Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Nα απελαθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ζητά ο ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας

O υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ θέλει να απελάσει μαζικά πρόσφυγες από τη Γερμανία. Kατά τον πολιτικό του χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από «εντελώς ξένους πολιτισμούς» δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην (γερμανική) κοινωνία.

«Ακόμα και αν έχει κανείς τις καλύτερες προθέσεις δεν θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε με επιτυχία τόσο πολλούς ανθρώπους από ένα εντελώς ξένο πολιτισμό», είπε ο Ζέντερ στο Spiegel.

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός παρέπεμψε μάλιστα στην εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών ότι σε χώρες προέλευσης των προσφύγων, όπως είναι το Αφγανιστάν και το Ιράκ, υπάρχουν ασφαλείς περιοχές. Πρόσθεσε δε ότι «και στη Συρία ο εμφύλιος πόλεμος κάποτε θα τελειώσει. Ο νόμος για το άσυλο προβλέπει ότι όταν πάψει να υπάρχει ο λόγος φυγής οι άνθρωποι επιστρέφουν στην πατρίδα τους», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να έχει προτεραιότητα αντί της επανένωσης των οικογενειών, (της άδειας δηλαδή να έλθουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας).

Ο Ζέντερ επέκρινε και την καγκελάριο Μέρκελ για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε βαυαρικές πόλεις. Η προστασία του εγχώριου πληθυσμού πρέπει να έχει τώρα την απόλυτη προτεραιότητα, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό. "Γι αυτό είναι σαφές ότι η φράση (της καγκελαρίου) "θα τα καταφέρουμε" δεν αρκεί. Πιστεύω ότι οι πολίτες επιθυμούσαν μετά τις επιθέσεις ένα άλλο μήνυμα, δηλαδή ότι καταλάβαμε. Ακόμα το περιμένουμε".

Σε μία τέτοια εξέλιξη (η οποία από πιθανότητα αργά αλλά σταθερά αρχίζει να γίνεται βεβαιότητα), και με βάση την ευρωπαϊκή συμφωνία σχετικά με την υποδοχή "προσφύγων", οι απελαθέντες "πρόσφυγες" θα επιστρέφονται στην χώρα αρχικής είσοδου, δηλαδή στην... Ελλάδα, η οποία θα μετατραπεί σε μια ανοιχτή φυλακή, ενώ θα καταστραφεί δημογραφικά και θα καταρρεύσει σε επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας (και όχι μόνο). Επειδή την ευθύνη αυτής της καταστροφικής συμφωνίας την έχουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, ίσως θα έπρεπε -εάν αρχίσουν οι "επιστροφές προσφύγων" στην Ελλάδα- να σκεφτούν πολύ σοβαρά σε ποια χώρα θα ζητήσουν οι ίδιοι πολιτικό άσυλο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Στη βιλάρα στην Ουάσινκτον θα βρουν άσυλο και καταφύγιο, που έχει αποκτήσει ο κ Γεωργίου. Άραγε για ποια "υπηρεσία" του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτείνεται το άρθρο "Μεταμοντέρνος πόλεμος" της κ. Α. Κατσαφάδου, με αρχική πηγή τα Επίκαιρα και αναδημοσιεύσεις στο "τελευταία γραμμή ανασχέσεως" και στο "αττικά νέα", όπου έχει αναρτηθεί με παράθυρο δύο σχετικά βιβλία του κ. Σταύρου Λυγερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]