Πατριαρχείο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε στηριχθεί σε υποτιθέμενο άρθρο ενός πρώην Αμερικανού πρεσβευτή στην Υεμένη...
Όμως δόθηκε συνέχεια από την αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ και τον δημοσιογράφο Μουσταφά Ακιγιόλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά το σενάριο αυτό που αναπαρήγαγε η AKSAM είχε δημοσιευθεί στην ρωσική ιστοσελίδα «Oriental Review».

Ο τούρκος δημοσιογράφος επικοινώνησε με τον συνταξιούχο Αμερικανό διπλωμάτη Άρθουρ Χιουγκς μέλος πλέον του ΔΣ του «Foundation for Middle East Peace», ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε γράψει ή ότι είχε δώσει πληροφορίες ή είχε την οποιαδήποτε σχέση με το άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην ρωσική ιστοσελίδα και ουσιαστικά ενέπλεκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Γκιουλέν και το Πραξικόπημα.

Η ιστοσελίδα έσπευσε να αποσύρει το άρθρο, χωρίς όμως να δημοσιεύσει την επιστολή του Αμερικανού διπλωμάτη που κατήγγειλε το κατασκευασμένο άρθρο.

Η Χουριέτ εκφράζει την εκτίμηση ότι την στιγμή που οι θεωρίες συνομωσίας από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία οργίαζαν και έκαναν ακόμη λόγο και για προσπάθεια των πραξικοπηματιών να τορπιλίσουν την αποκατάσταση των σχέσεων της Άγκυρας με την Μόσχα, η κατασκευασμένη είδηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο το τοποθετούσε στους εχθρούς της Τουρκίας που συνεργάζονται με την Δύση και την CIA εναντίον της χώρας.

Η τουρκική εφημερίδα μάλιστα αποδίδει σε «ρωσική προπαγάνδα» το στήσιμο της προβοκάτσιας αυτής, με στόχο να τονωθεί το αντιδυτικό αίσθημα στην τουρκική κοινή γνώμη και συγχρόνως να στοχοποιηθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού χαρακτηρίζεται ως «Δούρειος Ίππος» και έτσι να αποδυναμωθεί, κάτι που αποτελεί μόνιμο στόχο της Ρωσίας και του Πατριαρχείου Μόσχας.

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, αφού χαρακτηρίζει γελοίους όλους τους υπαινιγμούς και τις συκοφαντίες εις βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, καλεί όλους να «υπερασπιστούν τον Πατριάρχη μας-γιατί είναι και δικός μας Πατριάρχης» εναντίον των συκοφαντιών που έρχονται από το εξωτερικό…

Πάντως για όσο διάστημα στην λίστα των εκατοντάδων επισκεπτών που φθάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσουν συμπαράσταση στον Ταγίπ Ερντογάν, δεν συμπεριλαμβάνεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα παραμένουν σκιές, που θα τροφοδοτούν αυτά τα προβοκατόρικα σενάρια, είτε προέρχονται από την Μόσχα, είτε από το κεμαλικό κατεστημένο, είτε από τους ακραίους ισλαμιστές που όλο και κερδίζουν έδαφος στην Τουρκία του Ερντογάν…

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]