Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέσω "διοικητικής κράτησης" τους δίνουν στον Ερντογάν!!!

Μπορεί το αρμόδιο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης να αποφάσισε την ποινή των 2 μηνών φυλάκισης με 3 χρόνια αναστολή για τους οκτώ (8) τούρκους φυγάδες που αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όμως, η συνέχεια αποδεικνύεται ιδιαζόντως ζοφερή. Κι αυτό, επειδή ανακοινώθηκε πως στους οκτώ τούρκους εφαρμόζεται διοικητική κράτηση...!!!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αν και στην αρχή δόθηκε η εντύπωση πως είναι ένα μέτρο που συνδέεται με την ασφάλεια των οκτώ τούρκων, η έρευνα που κάναμε αποδεικνύει ότι πρόκειται για μία παγίδα, και μία δια της πλαγίας οδού ικανοποίηση των τουρκικών αιτημάτων περί της το συντομότερο δυνατό έκδοσης των οκτώ τούρκων στις τουρκικές αρχές.

Τι είναι, λοιπόν, αυτή η διοικητική κράτηση; Δυστυχώς, είναι μία αφανής πολιτική παρέμβαση, που εκτελείται από κρατικά όργανα, ασχέτως της ό,ποιας δικαστικής απόφασης. Η "ευαισθησία" περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πρωτο-δεύτερης φορά αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται τελικά μία πολιτική θέση η οποία διαθέτει αρκετή ελαστικότητα, αφού οι διαταχθείσα "διοικητική κράτηση" αποκλείεται να προέρχεται από την "έμπνευση" του αστυνομικού διευθυντή Αλεξανδρούπολης, αλλά φαίνεται να έχει άμεση σχέση με τις πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, φίλος δικηγόρος μας ενημέρωσε πως  
ο όρος "διοικητική κράτηση" αναφέρεται στην κράτηση ενός αλλοδαπού με απόφαση διοικητικής αρχής (συνήθως των αστυνομικών ή άλλων κατασταλτικών αρχών) χωρίς δικαστική απόφαση και θεωρείται ως ένα μη σωφρονιστικό μέτρο που σκοπό έχει να διευκολύνει την μεταγενέστερη απομάκρυνση του εν λόγω ατόμου από την επικράτεια. Ο σκοπός της δεν είναι να τιμωρήσει με ποινή φυλάκισης ή με χρηματική ποινή έναν αλλοδαπό για την παράνομη είσοδο ή διαμονή του στο κράτος, αλλά να προετοιμάσει την απέλασή του.
Η έννοια αυτή καθεαυτή της διοικητικής κράτησης, της στέρησης δηλαδή της ελευθερίας ενός ατόμου με απόφαση διοικητικού και όχι δικαστικού οργάνου είναι νέα και καινοφανής στην ελληνική αλλά και τις λοιπές ευρωπαϊκές ευρωπαϊκές έννομες τάξεις.
Εμφανίζεται τις τελευταίες λίγες δεκαετίες και αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους αλλοδαπούς που εισέρχονται ή βρίσκονται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα σε ένα κράτος. Με τον τρόπο αυτό συνδέεται στενά με τις πολιτικές αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και χρησιμοποιείται ολοένα και πιο εκτεταμένα, ενόσω η μετανάστευση μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα σε πολλές χώρες και η παράμετρος της (πολιτικής, κοινωνικής ακόμα και εθνικής) ασφαλείας αποκτά κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Εάν αυτή η "διοικητική κράτηση" εφαρμόσθηκε για την ασφάλεια των οκτώ τούρκων, θα την δεχθούμε ως έχει. Εάν όμως πρόκειται για μία πολιτική ενέργεια κρυπτόμενη πίσω από τεχνοκρατικούς όρους, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις του Ερντογάν για αίμα, τότε καταγγέλουμε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, τοπικούς βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για ενεργό συμμετοχή στην στυγνή δολοφονία - εκτέλεση 8 ανθρώπων.

Εμείς, παρ' όλα αυτά, δεν απορούμε με την εφαρμογή μίας τακτικής η οποία θα παραδώσει τους 8 τούρκους φυγάδες στις διαθέσεις του Ερντογάν. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο και είχε ήδη εκφρασθεί επαρκώς από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απορούμε επειδή σε κανέναν άλλο λαθραία εισερχόμενο στη χώρα, είτε από τη νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είτε μέσω του ποταμού Έβρου, αυτή η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το νόμο, σχετικά με την σύλληψη και παραπομπή των λαθραία εισερχομένων στην Δικαιοσύνη, αλλά και με την απουσία επιβολής "διοικητικής κράτησης" σε όσους από τους (λαθρο)μετανάστες δικαίως ή αδίκως αφεθούν ελεύθεροι από την Δικαιοσύνη...

Μπορεί, άραγε, κάποιος κυβερνητικός, έστω και ο γνωστός και μη εξαιρεταίος κ. Καρανίκας, να μας εξηγήσει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της ανθρωπιστικής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;
Μπορεί κανείς υπεύθυνος, αν υπάρχει στην σημερινή κυβέρνηση, να μας εξηγήσει γιατί εφαρμόζεται ΜΟΝΟ στους οκτώ τούρκους (που η επιστροφή τους στην Τουρκία σημαίνει τον βασανισμό και τον βίαιο θάνατό τους) αυτή η "διοικητική κράτηση";

Κύριοι*, φιλοκυβερνητικοί ή κυβερνητικοί, αν δεν είστε σε θέση να υπερασπιστείτε ούτε κάποια από τις βασικές αρχές της ιδεολογίας σας, τότε σταματείστε να κρύβεστε προσπαθώντας να διαφύγετε των ευθυνών σας και παραιτηθείτε...

* Πρόκειται απλώς για έναν λεκτικό πλεονασμό προς χάριν των ανήλικων αναγνωστών...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]