Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ασιατική πονηριά του Ταγίπ Ερντογάν με τους Κούρδους


Η Τουρκία ετοιμάζεται να χορηγήσει τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, με τη συνήθη ασιατική πονηριά

Κατ' αποκλειστικότητα είχαμε γράψει στην Voria.gr, σ’ αυτήν την στήλη, για την πονηριά του Ερντογάν, να διώξει τους Κούρδους από τις περιοχές τους, καταστρέφοντας τις πόλεις τους και αναγκάζοντάς τους να μεταναστεύσουν στο εσωτερικό της Τουρκίας ή το εξωτερικό.

Και μπορεί να μη αναπαράχθηκε η είδηση, όμως επιβεβαιώνεται από την δήλωση του Ερντογάν, ότι προσφέρει τουρκική υπηκοότητα στους Σύρους που το επιθυμούν. Τελευταία φορά που έγραψα γι’ αυτό το θέμα ήταν στις 30 Απριλίου, και δεν αλλάζω ούτε «ιώτα» που έλεγαν οι παλαιότεροι.

Ως προς το Κουρδιστάν, σας έχω προϊδεάσει από καιρό για το τουρκικό τέχνασμα, όπως το αντιλαμβάνομαι, το οποίο φαίνεται να επιτυγχάνει με βαρύ φόρο αίματος και δακρύων. Με συνεχείς τυφλούς βομβαρδισμούς στις κουρδικές πόλεις, και με πρόσχημα ότι καταστρέφει οικοδομές επειδή εκεί μέσα κρύβονται μαχητές του ΡΚΚ, κατεδαφίζει ολόκληρες τουρκικές πόλεις σκοτώνοντας αδιακρίτως και όποιον κυκλοφορεί στους δρόμους, χωρίς καν προειδοποίηση.

» Επιτυγχάνει μ’ αυτόν τον τρόπο να αδειάσει τη νοτιοανατολική Τουρκία από Κούρδους, διασκορπίζοντάς τους σε όλη την επικράτεια, ώστε να μη υπάρχουν συγκεντρωμένοι σε περιοχή που συνορεύει με τους άλλους Κούρδους του Ιράν, Ιράκ και Συρίας.

Η ανυπολόγιστη οικονομική ζημία δεν την απασχολεί, επειδή εκεί θα ανοικοδομήσει πόλεις για τους πρόσφυγες Σύρους, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και του ΟΗΕ! Θα κρατήσει Σύρους μουσουλμάνους, που δεν έχουν συνάφεια με τους κρυπτο-ζωροάστρες Κούρδους, αλλά και Σύρους εκπαιδευόμενους εντατικά στον σουνιτισμό! Δεν θα διώξει στην Ευρώπη αυτούς που έχει, επειδή τους χρειάζεται για αλλοίωση της σύστασης του πληθυσμού.

Προσέξτε: Ο αριθμός των παιδιών των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία είναι 756.808, από τα οποία παιδιά τα 325.000 έχουν ήδη ενταχθεί στα σχολεία, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Παιδείας, Ναμπί Αβτζί.

Η Ευρώπη και όλη η διεθνής κοινότητα θα τον συγχαίρει για την μεγαλοψυχία του που φροντίζει τους πρόσφυγες (και απαλλάσσει τα κράτη από την ανάγκη να δεχθούν μετανάστες). Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιλέγει ποιους Σύρους θα κρατήσει, όχι μόνον τις ειδικότητες που χρειάζεται η οικονομία της Τουρκίας, αλλά και σε ποιο έθνος ανήκουν (υπάρχουν Τουρκμένοι, και μεταξύ των τζιχαντιστών Ουιγούροι, Τσερκέζοι και άλλοι που εύκολα θα αφομοιωθούν, και ως σουνίτες).

Αυτός είναι και ένας πρόσθετος λόγος που μάς στέλνει λίγους λαθρομετανάστες στα νησιά, ή από την Μαύρη Θάλασσα στις παρευξείνιες χώρες, κι αυτοί είναι κυρίως Αφρικανοί. Η Τουρκία επομένως, ετοιμάζεται να χορηγήσει τουρκική υπηκοότητα σε Σύρους πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, με τη συνήθη ασιατική πονηριά. «Θέλω να πω στα αδέλφια μας που έρχονται από τη Συρία, ότι τους βλέπουμε σαν αδέλφια μας. Αν μας βλέπετε κι εσείς σαν αδέλφια σας, τότε δεν είστε μακριά από τη χώρας μας, είστε μόνο μακριά από τα σπίτια σας. Η Τουρκία είναι και δική σας χώρα», δήλωσε.

Δεν θα μείνει εδώ, επειδή βεβαίως η ενδεχόμενη αυτονόμηση των Κούρδων της Συρίας, και μάλιστα με συνένωση των δύο περιοχών της, θα είναι πάντα ανοικτή πληγή. Δεν θα με εκπλήξει η επίτευξη συμφωνίας με τον Άσαντ, λόγω του κοινού συμφέροντος να μη ιδρυθεί Συριακή Ομοσπονδία, αλλά να παραμείνει ενιαίο κράτος. Για το Κουρδιστάν του Ιράκ δεν ανησυχεί, αφενός επειδή είναι ισραηλινό προτεκτοράτο, αφετέρου οι ηγέτες του όχι μόνον πωλούν πετρέλαιο στην Τουρκία, παρά την αντίδραση της ιρακινής κυβέρνησης, αλλ’ ούτε ενοχλούνται που κάθε λίγο τουρκικά αεροπλάνα, αλλά και στρατός μπαίνουν στο έδαφός τους κυνηγώντας αντάρτες του ΡΚΚ.

Μπορώ ακόμη να πω, ότι από την στιγμή που άρχισε τα ανοίγματα, επιδιώκοντας το αποτέλεσμα θυσιάζοντας το όποιο ίχνος αξιοπρέπειας είχε, δεν αποκλείεται και επίτευξη κάποιας συμφωνίας με τον Οτζαλάν.

Το βέβαιο είναι, πως δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια. Οι κινήσεις του είναι προβλέψιμες πλέον. Ας το έχουν επί τέλους αυτό υπόψη οι Έλληνες αρμόδιοι, και ας αφήσουν τα χαζοχαμόγελα στις συναντήσεις με Τούρκους ομολόγους τους, ώστε να βλέπει το διεθνές κοινό ποιες είναι οι πραγματικές μας σχέσεις.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]