Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού πας ρε Παππαμήτρο…

Του Γιώργου Κράλογλου

Θέλανε και δική τους διαπλοκή οι ερασιτέχνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Νόμιζαν ότι με βοσκοτόπια, με λαγούς και Τραπεζικά πετραχήλια... θα στήσουν το ΣΥΡΙΖΑ-channel για "δόξες και τιμές" όπως στην "Αλλαγή" της δεκαετίας 1980 με τους Πόπωτες και τους Κοσκωτάδες. Την πάτησαν αγρίως. Και τώρα άντε να βρεις σοβαρούς υπερθεματιστές... να πουλήσεις τις ΔΕΚΟ. Το πανηγύρι μόλις ξεκίνησε.

Έχεις σύντροφε, να πουλήσεις τα κρατικά μονοπώλια στο ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα νερά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τον Αστέρα, το Μετρό και τις συγκοινωνίες;

Βεβαίως και έχω. Γιατί αυτό με διατάσσουν οι δανειστές και οι Αμερικάνοι που είναι και φονιάδες των λαών... (αλλά τώρα δεν το λέμε...).

Ωραία λοιπόν. Καιρός ήταν να δει και η οικονομία άσπρη μέρα. Αλλά γιατί σύντροφε ξεκινάς από τις άδειες για τα κανάλια; Είσαι με τα καλά σου; Γιατί τέτοια βιασύνη; Τι θα κερδίσεις;

Αφού το βλέπεις καθημερινά. Το έχασες το τρένο σύντροφε. Και δεν σε σώζουν ούτε δέκα δικά σου κανάλια. Ούτε και διαπλεκόμενα... Τέλος.

Ακόμη και αν βγάζεις κάθε μέρα την κυρία Θεανώ να μαγειρεύει γεμιστά και φασολάκια... ή την κυρία Τασία να μοιράζει πορτοκαλάδες στους μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια...

Τι πρεμούρα είναι αυτή να έχεις δικό σου ΣΥΡΙΖΑ-channel. Και πάνω απ΄ όλα τι σε έχει πιάσει να αποκτήσεις δικό σου υπερθεματιστή...

Δεν σε φτάνουν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και οι μεσάζοντες που σε δεξιώνονται από τότε που δεν είχες στον ήλιο μοίρα; Από τότε που ήσουν στην αντιπολίτευση και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις κυβέρνηση χωρίς το δεκανίκι των ΑΝΕΛ.

Δες και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας που έχει δικά του όλα τα κανάλια. Τον πιστεύει κανείς εκτός από τους μόνιμους κομπάρσους που κλαίνε από ευτυχία; Μόνο για τα παιδάκια είναι χρήσιμος. Τον βάζουν οι μαμάδες στην τηλεόραση και μόνο έτσι τρώνε το φαί τους...

Δεν ξεκινάνε με αυτή τη σειρά σύντροφε. Πρώτα μοιράζουν την πίτα του κράτους στους διαπλεκόμενους και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της χώρας. Και μετά ζητάς τέτοιες μεγάλες χάρες.

Κοντά μισό αιώνα γίνεται αυτό. Ξεκίνησε το 1974 με τον ψευτοσοσιαλισμό της Ν.Δ. και κορυφώθηκε μετά το 1980 στο τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ .

Το ότι οι αρχηγοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν βρέφη τότε δεν είναι δικαιολογία. Οι γέροντες του ΣΥΡΙΖΑ γνώρισαν από κάθε πλευρά και πολύ καλά αυτό το λούκι... Τίποτε δεν κατάλαβαν;

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε ακόμη από τα ειδικά σεμινάρια του γαλλογερμανικού Υπερταμείου Αποκρατικοποίησης όλων των ΔΕΚΟ.

Του Υπερταμείου που θα λειτουργεί όμως σε ελληνικό έδαφος... Στην Αθήνα και όχι στο Παρίσι ή στο Βερολίνο... Αυτό που το πάς...

Σύντομα όμως πολλά θα αλλάξουν. Όταν τα πραγματικά αφεντικά των αποκρατικοποιήσεων, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και το ΔΝΤ, περάσουν την κυβέρνηση από τα σεμινάρια του χαμογελαστού πωλητή... θα γίνει γνωστή και η σειρά που θα πουληθεί το κράτος.

Στα σεμινάρια του Υπερταμείου Αποκρατικοποίησης , θα εμπεδωθεί, μέσα και έξω από την κυβέρνηση, ότι οι δανειστές και ιδίως το ΔΝΤ και οι Αμερικανοί δεν έφεραν τα πάνω-κάτω να ανεβάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επειδή ξέρει να πουλήσει το κράτος καλύτερα από τους άλλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, έπρεπε να περάσει στον λαό το νέο μήνυμα ότι οι Αμερικάνοι δεν είναι φονιάδες των λαών... Και ότι η αποκρατικοποίηση δεν είναι ξεπούλημα. Είναι αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας για το καλό των επόμενων γενεών...

Να γιατί (έστω και χωρίς γραβάτα) πρέπει να ντύνεσαι και να στολίζεσαι όχι σαν Κνίτης αλλά με ακριβά ρουχαλάκια και να προσκυνάς με βαθιά χαμόγελα τον Ομπάμα και την Ομπάμαινα.

Οπότε που πας ρε Παππαμήτρο; Πρώτα περιμένεις να πάρεις την δόση των 2,8 δισ. γιατί έχεις και τους Καρανίκες... Μέχρι το συνέδριο δεν πουλάς τίποτε. Αν πουλήσεις βάζεις τους Συριζαίους σε τεράστια και δύσκολη αμηχανία... Αμέσως μετά κάνεις ανασχηματισμό με ό,τι περισσεύει από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες τσόντες... Και μόνο τότε πουλάς τις ΔΕΚΟ και αναζητάς άλλον υπερθεματιστή για το ΣΥΡΙΖΑ-channel. Ρώτα και τον Ομπάμα. Αυτή την σειρά θα σου πει.

george.kraloglou@capital.gr
Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]